1394/4/20 - 06 : 35
کد خبر: 3818
رويترز
روسيه «بازنده اصلي» بازگشت ايران به بازار نفت
احرارنيوز:روسيه که براي به دست آوردن عنوان بزرگ ترين توليدکننده نفت جهان با کشورهايي چون عربستان و آمريکا در رقابت است، بزرگترين بازنده بازگشت نفت ايران به بازار خواهد بود.

به گزارش احرار نيوز،رويترز طيّ گزارشي نوشت: روسيه که براي به دست آوردن عنوان بزرگ ترين توليدکننده نفت جهان با کشورهايي چون عربستان و آمريکا در رقابت است، بزرگترين بازنده بازگشت نفت ايران به بازار خواهد بود.

به اعتقاد بسياري از کارشناسان ايران در بازار انرژي اروپا به‌طور مستقيم با روسيه وارد رقابت خواهد شد. پس از اعمال تحريم‌هاي اتحاديه اروپا در سال ???? توليد نفتي و معاملات انرژي ايران با اروپا ممنوع شد. علاوه بر اين تحت تأثير تحريم‌هاي بانکي و مالي آمريکا عليه ايران ميزان توليد نفت خام ايران از ??? ميليون بشکه در روز در سال ???? به حدود ??? ميليون بشکه در سال ???? کاهش يافت.

مدير يک شرکت فرآورده‌هاي نفتي در يونان مي‌گويد: «بازگشت ايران نفت خام سنگين را در بازار افزايش داده و اين براي پالايشگاه‌هاي اروپا مثبت است.

تا قبل از اعمال تحريم‌هاي اتحاديه اروپا و آمريکا اين شرکت بزرگ يوناني ?? درصد از نفت خام مورد نياز خود را از ايران خريداري مي‌کرد. ولي پس از قطع صادرات نفت ايران به اروپا نفت ناحيه اورال روسيه جايگزين آن شده و اکنون ?? درصد از خريد اين شرکت را شامل مي‌شود. به اعتقاد او ايران به‌طور مستقيم در بازار انرژي اروپا با روسيه رقابت خواهد کرد.

 رويترز مي‌افزايد هر چند ايران و روسيه در بازار انرژي رقابت مي‌کنند ولي از نظر سياست منطقه‌اي و بين‌المللي متحدان نزديکي هستند. روسيه تسليحات پيشرفته و فناوري و دانش هسته‌اي در اختيار ايران قرار داده و سعي کرده ساير قدرت‌هاي جهاني را به توافق هسته‌اي و رفع تحريم هاي ايران قانع کند.

علاوه بر روسيه، تحت تأثير بازگشت ايران به بازار جهاني نفت ساير توليدکنندگان اين محصول در آفريقا و آمريکاي جنوبي نيز با رقابت ايران در بازارهاي اروپايي روبرو خواهند شددولت ايران نشان داده که با سرعت مي‌خواهد مشتريان قديمي نفت خود را احيا کند.

بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ايران در ماه مه گفت اولويت‌هاي اين کشور بازارهاي آسيايي و اروپايي هستند. آقاي زنگنه در نامه‌اي خطاب به ساير اعضاي اوپک در جلسه ? ژوئن اين سازمان، از آنها خواست تا زمينه را براي افزايش سهميه توليد ايران در حد ? ميليون بشکه در روز فراهم کنند که سطح توليد ايران در سال ???? بود.

مختصات نفت خام اورال شبيه نفت محصول ايران است که تا قبل از وضع تحريم‌هاي بين‌المللي به پالايشگاه‌هاي اروپايي صادر مي‌شد.

برخي از کارشناسان معتقدند که احتمالاً رقيب اصلي نفت ايران در بازارهاي اروپايي نفت محصول ناحيه اورال خواهد بود. نفت خام منطقه کرکوک عراق نيز که با نفت ايران و اورال شباهت دارد از رقابت با محصول ايران در امان نخواهد بود.افزايش صادرات نفت خام ايران به صادرات کشورهاي آفريقاي غربي نيز فشار خواهد آورد. اين کشورها که جزو اصلي‌ترين فروشندگان نفت خام به آمريکا هستند، در حال حاضر به خاطر افزايش توليد نفت شيل در خود آمريکا نيز تحت فشار قرار دارند.

به نظر مي‌رسد که پالايشگاه‌هاي اروپايي از هم‌اکنون خود را براي خريد و واردات نفت ايران آماده مي‌کنند و برخي از شرکت‌هاي نفتي اروپايي از چند ماه پيش با ايران در تماس دائم بوده‌اند.

 

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 2 + 4

  آخرین اخبار
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
ستارخان به صحنه بازگشت
تبريز تبديل به کارگاه عمراني کلانشهرهاي کشور شده است
تعطيلي مدارس و ادارات آذربايجان‌شرقي براي سومين روز متوالي
  پربازدیدترین اخبار
ساعت کاري ادارات تا پايان بهمن ماه تغيير کرد
تجهيز و توانمندسازي آزمايشگاه مدارس آذربايجان‌شرقي
کلاس هاي دانشگاه هاي آذربايجان شرقي تا پايان هفته مجازي است
محدوده تردد ارس پلاکها افزايش يافت
در موضوع قطعي برق شب يلدا، حال مردم رعايت شود
ادارات آذربايجان شرقي امروز باز است
تمام ادارات و دستگاه هاي اجرايي آذربايجان‌شرقي پنجشنبه فعال هستند
فرزندآوري در دنياي پرچالش: از سياست‌هاي دولتي تا واقعيت‌هاي اجتماعي و فرهنگي
ثبت عميق‌ترين گمانه اکتشافي شمال‌غرب کشور در شرق معدن مس سونگون
تبريز در بند ترافيک: آيا هوشمند سازي حمل و نقل عمومي و فرهنگسازي مي تواند راهگشا باشد؟
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.