احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز، شهريور را بهترين زمان تزريق واکسن آنفلوانزا براي گروههاي پرخطر عنوان کرد.
دکتر سيمين خياطزاده در گفتوگو با ايسنا با اشاره به شيوع هرساله بيماري آنفلوانزا از اواخر شهريور ماه، گفت: واکسن آنفلوانزاي هلندي، فرانسوي و ايراني تحت ليسانس فرانسه در بازار موجود است و همهي آنها به فرم چهار ظرفيتي بوده و ميزان ايمني که ايجاد ميکنند تفاوت چنداني با يکديگر ندارند.
وي ادامه داد: تزريق اين واکسن براي افراد در معرض خطر از جمله سالمندان، مبتلايان به بيماريهاي زمينهاي مانند بيماران قلبي، ديابتي، سرطاني و همچنين افرادي که به هر دليل سيستم ايمني ضعيفي دارند، توصيه ميشود.
وي با بيان اينکه خانمهاي باردار جزو افراد در معرض ابتلا به آنفلوانزا و بيماريهاي ويروسي هستند، يادآور شد: اين افراد بايد در اولويت تزريق واکسن آنفلوانزا باشند، چرا که هم براي خود مادر و هم جنين خطرناک است.
خياطزاده بيان کرد: در خصوص کودکاني که تا به حال به آنها واکسن تزريق نشده بايد براي تزريق واکسن آنفلوانزا با پزشک معالج مشورت کرده و والدين خودسرانه عمل نکنند.
وي با بيان اينکه سويه در گردش کرونا در کشورهاي آمريکايي، برخي از کشورهاي اروپايي و چين اعلام شده اما در ايران هيچ مرجع قانوني سويه جديد را تاييد نکرده است، گفت: در استان نيز آزمايشاتي که از موارد بستري و سرپايي انجام شده اين خبر را تاييد نميکند.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز، افزود: در مراکز بهداشت استان واکسنهايي که به برخي از گروههاي جمعيتي از جمله گروههاي پرخطر به صورت رايگان تزريق ميشود، در حال ارائه هستند.
وي ادامه داد: اگر چنانچه فردي به مراکز بهداشت مراجعه کند و پس از بررسي علائم بيماري وضعيت وي حاد باشد به مراکز سطح دو(بيمارستان) ارجاع داده ميشود.
وي با بيان اينکه ماسک، بهترين راه پيشگيري براي انواع سرماخوردگيها است، تصريح کرد: هنگام بازگشايي مدارس دانشآموزاني که علائم بيماري دارند، حدالامکان در مدرسه حضور پيدا نکنند و اگر دوران شديد و حاد بيماري را رد کردهاند به مدت چند روز با ماسک در مدرسه حضور يابند.