احرار: شهرستان ورزقان با جمعيتي بالغ بر 60 هزار نفر معدن غني معادن مس و طلاي در استان است وجود بزرگترين معدن مس خاورميانه بايد متحول کننده شهرستان باشد اما وضعيت موجود گوياي شکاف عميقي بين سهم ورزقان از توسعه و وجود منابع طبيعي است.
وحيد يوسفي_ شهرستان ورزقان با جمعيتي بالغ بر 60 هزار نفر معدن غني معادن مس و طلاي در استان است وجود بزرگترين معدن مس خاورميانه بايد متحول کننده شهرستان باشد اما وضعيت موجود گوياي شکاف عميقي بين سهم ورزقان از توسعه و وجود منابع طبيعي است.
ورزقان مشتمل بر جنگل هاي بي همتا و کم نظيري است که از ديگر داشته هاي خدادي اين مرز و بوم است. متاسفانه غفلت ها هميشه باعث شده است فرصت ها براي ما نقش تهديد کننده است ايفا کند. دقيقا فرق کشورهاي توسعه يافته با جهان سومي در نگرش متفاوت به چالش هاست چرا که بعضي ها توان تبديل تهديدها به فرصت را دارند و در بحث مديريتي اين موضوع را در قالب توسعه پايدار تعريف مي کنند.
شهرستان ورزقان مملو از منابع طبيعي همچون جنگل هاي ارسباران و معادن مس و طلاست اما متاسفانه ذهن آدميان جهان سومس درگير دوقطبي است به طوري که با برداشت هاي غيراصولي از معادن ضربه مهلکي به ديگر داشته هاي خود همچون جنگل هاي زيبايي بعنوان ميراث گران بهاي ارسباران وارد ميکنيم. براي رسيدن به توسعه راهي جز نگرش استراتژيک و راهبردي نداريم چرا که در عصر کنوني توسعه به هرقيمتي معنا و مفهومي ندارد.
يکي از زيرساخت هاي اصلي براي ارزيابي توسعه يافتگي، ساماندهي و رسيدگي به راه هاي مواصلاتي است.
متاسفانه ورزقان از زيرساخت هاي توسعه تنها منابع طبيعي اش را دارد و سهم ورزقان از داشته هايش يزي جز نفرين منابع طبيعي نيست.
جاده هاي شهرستان ورزقان حال و روز خوشي ندارند به طوري که ?? ماه پيش نماينده ولي فقيه آذربايجان شرقي در خصوص جاده هاي شهرستان ورزقان مي گويد؛ *اوضاع جاده هاي شهرستان ورزقان در شان جمهوري اسلامي نيست* و از مشاهده اين شرايط احساس شرم مي کنم.
جالب است پس از اينهمه نابساماني، وزارت و راه شهرسازي اقدام موثري انجام نداده و موضوع را تا تصادف هاي ديگر به باد فراموشي بسپارد.
نتيجه اينکه براي توسعه يافتن ورزقان راهي جز همدلي و همکاري بين نهادهاي ها خدمت رساني مانند مس سونگون و نماينده شهرستان ورزقان در مجلس شوراي اسلامي متصور نيست و توسعه نيز امر فرمايشي نبوده و با همراهي مردم و مسئولين امکان پذير است.