احرار: معاون امور زراعت وزرات جهاد کشاورزي گفت: استان آذربايجان شرقي رتبه برتر کشور در زمينه اجراي طرح جهش توليد در ديمزارها را به خود اختصاص داده است.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان، عليرضا مهاجر در بازديد از نمايشگاه عملکرد 24 ماهه نخست دولت مردمي سيزدهم در بخش کشاورزي آذربايجان شرقي که در محل وزارت جهاد کشاورزي برگزار مي شد، با اشاره به اهميت طرح جهش توليد در ديمزارها و نقش آن در افزايش توليد گفت: در سال زراعي 1400 - 1399 طرح جهش توليد در ديمزارها در 151 هزار و 863 هکتار از اراضي زراعي آذربايجان شرقي به اجرا درآمده بود اما در اولين سال فعـاليت دولت سيزدهـم، سطـح اجراي اين طـرح با 130درصد افـزايـش به 349 هزار و 485 هکتار رسيد.
وي افزود: در سال زراعي 1402-1401 نزديک به 500 هزار هکتار از اراضي زراعي آذربايجان شرقي تحت پوشش طرح جهش توليد در ديمزارها رفته اند و اين استان رتبه برتر کشور در زمينه اجراي طرح جهش توليد در ديمزارها را از آن خود کرده است.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي از تحت پوشش بيمه قرار گرفتن 274 هزار و 123 هکتار از اراضي زراعي آذربايجان شرقي در سال زراعي جاري خبر داد و گفت: طرح جهش توليد در ديمزارها نقشي اساسي در افزايش اراضي زراعي تحت پوشش بيمه داشته است.
مهاجر کشاورزي قراردادي را به عنوان ابزار سازماندهي و حمايت از توليدات کشاورزي به ويژه براي کشاورزان خرد قلمداد کرد و افزود: کشاورزي قراردادي راهکاري براي جلوگيري از فساد، ضرر و زيان محصولات کشاورزي، مقابله با واسطهگري و افزايش درآمد کشاورزان است و نقش قابل توجهي در کاهش دغدغه ها و مشکلات حوزه کشاورزي دارد.
وي ادامه داد: در آذربايجان شرقي در سال زراعي 1401-1402 بيش از 22 هزار هکتار گندم آبي که 33 درصد سطح کـشت گندم آبي اين استان را تشـکيل مي دهد در قـالب حدود 5 هزار و 800 قرارداد تحت کشاورزي قراردادي قرار گرفت.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزي در خصوص خريدتضميني گندم در آذربايجان شرقي گفت: در سال 1400 در آذربايجان شرقي 94 هزار و 600 تن گندم خريداري شده بود که اين ميزان در سال 1401 به 250 هزار و 800 تن گندم و در سال جاري نيز به 450 هزار تن رسيده است که اين افزايش در نتيجه برنامه ها و سياست هاي وزارت جهاد کشاورزي در دولت سيزدهم بود.
مهاجري با اشاره به محدوديت منابع آب و خاک و ضرورت تامين امنيت غذايي عليرغم اين محدوديت ها، اجراي طرح ملي الگوي کشت را داراي اهميت دانست و افزود: تنها راه مديريت منابع و تامين امنيت غذايي پايدار، اجراي طرح ملي الگوي کشت در همه کشور است و بايد کشاورزان و بهره برداران را در اين زمينه همراه کنيم. خوشبختانه در آذربايجان شرقي 85 درصد الگوي ابلاغي در سال جاري عملياتي شده است که در اين حوزه عملکرد مناسبي است.
وي افزود: در سال زراعي 1402-1401 نزديک به 500 هزار هکتار از اراضي زراعي آذربايجان شرقي تحت پوشش طرح جهش توليد در ديمزارها رفته اند و اين استان رتبه برتر کشور در زمينه اجراي طرح جهش توليد در ديمزارها را از آن خود کرده است.