شهردار تبريز برگزاري اولين جشنواره موسيقي موغام فجر آذربايجان را فرصت و تلاشي براي صيانت از داشتههاي فرهنگي و هنري آذربايجان و موسيقي فاخر و اصيل اين خطه از ايران اسلامي دانست.
به گزارش احرارنيوز به نقل روابط عمومي شهرداري تبريز، عليرضا نوين در آيين اختتاميه نخستين جشنواره موسيقي موغام آذربايجان و در جمع اساتيد و هنرمندان برجسته موسيقي اصيل آذربايجاني با تأکيد بر لزوم توجه جدي به حفظ و احياي هويت تاريخي، فرهنگي و هنري آذربايجان، برگزاري چنين رويدادهاي فاخر هنري را گامي بلند در راستاي تحقق اين هدف ارزيابي کرد.
شهردار تبريز افزود: هويت فرهنگي هنري آذربايجان ريشه در تاريخ غني ايران دارد و اين فرهنگ غني در پيوندي هم سو با ارزشهاي ايراني، اسلامي و نيز با تکيه بر هنر فاخر آذربايجاني مرزهاي جهان را درنورديده است.
نوين در بخش ديگري از سخنان خود توجه به داشتههاي فرهنگي هنري و تلاش براي ترويج و اشاعه شاخصهاي فرهنگي در جامعه را راهکاري مناسب و موثر براي جلوگيري از به يغما رفتن ثروتهاي معنوي دانست و افزود: موسيقي موغام به عنوان برگي از شناسنامه و هويت تاريخي فرهنگي آذربايجان نيازمند حمايت و صيانت است و اين حمايتها بايد فارغ از حاشيهسازيها و سوء استفادهها و در بستر هنر اعمال و نهادينه شوند.
وي همچنين پاسخگويي به مطالبات و نيازهاي فرهنگي هنري شهروندان به ويژه اهالي هنر و فرهنگ در کشور را وظيفه متوليان امر و دستگاههاي مسئول اعلام و خاطرنشان کرد: مديريت شهري تبريز به نمايندگي از عموم شهروندان، خود را مقيد و موظف به اجراي برنامههاي متعدد و متنوع فرهنگي هنري در طول سال ميداند و برگزاري موسيقي موغام نيز در همين راستا در دستور کار قرار گرفته است.
شهردار تبريز در عين حال با انتقاد از برخي سوءاستفادهها از فرهنگ، تاريخ و هنر آذربايجان از سوي برخي افراد و جريانها، اين قبيل اقدامات را زمينهساز به انحراف کشيده شدن موضوعات و مقولات فرهنگي و هنري ارزيابي و تصريح کرد: تاريخ ايران و آذربايجان و فرهنگ و هنر فاخر اين کشور به قدري غني است که هيچ جريان انحرافي را ياراي به حاشيه کشاندن آن نيست و بايد مقولات فرهنگي و تاريخي را در بستر تماميت ارضي کشور پيگيري کرد.
نوين در ادامه با بيان اينکه همه بايد براي پر کردن خلاءهاي فرهنگي هنري در کشور تلاش کنيم، افزود: موسيقي موغامي تبريز به عنوان يکي از شاخصهاي غناي فرهنگي هنري آذربايجان نيازمند جهاني شدن و فراگيري بيش از اين است و ميتوان از طريق برگزاري چنين جشنوارههايي به هدف فوق دست يافت.
وي هنر موسيقي را زبان گوياي بيان دردها، رنجها و شاديهاي بشر اعلام و خاطرنشان کرد: زندگي بشري بدون موسيقي امکان دوام و مهمتر از آن خلق و ثبت حالات و احساسات بشري را ندارد و به تعبيري ديگر زندگي و حيات بشري بدون موسيقي، همچون جسمي بي روح و بي محتواست.
شهردار تبريز در عين حال با تأکيد بر اينکه موسيقي موغامي با قدمتي يک هزار ساله نيازمند ترويج، اشاعه، معرفي و صيانت و حفاظت است، تلاش براي تحقق اين اهداف و نيز نهادينه سازي آن در بين نسل جوان به عنوان يک ثروت معنوي را وظيفه تمام هنرمندان، فعالان موسيقي و مسئولان و متوليان امر دانست.
نوين ترويج و معرفي بهتر و هرچه بيشتر شاخصهاي فرهنگي هنري را گام نخست مراقبت و صيانت از نسل امروز و جوان کشور از گرفتار شدن در فرهنگ و مظاهر ضدفرهنگي برشمرد.