احرار: در هفتمين جلسه شوراي حفاظت از منابع آب استان که با حضور اعضاي شورا به رياست معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجان شرقي تشکيل شد،منابع و مصارف آب در استان بررسي و تصميمات لازم اتخاذ شد.
به گزارش روابط عمومي، "يوسف غفارزاده" مديرعامل آب منطقه آذربايجان شرقي در اين جلسه ضمن ارائه گزارش آخرين وضعيت منابع آبي و کاهش چشمگير بارشها، از پر نشدن سد نهند تبريز خبر داد و گزارشي از وضعيت منابع آب استان، بارشها، روان آبها، ذخاير سدهاي استان ارائه کرد.
وي با بيان اينکه تا آخر آذرماه سال آبي (1403-1402)، 51.5 ميليمتر است، گفت: اين ميزان بارندگي در مقايسه با مشابه سال قبل 32.7 درصد افزايش و نسبت به مشابه دراز مدت 34.3 درصد کاهــش نشان ميدهد.
غفارزاده اضافه کرد: بيشترين بارش در سالجاري در ايستگاه مراغه با 86.8 ميليمتر و کمترين بارش در ايستگاه ميانه با 26.1 ميليمتر اتفاق افتاده است.
وي خاطرنشان کرد: با توجه به وضعيت فعلي بارشها، بايد در مديريت آب کلانشهر تبريز به کمبود منابع آب زيرزميني هم توجه داشته باشيم که در اين ميان آگاهي بخشي به مصرف کنندگان براي همراهي مطلوب در مديريت بهينه منابع آب از اهميت ويژهاي برخوردار است.
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجان شرقي نيز گفت: نيازمند اجراي برنامههاي مناسب جهت پيشگيري از مشکلات آب شرب و کشاورزي استان در سال آينده هستيم.
"جبار علي ذاکري"، معاون عمراني استاندار با اشاره به چالشهاي آبي استان در سال جاري، اظهار کرد: وضعيت کنوني نشان ميدهد که نيازمند حرکتهاي جدي مشترک براي جلوگيري از تکرار چالشهاي آبي استان در سالهاي آتي هستيم.
وي تاکيد کرد: بايد اقدامات عملي در اين راستا انجام شود و اثربخشي برنامهها و اقدامات را ببينيم؛ چرا که تنش آبي در استان مشهود بوده و نيازمند اجراي برنامههاي مناسبي براي پيشگيري از مشکلات سال آينده در بخش آب شرب و کشاورزي هستيم.
وي با اشاره به خشکي سد نهند تبريز در سالجاري و تلاش مجموعه آب استان جهت جايگزيني منابع ديگر آبي شهر، گفت: طرحهاي جايگزين سد نهند، کار خاصي بود و از بعد مهندسي، يک کار نشدني را شدني کردند. در اين راستا با مدد حق و علي رغم مشکلات ايجاد شده، اجرايي شد.
ذاکري افزود: البته اين اقدامات صرفا مُسکّن بوده و کار اساسي براي اين حوزه، تکميل رينگ 16 کيلومتري شرق تبريز است که اتفاق مبارکي خواهد بود.
وي همچنين تاکيد ويژهاي بر جداسازي آب صنعت و شرب در راستاي مديريت بهينه منابع آب موجود کرد.
"تراب محمدي" معاون سياسي و اجتماعي استاندار آذربايجان شرقي نيز بر تقويت اقدامات علمي در مسائل آب بويژه درخصوص درياچه اروميه تاکيد کرد و افزود: کارشناسان حوزه آب بايد به صورت علمي بر روي درياچه اروميه و پروژههاي احياي آن کار کنند تا پس از اجراي آنها، که هزاران ميليارد هزينه ميشود، شاهد بهبود وضعيت درياچه باشيم.
محمدي با بيان اينکه عملکرد و نحوه ارتباط ما با مردم منجر به اعتمادسازي ميشود، تاکيد کرد: بايد با مردم شفاف باشيم و اميدواريم که فعاليتهاي علمي باعث تامين هرچه بيشتر و بهتر آب شرب مردم استان است