احرار: مدير امور باغباني سازمان جهادکشاورزي استان آذربايجان شرقي از رتبه چهارم استان آذر بايجان شرقي در توليد سماق در کشور خبر داد.
به گزارش روابط عمومي سازمان جهاد کشاورزي استان، محمدباقر بي پروا در گفتگو با خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: سطح زير کشت سماق استان بصورت احداث باغ 148 هکتار و 550 هکتار بصورت جنگلي بوده و در مجموع 698 هکتار از اراضي استان آذربايجان شرقي به کشت سماق اختصاص يافته است که عمده باغات سماق استان در شهرستان هوراند قرار گرفته است.
وي با بيان اينکه براساس برآورد اوليه ميزان توليد محصول سماق استان در سال جاري بيش از 558 تن مي باشد افزود: استان آذربايجان شرقي براساس آمارنامه کشاورزي بعد از استانهاي کردستان، آذربايجان غربي و خراسان رضوي رتبه چهارم توليد اين محصول در کشور را دارا مي باشد .
وي به خاصيت دارويي سماق اشاره نموده و افزود: سماق قابض، بهبود دهنده زخمها، بند آورنده خون، ضد اسهال و درمان کننده اسهال خوني، کاهنده اسيد اوريک، ضد ميکروب، ويروس و مالاريا است و در درمان بيماريهاي روماتيسمي، نقرس، کاهش خونريزي سينه، پايين آوردن تب و تقويت دستگاه گوارش، ورم گلو و دهان و غيره استفاده مي شود و عمدتاً سماق بصورت چاشني غذا (برنج و آش و کباب) بويژه در غذاهاي ايراني و هندي کاربرد دارد.
مدير امور باغباني سازمان جهادکشاورزي استان به کاربرد سماق در مصارف صنعتي اشاره نموده و گفت: از دانه سماق روغني استخراج مي شود که در شمع سازي استفاده مي شود. چوب سماق و جوشانده برگ و ميوه آن در رنگرزي پشم به کار مي رود. همچنين از برگهاي سماق که داراي 13درصد تانن است براي رنگ دادن به چرم استفاده مي شود.
روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان