احرار: رييس سازمان مديريت بحران کشور با بيان اينکه 68درصد کشور يا روي گسل يا کنار گسل هستند گفت: تنها راه مقابله با زلزله مقاوم سازي ساختمانها براي زلزلههاي تا هشت ريشتر است.
محمدحسن نامي روز سه شنبه، در نست خبري با خبرنگاران ه در تبريز گفت : سالهاي آينده بحران هاي بسياري پيش رو خواهيم داشت چرا که بشر دائما در حال دستکاري و تغيير طبيعت است و بايستي تمام بحران ها رصد کنيم و اقدامات پيشگيرانه را انجام دهيم .
وي به چالش هاي اخير جهان امروز اشاره کرد و گفت : جهان امروز با 34 نوع چالش بزرگ روبروست که مهمترين آنها در شرايط فعلي، تغيير اقليم، کمبود آب و بيابان زايي است که هر سه اين موارد ميتواند در آينده مخاطراتي را به دنبال داشته باشد اما راهکارهايي نيز دارد .
وي يادآوري کرد:" تاکنون 64 مخاطره در جهان شناخته شده است، که از اين تعداد 44 مورد در ايران روي داده است همين مساله اهميت حفظ آمادگي، پيشگيري و بازسازي و بازتواني در کشور را چندين برابر کرده است.
رئيس سازمان مديريت بحران کشور گفت: 68درصد کشور يا روي گسل يا کنار گسل هستند و در مطالعاتي که در 220سال گذشته انجام شده 12 زلزله بالاي 7ريشتر در کشور رخ داده است که آخر مورد آن 7.8 ريشتر قدرت داشته است.
نامي گفت : تنها راه مقابله با زلزله با توجه به مطالعاتي که انجام شده مقاوم سازي ساختمانها براي زلزلههاي تا هشت ريشتر است.
نامي به اهميت زيست محيطي درياچه اروميه اشاره کرد و با تاکيد بر اينکه بايد همه توان کشور را براي احياي درياچه اروميه بگذاريم، افزود: مطالعات اين طرح انتقال آب خزر به درياچه اروميه پيش از اين انجام شده و مي توان به سرعت اين طرح را اجرايي کرد.
وي گفت: از لحاظ شيميايي آب درياي خزر با درياچه اروميه هم سازگاري دارد و ما براي احياي درياچه اروميه به يک منبع ورودي دائمي آب در کنار ديگر طرحهاي در دست اجرا نياز داريم.
رييس سازمان مديريت بحران در ادامه افزود: خوشبختانه نقشههاي هواشناسي نشان ميدهند در پاييز امسال بارشهاي خوبي خواهيم داشت و نبايد از احياي درياچه اروميه نااميد شويم.
وي همچنين گفت: در مديريت بحران کارها بايد هوشمندسازي شود و پايش لحظهاي سرزميني در مديريت بحران کل کشور فعال شود تا مسئولان بتوانند هر لحظه نقاط مورد نظر را رصد کرده و در صورت هرگونه بحراني دستورات لازم را صادر کنند.