1402/07/20 - 16 : 21
کد خبر: 44284
با حضور خانواده شهدا؛
يادواره شهداي بهداشت و درمان در تبريز برگزار شد
احرار: يادواره شهداي بهداشت و درمان با عنوان "بربال فرشتگان" ذيل کنگره 10 هزار شهيد آذربايجان شرقي، به همت دانشگاه علوم پزشکي تبريز،با حضور خانواده شهدا در تالار وحدت دانشگاه برگزار شد.
، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز در اين مراسم با پاسداشت نام و ياد شهدا، گفت: مجموعه بهداشت و درمان آذربايجان شرقي 150 شهيد را تقديم انقلاب کرده است.
دکتر بهمن نقي پور اظهار کرد: 25 دانشجوي شهيد، 17 کارمند شهيد و 20 مدافع سلامت از دانشگاه علوم پزشکي تبريز، 68 شهيد از بهداري ارتش، سپاه و نيروي انتظامي و 20 شهيد از هلال احمر جان خود را در راه دين و وطن نثار کردند.
وي با تقدير از حضور خانواده شهدا و مديران ارشد استاني در اين يادواره، گفت: ما اينجا جمع شدهايم تا يادي از شهدا بکنيم، شهدايي که هرچه داريم از جايگاه والاي آنها است.
وي با اشاره به بيانات رهبر معظم انقلاب در خصوص شهدا، گفت: ايثار، يعني نديدن و به حساب نياوردن خود، اين، اولين موضع گيريِ شهيد است. شهدا اين هديهي الهي را آسان و رايگان بهدست نياوردند، به قيمت مجاهدت بهدست آوردند، در راه خدا جهاد کردند، از خودشان گذشتند و خدا اين هديه را به آنها داد.
نقي پور افزود: شهدا، ايثار و از خودگذشتگي را به معناي واقعي معنا بخشديدند و آنها قهرمانان واقعي کشور ما هستند.
وي با تاکيد بر اينکه بالاتر از شهدا هيچ مقامي نداريم، اظهار کرد: شهدا حق بزرگي بر گردن ما دارند و برگزاري يادوارهها و کنگرههاي از اين دست حداقل کاري است که ما ميتوانيم براي زنده نگه داشتن نام و ياد شهدا انجام دهيم.
وي با تاکيد بر لزوم الگوسازي از شهدا، خاطرنشان کرد: ما بايد در تمام لحظهها شهدا را ناظر بر اعمال خود بدانيم، آنها را الگو قرار داده و خود گذشتگي و ايثار آنها را سرلوحه عمل قرار دهيم.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز تاکيد کرد: مراکز دانشگاهي وظيفه مهمي را در راستاي معرفي شهدا بر عهده دارند تا با شناساندن شهدا به نسل جوان الگوهاي بي بديلي را به آنها معرفي کنند.
وي با اشاره به از خودگذشتگي کادر بهداشت و درمان در روزهاي سخت همه گيري کرونا، افزود: همکاران ما در برهههاي حساس نشان دادند که راه شهدا ادامه دارد و با خلوص نيت در راه خدمت به مردم قدم برداشتند و جان خود را در اين راه تقديم انقلاب کردند.
وي، زنده نگه داشتن فرهنگ ايثار و شهادت را وظيفه همگاني دانست و گفت: مگر ميشود در مکتبي که امام حسين (ع) و حضرت زينب(س) است، فرهنگ شهادت از بين رود از اين رو همه بدانند که اين فرهنگ همچنان ادامه دارد.
نقي پور ضمن تقدير از کادر اجرايي اين مراسم، گفت: ما مفتخر به خدمت به شهدا هستيم و امروز با مقتداي خود تجديد پيمان ميکنيم، تا آخرين قطره خون خود در ادامه راه شهدا و زينب (س) کم نخواهيم گذاشت و راه شهدا را ادامه خواهيم داد.
