احرار: مديرعامل آب منطقه اي آذربايجان شرقي اعلام کرد: عمليات اجرايي سد «قيز قلعه سي» واقع در نقطه مرزي ايران و جمهوري آذربايجان حداکثر تا 2 ماه ديگر به پايان مي رسد و به زودي افتتاح مي شود.
وسف غفارزاده روز دوشنبه در گفت و گو يي اظهار کرد: حدود يک ماه آينده بهره برداري غيررسمي از اين سد که بزرگترين سد بين ايران و جمهوري آذربايجان است، آغاز مي شود تا براي افتتاح رسمي آماده شود.
وي با بيان اينکه با احداث سد قيز قلعه سي بر روي رودخانه ارس توان تامين 2 ميليارد مترمکعب آب فراهم مي شود، سهم هر کدام از کشورهاي جمهوري اسلامي ايران و آذربايجان را 50 درصد اعلام کرد.
وي حجم و ظرفيت مخزن سد مزبور را 65 ميليون مترمکعب اعلام کرد که در فاصله 12 کيلومتري پايين دست سد خداآفرين و 210کيلومتري شمال شرق تبريز با هزينه و سرمايه گذاري ايران ساخته شده است.
غفارزاده با اشاره به اينکه اين سد اراضي کشاورزي و باغي استان آذربايجان شرقي و اردبيل را به صورت آبياري پيشرفته زير پوشش قرار خواهد داد، اضافه کرد: عمليات ساخت اين سد بزرگ و مهم از سال 1385 آغاز شده است.
وي طول سد قيز قلعه سي را ا 843 متر، ارتفاع از پي را 37 متر اعلام کرد که توان آبرساني زير فشار به 12 هزار هکتار از اراضي پايين دست سد در آذربايجان شرقي و تامين آب شبکه پاياب اردبيل به وسعت 62 هزار هکتار را خواهد داشت.
غفارزاده ادامه داد: با ساخت نيروگاه در محل سد سالانه 40 مگاوات برق توليد و به تثبيت ولتاژ سراسري برق کشور کمک مي کند.
وي ميزان اشتغال زايي سد قيزقلعه سي در حوزه هاي کشاورزي، خدماتي و نيرو را 85 هزار نفر به طور مستقيم و غيرمستقيم اعلام کرد.