احرار: مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي از آمادگي بهرهبرداري از نخستين ناحيه ويژه صنايع دستي کشور در حومه تبريز خبر داد.
احمد حمزهزاده ضمن اعلام اين خبر گفت: محل ساخت اين ناحيه ويژه روستاي قزلجه ميدان در قسمت ورودي شرق تبريز است. عمليات ساخت اين محل مهم و تأثيرگذار در زميني به مساحت پنج هکتار از حدود پنج سال قبل آغاز شده و روند اجرايي آن به سرعت در حال انجام است.
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي، نوع طراحي و معماري غرفههاي ناحيه ويژه صنايع دستي تبريز را منحصربهفرد و داراي مضامين خاص ايراني و اسلامي عنوان کرد و افزود: بدون ترديد اين محل پس از بهرهبرداري ميتواند به تنها مرکز بزرگ و مهم انواع صنايع دستي آذربايجان شرقي و ايران به شمار رود که به لحاظ فروش و توليد در سطح منطقه تأثيرگذار باشد.
حمزهزاده مجموع غرفههاي پيشبيني شده در محل ياد شده را 156 باب اعلام و اضافه کرد: زيربناي اين غرفهها 120 مترمربع طراحي شده که در آنها علاوه بر فعاليت کارگاههاي توليدي محلهاي مناسبي نيز براي فرش محصولات در نظر گرفته شده است.
او ادامه داد: با هماهنگي و همکاري شرکت شهرکهاي صنعتي، صمت و استانداري آذربايجان شرقي تمام امکانات زيرساختي از قبيل انشعابات آب، برق، گاز و مخابرات در بازارچه صنايع دستي قزلجه ميدان فراهم شده است تا هنرمندان و فعالان اين حوزه به راحتي و بدون دغدغه نسبت به توليد و عرضه محصولات خود اقدام کنند.
حمزهزاده از آماده شدن تعداد 30 غرفه از مجموع غرفههاي ناحيه صنعتي فوق خبر داد و يادآور شد: تمام مراحل اداري مربوط به واگذاري اين غرفههاي به هنرمندان مزبور پايان يافته و به زودي اين غرفههاي به مورد بهرهبرداري ميرسد.
مديرکل ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي با تأکيد بر اينکه نظارت بر فعاليت صنايع دستي مستقر در ناحيه ويژه ياد شده از سوي ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي آذربايجان شرقي به دقت و به طور مستمر خواهد بود، گفت: بر همين اساس اجازه ورود و فروش محصولات غيرايراني به خصوص چيني داده نميشود و تيمهاي نظارت مشترک با اداره کل صنعت، معدن و تجارت بر نحوه عملکرد آنها نظارت خواهد کرد.
او برپايي نمايشگاههاي صنايع دستي را عامل محوري و مؤثر در توسعه چرخه اقتصادي، تحکيم و تثبيت جايگاه فرهنگي و تاريخي آذربايجان شرقي بيان و اضافه کرد: نمايشگاههاي ملي و بينالمللي فرصت خوب براي معرفي اين آثار به مردم ايران و کشورهاي ديگر است و بايد از چنين فرصتهايي بتوانيم به دستاوردهاي مهمي چون توسعه چرخه اقتصادي و تحکيم و تثبيت جايگاه فرهنگي و تاريخي در سطح بينالمللي دست يابيم.
حمزهزاده با اشاره به برگزاري دهمين نمايشگاه ملي صنايع دستي در تبريز، زمان برگزاري اين نمايشگاه را 26 تا 29 مهر ماه جاري اعلام کرد که در آن تمام استانهاي کشور در سه سالن آذربايجان، شهريار و پروين اعتصامي نمايشگاه بينالمللي تبريز محصولات خود را به نمايش ميگذارند.