احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي گفت: جشنواره سماق مي تواند فرصتي براي معرفي ظرفيت هاي کشاورزي و گردشگري هوراند باشد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، اکبر فتحي در جلسه بررسي و پيگيري مسائل و مشکلات حوزه کشاورزي شهرستان هوراند که با محوريت برگزاري جشنواره ملي سماق و جذب سرمايهگذار در بخش کشاورزي هوراند برگزار شد با تسليت اربعين حسيني افزود: تا زمان جنگ اوکراين و روسيه در کشور ما و ساير ممالک اهميت امنيت غذايي خيلي مشخص نشده بود، ولي وقتي جنگ رخ داد و جلوي صادرات گندم گرفته شد کشورها متوجه اين شدند که تکميل کننده امنيت دفاعي، امنيت غذايي است، يعني اگر مي خواهيم امنيت ملي باشد حتما بايد امنيت غذايي داشته باشيم، اگر امنيت غذايي نباشد خيلي راحت به ممالک ديگر سرسپرده مي شويم و در کشور ما هم، هم در نهاده هاي دامي و هم گندم مشاهده کرديم که بايد به کشاورزي خيلي اهميت بدهيم.
وي ادامه داد: در دولت سيزدهم به بخش کشاورزي به عنوان محور توسعه و حتي تامين کننده مواد اوليه صنايع مخصوصا صنايع کشاورزي خيلي اهميت داده شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه کشاورزي شهرستان هوراند با توجه به ميکروکليماي خاص اين شهرستان پررنگ است گفت: انواع گياهان دارويي به خصوص فيساليس که محصولي گرمسيري است و جنبه صادراتي دارد در هوراند کشت مي شود.
فتحي ادامه داد: عليرغم وسعت کم شهرستان هوراند، با توجه به اکوسيستم منطقه و سردسير بودن شهرستان اما چايپاره هوراند منطقه گرمسير است که ميوه استوايي فيساليس در سطح عالي کشت مي شود و به دليل چهارفصل بودن شهرستان هوراند سازمان جهادکشاورزي توجه ويژه به کاشت گياهان دارويي دارد و خوشبختانه با سرمايه گذاري بومي در سطح خوبي با حمايت جهاد کشاورزي در حال اجرا هست.
وي در ادامه افزود: همچنين سماق محصولي است که در هوراند کشت مي شود و در زندگي مردم تاثيرگذار است. سماق تا هشت سال قبل فقط محصولي خودرو بود ولي الان زراعي سازي محصول سماق انجام مي شود و بيش از 150 هکتار از اين محصول کشت شده است که طبيعتا بايد ظرفيت ايجاد کنيم و براي فرآوري اين محصول تدابيري انديشيده شود تا محصول نهايي از ارزش افزوده بيشتر برخوردار باشد. ايجاد فرآوري سماق نيز توسط بنياد تعاون بسيج و با مشارکت کشاورزان يا سرمايه گذار بومي در قالب تشکيل تعاوني امکان پذير است که سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي نيز از آن حمايت و پشتيباني مي کند.
وي با اشاره به اينکه براي سرمايه گذاري در مجتمع گلخانه اي هوراند سرمايه گذاراني شناسايي شده اند افزود: به زودي واگذاري اين مجتمع به سرمايه گذار انجام مي گيرد.
فتحي بيان کرد: لايروبي قنات، ايجاد جاده دسترسي به مزارع و کانال کشي اولويت سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي است و تمام پروژه هايي که در مناطق محروم هستند از طريق بسيج سازندگي با تهاتر اموال صورت خواهد گرفت.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان آذربايجان شرقي با اشاره به اينکه برگزاري جشنواره ها باعث شناسايي ظرفيت هاي کشاورزي و گردشگري آن منطقه مي شود گفت: ما براي برگزاري جشنواره سماق حمايت هاي لازم را انجام مي دهيم.