فرمانده سپاه عاشوراي آذربايجان شرقي نيز در اين مراسم ضمن تبيين جايگاه عالي شهدا و خانواده معظم ايشان، مراسم گراميداشت و يادواره تجليل ازخانواده معظم شهدا و شهداي عرصه بهداشت و درمان را مقدمهاي براي برگزاري کنگره ?? هزار شهيد استان دانست وگفت: اين کنگره در ذيل کنگره بزرگ ?? هزار شهيد آذربايجان شرقي حرکت ارزشمندي است.
سردار سرتيپ دوم پاسدار اصغر عباسقليزاده با وصف مقام شهيد با اشاره به آيهاي از قرآن کريم، گفت: به غير از قرب و نزديکي به خداوند و زندگي با سعادت بعد از مرگ، چه مرگي بالاتر از شهادت است و شهدا سرنوشت ما را تغيير دادند.
وي در ادامه ضمن تبريک پيروزي و افتخار آفريني رزمندگان مقاومت در عمليات طوفان القصي جنايت 78 ساله صهيونيستها برملت مظلوم فلسطين با توطئه استکباري جهاني به سرکردگي انگليس، آمريکا و برخي کشورهاي اروپا را محکوم کرد.
وي گفت: آزادي بيت المقدس آرزوي ما است و همچنان که رهبر معظم انقلاب فرمودند، رژيم غاصب صهيونيستي 25 سال آينده را نخواهند ديد و آنها عجله دارند ?? سال خيلي زودتر تمام شود ما رسيدن آن روز را آرزومنديم.
عباسقليزاده با اشاره به مقام شامخ شهدا، افزود: شهدا زندهاند و ناظر و شاهد اعمال ما هستند و بالاترين نيکي شهادت است و تمامي هدايتهاي ما برگرفته از آيات الهي و دستور خداوند تعالي و سيره و روش ائمه (س) است.
وي با اشاره به نمونههايي از نتايج اعتماد به بيگانگان و اعتماد به ولايت، گفت: شاه با آن همه خوش خدمتي به کشورهاي غربي از اعتماد به کشورهاي بيگانه سودي نبرد و بعد از آوارگي، در کشور مصر از دنيا رفت و صدام نيز با اعتماد به کشور ستمگر آمريکا و با پشتيباني کشورهاي مختلف به دست همان کشورهاي زورگو از بين رفت.
وي با بيان اينکه اعتماد به ولايت باعث اقتدار، ماندگاري و ثبات آن کشور ميشود، افزود: تمام قراين و شواهد حاکي از اين است که نظام جمهوري اسلامي ايران با استقلال و آزادي از بند استکبار و اعتماد به ولايت بهترين نظام و بهترين انقلاب در طول تاريخ است.
فرمانده سپاه عاشورا در خاتمه سخنان خود خاطرنشان کرد: با اتکا به فناوريهاي جديد پزشکي روز، آموزش و ارتقاي توانمنديهاي پزشکان و متخصصان، کشور ما توانست با عبور از تحريمها و تنگناهاي شديد و عليرغم اين همه فشار شديد، پزشکان مجرب، متعهد و انقلابي را تربيت و تحويل انقلاب، جامعه و عرصه سلامت بکند.
سرپرست معاونت امنيتي و انتظامي استانداري آذربايجان شرقي نيز در اين مراسم گفت: شهيد و شهادت قابليت باقي بودن و ماندگاري را در اين کره خاکي داراست و با وجود تمام اتفاقات در طول سالها باز اين کلمات قابليت ماندگاري خود را از دست ندادهاند.
جعفر رزمي افزود: در طول تاريخ اين امر صادق شده است که اگر طرفداران حق وارد ميدان شوند بدون شک باطل رفتني است و ما در بحث شهيد و شهادت هم بايد با گراميداشت و زنده نگه داشتن ياد و خاطره آنان، نقش شهيدان را در جامعه پررنگ تر کنيم.
