احرار: مدير کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي از شناسايي و احياي 18 واحد توليدي راکد در پنج ماه نخست امسال در استان خبر داد و گفت: برخي از واحدهاي توليدي در طول مسير فعاليت خود با عواملي مواجه مي شوند که گاها تعطيلي آنها را در پي دارد.
محمدجعفر عظمائي با بيان اين که اغلب واحدهاي توليدي به دليل نبود سرمايه در گردش کافي، به حالت راکد و يا تعطيل تغيير وضعيت مي دهند؛ افزود: تامين به موقع منابع مالي لازم از سوي بانکها براي پيشگيري از رکود در واحد توليدي بسيار حياتي است.
وي ادامه داد: يکي از دلايل ديگر حرکت واحد توليدي به سمت تعطيلي، منطبق نشدن محصولات توليدي با محصولات مشابه خارجي است؛ يعني به روز نشدن محصولات از نظر کيفيت و ساير موارد موجب شکست توليد مي شود براي همين هميشه تاکيد ميکنيم واحدها در کنار خطوط توليد يک واحد تحقيق و توسعه داشته باشند.
مدير کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي گفت: تجهيز واحدهاي توليدي به بخش تحقيق و توسعه موجب مي شود محصولات توليدي به روز شوند و از لحاظ کيفيت و قيمت قابليت رقابت با محصولات داخلي و خارجي را داشته باشند که در نهايت رعايت تمام اين موارد باعث مي شود تا يک واحد توليدي بتواند فعاليت خود را ادامه دهد.
عظمائي اضافه کرد: به وجود آمدن مشکلات در بين شرکا نيز در تعطيلي واحدهاي توليدي نقش دارد که البته سهم اين موارد کم است.
وي با بيان اين که هر واحد راکدي که قابليت فعاليت دوباره داشته باشد؛ احيا مي شود، گفت: با احياي واحدهاي راکد ميتوان از زيرساختهاي موجود براي توليد ساير محصولات استفاده کرد.
مدير کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي تاکيد کرد: درست است که وزارت صمت متولي بخش توليد است ولي دستگاههاي زيادي در حوزه توليد دخالت دارند که به منظور ارتقاي اين بخش هميشه بايد در کنار توليد باشند.
عظمائي ستاد تسهيل و رفع موانع توليد را ابزاري مهم و اساسي براي رفع موانع واحدهاي توليدي دانست و گفت: تمام مشکلات بخش توليد معمولا در اين ستاد مورد بررسي قرار ميگيرد که اغلب مشکلات در اين ستاد به نتيجه لازم مي رسد.
وي ادامه داد: خوشبختانه در سالهاي اخير نگاهها به سمت رفع موانع بخش توليد بوده است که در اين زمينه اداره کل صمت نيز به صورت جدي پيگير تمام مسائل توليد است.
مدير کل صنعت، معدن و تجارت آذربايجان شرقي افزود: به تمام واحدهاي توليدي توصيه ميکنيم تا بخش کوچکي از درآمد خود را به راه اندازي واحد تحقيق و توسعه اختصاص دهند چرا که به روز نگه داشتن فناوري هاي توليد توان رقابتي در بازارهاي هدف را افزايش مي دهد.