1394/4/21 - 05 : 41
کد خبر: 3828
رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي:
فعاليت کانديداهاي احتمالي مجلس زير ذرهبين دفتر نظارت و بازرسي آذربايجانشرقي
احرار نيوز: رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات استان آذربايجانشرقي از رصد فعاليت کانديداهاي احتمالي مجلس در استان خبر داد .
به گزارش احرار نيوز به نقل از فارس ، پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران، در اوايل اسفندماه سال 58 فقهاي شوراي نگهبان توسط امام راحل تعيين شده و نخستين مجلس شوراي اسلامي در هفتم تير سال 59 تشکيل شد.
عباسعلي اسدي رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات استان آذربايجانشرقي در آستانه 26 تير سالروز تأسيس شوراي نگهبان اظهار داشت: بر اساس قانون اساسي وظيفه شوراي نگهبان تشخيص و تطبيق قوانين و مقررات وضع شده در مجلس شوراي اسلامي با قوانين فقه اسلامي است.
وي با بيان اينکه شوراي نگهبان در نظام جمهوري اسلامي ايران يکي از مهمترين نهادهاي حکومتي به شمار ميآيد، افزود: اين نهاد شباهت زيادي با بعضي از نهادهاي قانون در تعدادي از کشورها دارد در قوانين اساسي برخي کشورها نيز نهادي به نام دادگاه قانون اساسي، شوراي قانون اساسي، ديوان قانون اساسي و نظاير آن پيشبيني شده است که با وجود برخي تفاوتها از حيث ساختار و نوع مسئوليتها با يکديگر شباهت دارند.
اسدي اضافه کرد: شوراي نگهبان در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران از جايگاه ويژهاي برخوردار است به گونهاي که نبودن آن در کنار مجلس قانونگذاري موجب عدم اعتبار مجلس ميشود، شوراي نگهبان وظيفه دارد، تمام مصوبات مجلس از حيث عدم مغايرت، مصوبه مجلس صورت قانوني به خود بگيرد.
وي تصريح کرد: شوراي نگهبان وظيفه نظارت بر انتخابات مجلس شوراي اسلامي، رياست جمهوري و خبرگان را بر عهده داشته و نظارت بر انتخابات شوراي اسلامي شهر و روستا بر عهده مجلس شوراي اسلامي است.
اسدي، وجود شوراي نگبهان در نظام سياسي جمهوري اسلامي را برگرفته از تعاليم عالي اسلامي و مردمي بيان کرد و گفت: تاکيدات و گفتههاي فراوان امام راحل و مقام معظم رهبري درخصوص اهميت کار شوراي نگهبان نشان دهنده ارزش و جايگاه اين شورا در ساختار سياسي کشور است.
رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات شوراي نگهبان آذربايجانشرقي در بخش ديگري از سخنان خود به تبيين وظايف دفاتر استاني نظارت و بازرسي انتخابات پرداخت و افزود: يکي از مهمترين وظايف دفاتر استاني، تربيت و آموزش ناظران انتخاباتي است.
وي در همين زمينه اظهار کرد: از سال 80 اين دفاتر استاني طبق توصيههاي موکد رهبر معظم انقلاب اسلامي ايجاد شده است.
رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجان شرقي با بيان اينکه در 21 شهرستان آذربايجان شرقي، دفاتر نظارت بر انتخابات در اين زمينه فعاليت ميکنند گفت: براي ناظران اين دفاتر، همايشهاي فصلي شهرستاني برگزار ميکنيم که محوريت اين همايشها، معمولا تربيت و آموزش به روز ناظرين انتخاباتي است.
اسدي گفت: يکي ديگر از فعاليتهاي شوراي نگهبان جمعآوري سوابق کانديداها و شخصيتهايي که خود را شايسته کانديدا شدن ميدانند است و اين سوابق براي بررسي صلاحيت مورد استفاده قرار ميگيرد.
اسدي گفت: گزارشهاي مستند و مکتوب مربوط به هر يک از نامزدهاي احتمالي پس از تهيه و تکميل در دفتر نظارت و بازرسي انتخابات استان به تهران منعکس و هرگونه تصميمگيري در خصوص افراد با دفتر مرکزي است.
وي با تاکيد بر اينکه شوراي نگهبان وامدار هيچ قوا و حزبي نيست، گفت: نهادهاي مشابه شوراي نگهبان در کشورهاي ديگر به اين شکل مستقل نيستند براي همين است که در 36 سال اخير هيچ موردي پيش نيامده است که گفته شود شوراي نگهبان طرفدار فرد يا گروه خاصي بوده است.
رئيس دفتر نظارت و بازرسي انتخابات آذربايجانشرقي با بيان اينکه اين نهاد درجريان انتخابات پيش رو نيز کاملا مستقل و بيطرف عمل خواهد کرد، ادامه داد: بدون شک به برکت وجود شوراي نگهبان و همين بيطرفي کشور از برخي آسيبها در امان است.
اسدي با بيان اينکه هرساله نسبت به ناظران نوعي پالايش و بازنگري انجام ميشود، اظهار داشت: جذب ناظر جديد، آموزش و اطلاعرساني به ناظران نسبت به مسائل روز کشور و دنيا از ديگر فعاليتهاي دفتر نظارت و بازرسي شوراي نگهبان در استان است.
دهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي همزمان با پنجمين دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبري هفتم اسفند ماه امسال برگزار ميشود.
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: