احرار: معاون صنايع دستي وزير ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از صادرات سالانه 325 ميليون دلاري صنايع دستي کشور به کشورهاي مختلف جهان خبر داد.
مريم جلالي پنجشنبه شب در نشست خبري با خبرنگاران در نمايشگاه صنايع دستي تبريز، اظهار کرد: اين ميزان صادرات بر اساس اعلام و ثبت رسمي از سوي گمرک است که به غير از فرش را شامل مي شود.
وي با اشاره به اينکه بيشتر صادرات صنايع دستي به طور انفرادي و چمداني از مبادي خروجي کشور صادر مي شود، گفت: بدون ترديد ميزان صادرات بيش از آمارهاي گمرک و رسمي است.
جلالي سهم صنايع دستي از اقتصاد کشور را بسيار ناچيز و پايين دانست و ادامه داد: در کنار حجم صادرات ياد شده سالانه به طور متوسط حدود 170 هزار ميليارد ريال نيز فروش داخلي صنايع دستي است که در تلاشيم اين آمارها را با برخي اقدامات افزايش دهيم.
به گفته وي معاونت ميراث فرهنگي با هدف سياست هاي توسعه همکاري ها با کشور هاي مختلف، ديپلماسي عمومي فرهنگي را با جديت دنبال مي کند.
جلالي افزود: بر اين اساس با تعداد ?? کشور جهان از طريق رايزني هاي فرهنگي نمايندگي هاي کشورمان وارد مذاکره شده ايم تا زمينه و بسترهاي لازم براي فروش صنايع دستي در اين کشورها حاصل شود.
وي صادرات انواع صنايع دستي را به مثابه حضور فرهنگ و تاريخ ايران در اقصي نقاط جهان برشمرد و اظهار کرد: البته براي حضور در بازار هاي جهاني بايد شاخص ها و استاندارداي لازم و کافي را رعايت کنيم.
جلالي از توافق با عربستان براي ايجاد مرکز صنايع دستي ايران خبر داد و يادآورشد: اين کشور يکي از کشورهاي هدف ماست که مشتريان خوبي براي صنايع دستي ايران به شمار مي رود.
وي راه اندازي کانون ارايه صنايع دستي در کشورهاي چين و ژاپن را از ديگر برنامه هاي اولويت دار ميراث فرهنگي کشور خواند و گفت: اين کانون ها مي توانند خاور دور را پوشش دهند.
جلالي از صنايع دستي به عنوان اقتصاد هويت بنيان ياد کرد که علاوه بر ارزش هاي مادي و صادراتي ، در توسعه فرهنگي و هنري کشور و مناطق مختلف نقش مهم و انکارناپذيري دارد.
وي همچنين از راه اندازي حراجي آثار فاخر صنايع دستي کشور در تبريز خبر داد و گفت: با توجه به ظرفيت هاي بزرگ آذربايجان شرقي در رشته هاي مختلف، ايجاد اين حراجي مي تواند توسعه اين حوزه را سبب شود.
جلالي حراجي تبريز با مشارکت بخش خصوصي و نمايشگاه هاي بين المللي راه اندازي مي شود.