احرارنيوز: رئيس جمهوري آمريکا طي کنفرانس مطبوعاتي به سوالات خبرنگاران در مورد پايان مذاکرات هسته اي که جمع بندي آن روز گذشته در وين از سوي ايران و 1+5 اعلام شد، پاسخ داد.
احرارنيوز به نقل از خبرگزاري سي.ان.ان: "باراک اوباما" رئيس جمهوري آمريکا در اين کنفرانس مطبوعاتي که در واشنگتن برگزار شد با اشاره به بيانيه جمع بندي مذاکرات هسته اي ايران گفت: توافق هسته اي تأمين کننده امنيت جهاني مي باشد.
اين در حالي است که جمهوري خواهان مخالفت گسترده اي با اين توافق داشته و حتي "استيو ايزرائيل" عضو يهودي مجلس نمايندگان آمريکا از حزب دموکرات نوشته است: من از آغاز ترديد داشتم و هنوز به ايرانيان شک دارم.
اکنون که توافق هسته اي ميان ايران و گروه 1+5 حاصل شده، نمايندگان کنگره 60 روز فرصت دارند تا محتواي اين توافق، ضمايم و ديگر بخش هاي آن را مطالعه و بازبيني کنند. آنگاه رهبري جمهوري خواه هر دو مجلس درباره تأييد يا عدم تأييد اين توافق تصميم گيري خواهد کرد. از آنجايي که انتظار مي رود، تقريباً همه جمهوري خواهان مخالفت خود را با توافق اعلام کنند، نبرد واقعي ميان دموکرات ها خواهد بود.
اوباما گفته، در صورتي که کنگره قطعنامه اي در مخالفت با توافق صادر کند، آن را وتو خواهد کرد. آنگاه، هم سنا و هم مجلس نمايندگان براي بي اثر کردن وتوي رئيس جمهور به دو سوم آرا نياز خواهند داشت. احتمال اينکه چنين اکثريتي در سنا به دست آيد، زياد است. بسياري از دموکرات ها درباره توافق سکوت کرده اند. از آنجا که تنها همراه شدن 13 سناتور دموکرات با جمهوري خواهان، سبب به دست آمدن اکثريت مورد نظر عليه اوباما مي شود، اکنون پلوسي تمرکز خود را بر مجلس نمايندگان قرار داده و تلاش دارد با همراه کردن 145 نماينده با خود، جلوي بي اثر شدن وتوي اوباما را بگيرد. موفقيت يا عدم موفقيت وي در اين مسير، براي اوباما حکم مرگ و زندگي را دارد.
همچنين از آنجا که کلينتون گزينه اصلي دموکرات ها در انتخابات رياست جمهوري سال 2016 آمريکا به شمار مي رود، موافقت يا مخالفت وي با توافق هسته اي، تأثير زيادي بر آراي دموکرات هاي کنگره خواهد داشت. اما در مقابل، در صورت اعلام حمايت وي از توافق، نوک پيکان حملات جمهوري خواهان و رژيم اسرائيل در موضوع هسته اي، از اين پس معطوف به وي خواهد شد و انتخاب وي به عنوان رئيس جمهور را با چالش هاي مهمي رو به رو خواهد کرد.