احرار: بهداشت نيوز نوشت: فوايد مهم اين ويتامين شامل درمان و پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي مانند درد قفسه سينه، فشار خون بالا و گرفتگي يا انسداد رگها است.
ويتامين اي (E) به گروهي از ترکيبات محلول در چربي گفته ميشود و خاصيت آنتياکسيداني دارد.
آنتياکسيدانها ترکيباتي هستند که اکسيداسيون را مهار ميکنند. اکسيداسيون يک واکنش شيميايي است که ميتواند مولکولهاي مضري موسوم به راديکالهاي آزاد را توليد کرده و از اين طريق به سلولهاي بدن موجودات زنده آسيب برساند.
ويتامين اي همچنين براي سيستم ايمني بدن بسيار اهميت دارد. بدن انسان خود قادر به توليد اين ويتامين نيست و مصرف مواد خوراکي نظير دانههاي روغني مانند فندق، گردو و همينطور روغن زيتون و روغن آفتابگردان ميتواند نياز بدن به ويتامين اي را تامين کند.
يکي از خواص ويتامين اي براي زنان، کمک به تنظيم هورمونهاي بدن است. جلوگيري از سقط جنين در دوران بارداري، درمان خشکي و شکنندگي ناخنها و جلوگيري از گرگرفتگي از ديگر خواص ويتامين اي براي زنان است.
همچنين مصرف اين ويتامين در زنان باعث کاهش انقباضات و دردهاي عادت ماهانه ميشود.
با اين حال پزشکان تاکيد دارند: اگرچه اين ويتامين براي زنان نتايج مثبت زيادي به همراه دارد اما بهتر است زير نظر پزشک متخصص مصرف شود چراکه استفاده بيش از اندازه آن ميتواند عوارض جانبي متعددي نظير مشکلات پوستي يا گوارشي در پي داشته باشد.
متخصصان تغذيه همچنين تاکيد دارند: بر خلاف آنچه تاکنون تصور ميشد براي جذب ويتامين اي نيازي به مصرف همزمان چربي نيست. نتايج آزمايشها نشان ميدهد ويتامين اي حتي در مواردي که شرکتکنندگان تا 12 ساعت بعد، چربي مصرف کردهاند نيز جذب بدن آنها شده و سودمند بوده است.
بنابر گزارش سايت «ماي فود ديتا»، برخي مواد غذايي حاوي بالاترين مقادير ويتامين اي شامل تخمه آفتابگردان، بادامها، آووکادو، اسفناج، کيوي، کلم بروکلي، ماهي قزل آلا، روغن زيتون و ميگو هستند.