احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي از اشتغال و فعاليت تعداد 20 هزار نفر در حوزه صنايع دستي اين استان خبر داد و گفت: اشتغال در اين حوزه در حال افزايش است.
احمد حمزه زاده روز شنبه در گفت وگويي حجم اشتغالزايي رشته هاي مختلف صنايع دستي آذربايجان شرقي را بسيار وسيع خواند و با تاکيد بر اينکه مي توان با ارايه تسهيلات و برگزاري دوره هاي مختلف آموزشي رقم کنوني را افزايش داد، افزود: صنايع دستي جزو حوزه هايي است که علاوه بر منافع و درآمدهاي اقتصادي، در هويت بخشي و ارايه تاريخ و فرهنگ ايران اسلامي نقش موثري ايفا مي کند.
وي مجموع رشته هاي زنده و فعال صنايع دستي آذربايجان شرقي را 85 رشته اعلام و اظهار کرد: اين رشته هاي متنوع و زيبا که هر کدام بيانگر تاريخ و نماد فرهنگي مناطق مختلف شهري و روستايي است، داراي پيشنه هاي تاريخي طولاني هستند که در تلاشيم ضمن توسعه آموزش آنها، با اجراي برنامه هاي تبليغي، آموزشي و ترويجي جلوي نابودي آنها را تا حد امکان و توان بگيريم.
حمزه زاده سبدبافي، سوزن دوزي، سفالگري، گليم بافي، معرق کاري و ساخت تابلو سنگ هاي با ارزش و مهمتر از آنها صنايع مربوط به نقره کاري را از صنايع دستي جذاب و مشتري پسند آذربايجان شرقي بيان کرد و گفت: هر کدام از اين رشته ها در شهرستان هاي مختلف رواج داشته و مورد اقبال گردشگران داخلي و خارجي قرار گرفته و روز به روز شاهد رشد صادرات در اين زمينه ها هستيم.
وي ادامه داد: صنايع دستي همچون کيف، کفش، پوشاک و برخي اقلام خانگي و نقره کاري و معرق کاري از محصولات دست هنرمندان آذربايجان شرقي است که به دليل کيفيت عالي مشتري هاي خوب از اقصي نقاط جهان به خصوص کشورهاي اروپايي دارد.
حمزه زاده انتخاب شهرهاي تبريز، اهر و اسکو به عنوان شهرهاي ملي توليد صنايع دستي فرش، گليم و چاپ کلاقه اي را مزيت بزرگ و مهم آذربايجان شرقي در حذب گردشگر برشمرد و گفت: با تلاش هاي انجام شده ثبت ملي شهرهاي سردرود به خاطر توليد تابلو فرش، کوزه کنان در حوزه سفالگري و ممقان دوزي در شهر ممقان در دستور کار اداره کل و وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قرار دارد.
وي برگزاري دهمين نمايشگاه ملي صنايع دستي تبريز را يکي از اقدامات و برنامه هاي تقويمي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردگشري آذربايجان شرقي توصيف و اضافه کرد: حضور هنرمندان و فعالان صنايع دستي ?? استان کشور در اين نمايشگاه و ارايه آثار و محصولات هنري خود بيانگر پويايي اين نمايشگاه است که سعي مي کنيم سال آينده اين نمايشگاه در سطح بين المللي برپا شود.
حمزه زاده تخصيص تعداد ??? غرفه براي فعالان صنايع دستي کشور در نمايشگاه تبريز پس از چهار سال وقفه را نشانه اي خوب از استقبال هنرمندان دانست.
وي اهتمام جدي معاونت صنايع دستي وزارت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي احياي صنايع در دست فراموشي و از بين رفتن را مورد اشاره قرار داد و يادآور شد: در اين راستا صنايع دستي مثل گره چيني در آذربايجان شرقي جزو اولويت هاي احيا قرار گرفته است.