احرار نيوز: عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان شرقي با تاکيد بر اصلاح بافت خاک با استفاده از مواد بيولوژيک و ضايعات کشاورزي گفت: با کشت گندم رقم پيشگام در حوزه درياچه اروميه مصرف آب 350 ميليون مترمکعب کاهش مي يابد.
به گزارش احرار نيوز به نقل از روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، اکبر عبدي قاضي جهاني در کارگاه آموزشي دهياران و روساي شوراهاي اسلامي شهرستان آذرشهر بر تغيير الگوي کشت از گونه هاي پرمصرف آب به گونه هاي کم نياز به آب و مقاوم به خشکي تاکيد کرد.
وي با اشاره به اينکه ارقام پيشگام، زارع و ميهن در هر هکتار در حدود هزار مترمکعب آب کمتري نياز دارند ، افزود: رقم پيشگام قابليت کشت مکانيزه را داشته و در صورت اجراي عمليات به زراعي تا 13 تن در هکتار بهبود عملکرد خواهد داشت.
عبدي قاضي جهاني با بيان اينکه در حوزه آبخيز درياچه اروميه قابليت کشت 35 هزار هکتار رقم پيشگام وجود دارد، ادامه داد: اگر در کل اين اراضي از رقم يادشده استفاده شود ، شاهد کاهش مصرف 350 ميليون متر مکعب آب در اين حوزه خواهيم بود.
وي با بيان اينکه يکي از شروط حصول اين ميزان گندم برداشت مکانيزه آن است ادامه داد: با برداشت دستي اين محصول ، شاهد ريزش و همچنين افت شديد عملکرد خواهيم بود.
عبدي قاضي جهاني همچنين بر کشت ديم محصولاتي همچون گل محمدي، آويشن، مرزه، زعفران و ساير گونه هاي دارويي تاکيد کرد و افزود: در مورد تغيير الگوي کشت گونه هاي درختي نيز کشت درختاني همچون سنجد، بنه، پسته، زرشک و عناب توصيه مي شود.
عضو هيئت علمي مرکزتحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان ، اصلاح روش هاي انتقال آب و تغيير و اصلاح الگوي مصرف آب در باغات را نيز ضروري دانست و گفت: استفاده از روش هاي اصلاح بافت خاک با استفاده از مواد بيولوژيک و ضايعات کشاورزي مثل ضايعات قاليبافي و نساجي که از پشم طبيعي بعمل آمده اند به عنوان بهترين کود آلي براي اصلاح بافت خاک پيشنهاد مي شود.
فرماندار شهرستان آذرشهر با بيان اينکه پس از روي کار آمدن دولت تدبير و اميد براي احياي درياچه اروميه کارهاي عملي شروع شده و اقدامات زيادي هم انجام يافته است، گفت: بايد از تمامي فن آوريهاي نوين در جهت احياي اين درياچه استفاده کنيم.
عليار راستگو ، دهياران و رؤساي شوراهاي اسلامي را بعنوان مبلغ و سفيران آب مورد خطاب قرارداد و از آنها خواست مباحت مطرح در کارگاه آموزشي احياي درياچه اروميه را به بطن جامعه که مي تواند اثرات مثبتي در پي داشته باشد، منتقل کنند.
راستگو اظهارکرد: آگاهي مردم از شرايط بحران موجود موجب همراهي خودجوش مردم در انسداد چاههاي غيرمجاز شده و مديريت منابع آبي تسهيل مي کند