وي افزود: بعضي از افراد به دنبال اين بودند که مفاهيم شهيد وشهادت دچار فراموشي شده و کمرنگ شود اما در اين بين رهبر معظم انقلاب به عنوان سردمدار اين حرکت بعد از دفاع مقدس در عرصههاي مختلف با تشويق و تاييد حرکتهايي همچون راهيان نور، سخنراني با متوليان کنگرههاي يادوارههاي شهدا، بيان مفاهيم مثل "زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهدا مانند خود شهادت است " و ... در عرصههاي مختلف و مباحث مربوط به ارزشهاي دفاع مقدس "مثل کتاب نورالدين پسر ايراني "به دنبال زنده نگه داشتن ياد و خاطره اين عزيزان در دوران بعد از دفاع مقدس هستند.
وي ادامه داد: امام (ره) در اواخر سال 67 در پيامي با اشاره به دستاوردهاي دفاع مقدس فرمودند" جنگ ما فتح فلسطين را به دنبال خواهد داشت" و ما در جنگ ابهت دو ابر قدرت شرق و غرب را شکست داديم و ثابت شد که ما روي پاي خود ايستادهايم و اين مفاهيم بايد انتقال و به اشتراک گذاري شود.
رزمي افزود: ادامه اين روند و ارزشها بعد از دوران دفاع مقدس در دوران کرونا ظهور و بروز پيدا کرد و شهداي مدافعين سلامت در عرصه بهداشت و درمان راه شهيدان را پيمودند و در راه خدمت به خلق خدا به شهادت رسيدند.
وي ادامه داد: ياد و خاطره شهيدان در جامعه ما هنوز کمرنگ نشده است و ما با برگزاري اين قبيل کنگرهها، يادوارهها، گراميداشتها و تکرار اين ارزشها و به اشتراک گذاشتن اين پيامها به اين موضوع ارج مينهيم که زنده نگه داشتن ياد شهدا به عنوان يک واجب و يک فرض حتمي براي همه دلدادگان مجموعه انقلاب اسلامي ضروري است.
وي ضمن معرفي کتاب "حرمان هور" که شرح حال نخبه پزشکي شهيد احمد رضا احدي است، گفت: اين شهيد والا مقام حتي در دوران دانشجويي نيز عرصه دفاع را ترک نکرد و وصيت نامه وي به عنوان کوتاه ترين وصيت در بين شهداي دفاع مقدس با عنوان "نگذاريد حرف امام روي زمين بماند"براي همه ما درس هاي بسياري دارد.
گفتني است؛ در پايان اين کنگره با حضور رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز، سردار فرمانده سپاه عاشورا ، جمعي از فرماندهان و مسئولان استاني از همسران، فرزندان، مادران و ديگر اعضاي خانوادههاي گرانقدر و ارجمند شهداي والاي مقام حوزه بهداشت و درمان استان با تقديم لوايح تقدير و تجليل شد.
در اين مراسم از کتاب حماسهي امدادگران نوشته محسن اعلائي، کتابهاي پلاک سفيد يک و دو به نويسندگي معصومه سپهري که روايتي از زندگي شهيدان عليرضا کاظميان و مجيد سرچمي است، کتابهاي پلاک سپيد سه، چهار، پنج و شش به نويسندگي فاطمه محمدي که به ترتيب زندگي نامههاي شهيدان محمدشايان مهر، عبدالرئوف کريمي، منصور خدايي ومحمدجوادآل سحاق را روايت ميکنند، کتاب کشش عشق او نوشته نرگس اصغري که خاطرات دانشجو شهيد اصغري را بازگو ميکند رونمايي و از خدمات آنها در خدمت به فرهنگ ايثار و شهادت تقدير شد.
همچنين در ادامه اين مراسم از نرم افزار پلاک سپيد جهت دسترسي به زندگي نامه، خاطرات، وصايا و تصاوير شهداي دانشجوي دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز رونمايي شد.
در اين مراسم تمثال شهيد محمدرضا زيوري نخستين شهيد دانشجوي حوزه و بهداشت و درمان توسط يکي از دانشجويان علوم پزشکي طراحي و به خانواده اين شهيد تقديم شد.
به گزارش ايسنا، به نقل از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي تبريز، از ديگر تجليل شوندگان اين مراسم تعداد ? نفر از اساتيد برجسته و پيشکسوت حوزه بهداشت و درمان استان بود.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: