احرار: رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي گفت: با هدف بهينه سازي مصرف آب 50 درصد اراضي آبي حوضه درياچه اروميه به سامانه هاي نوين آبياري مجهز شده اند و 8 هزار هکتار از سطح کشت محصول پرآب بر پياز در اين منطقه کاسته ايم.
اکبر فتحي در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به شرايط آب و هوايي حاکم بر استان گفت: در استان افزايش دما و کاهش نزولات جوي را شاهد هستيم و امسال از نظر خشکسالي و خشکي تقريبا بي سابقه است و حاصل اين شرايط نيز اين شده است که در زمينه آب شرب و کشاورزي با مشکل مواجه هستيم.
وي با اشاره به ضرورت بهينه سازي مصرف آب گفت: بهينه سازي مصرف آب در همه حوزه ها خصوصاً کشاورزي که بيشترين ميزان آب را مصرف مي کند ضروري است. البته اين بهينه سازي با اصلاح الگوي کشت و حذف محصولات با نياز آبي بيشتر و جايگزيني آن با محصولات کم آب بر با همکاري کشاورزان از سال هاي قبل آغاز شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان شرقي ادامه داد: در حوضه درياچه اروميه 8 هزار و 500 هکتار پياز کشت مي شد که اين ميزان به 500 هکتار کاهش پيدا کرد و در خصوص محصول گوجه فرنگي نيز کاهش سطح کشت داشته ايم و به جاي آن محصولاتي مانند کلزا، گندم و جو کشت کرده ايم. همچنين باغات پسته و مزارع زعفران نيز با توجه به نياز آبي کمي که دارند جايگزين محصولات پر آب بر شده اند.
فتحي از اجراي سيستم هاي نوين آبياري در استان با هدف کاهش ميزان آب مصرفي در حوزه کشاورزي خبر داد و افزود: 50 درصد اراضي که در حوضه درياچه اروميه به صورت آبي کشت مي شده است، تحت پوشش سيستم هاي نوين آبياري قرار گرفته اند اما ضروري است که همه اراضي کشاورزي تحت پوشش سامانه هاي نوين آبياري قرار بگيرند و در تلاشيم تا استفاده از اين سامانه هاي نوين را اجباري کنيم.
وي در خصوص وضعيت گلخانه ها در آذربايجان شرقي گفت: اقدامات مثبتي در اين زمينه صورت گرفته است و گلخانه هاي خوبي، خصوصا در حوضه درياچه اروميه احداث شده است با اين هدف که محصولات با نياز آبي بيشتر مانند سبزي و صيفي جات را به گلخانه ها منتقل کنيم که البته اين جابجايي مستلزم تصويب يک قانون است که پيگير آن هستيم.
انتهاي پيام