احرار: همزمان با سفر رييس جمهور به سه کشور آفريقايي کنيا، اوگاندا و زيمباوه، هياتي از گروه صنعتي تراکتورسازي ايران براي انجام مذاکرات و طي مراحل لازم جهت امضاي تفاهنامه اي بين روساي جمهور ايران و اين کشورها به منظور انجام تبادلات صنعتي و اقتصادي در حوزه صنعت تراکتور در کشور زيمباوه حضور دارند.
مديرعامل گروه صنعتي تراکتورسازي ايران در اين باره گفت: هياتي متشکل از مديران حوزه صادرات گروه صنعتي تراکتورسازي ايران براي آماده سازي و تهيه متن مشترک به عنوان تفاهمنامه که توسط روساي جمهور امضاء خواهد شد به زيمباوه اعزام شده اند که خوشبختانه گفتگوها با جديت و هميت دو طرف و به صورت مثبت و با نمايندگان وزارت امور خارجه، وزارت صنايع کشورهاي انجام شده و ادامه دارد.
مصطفي وحيد زاده افزود: طرف زيمباوه اي بيشتر تاکيد بر انتقال تکنولوژي و راه اندازي خط توليد دارد که گروه صنعتي تراکتورسازي ايران آمادگي کامل براي تحقق اين امر را اعلام مي دارد منتها محقق شدن اين اصل به همراهي طرف آفريقايي و انجام سرمايه گذاريهاي لازم منوط مي باشد.
وي اضافه کرد: در مذاکرات صورت گرفته بين طرفهاي ايراني و آفريقايي حداقل تامين 200 دستگاه انواع تراکتور از سوي تراکتورسازي ايران طي سال اول مشخصاً مورد تاکيد مي باشد، سپس راه اندازي خط توليد و ايجاد هاب منطقه، به منظور تامين تراکتور مورد نياز تمامي کشورهاي اين منطقه طي روز گذشته مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و همچنين در اين گفتگوها بر رفع موانع موجود از جمله بحثهاي مالي و تبادلات ارزي، براي تحقق اين خواسته ها نيز راهکارهاي از سوي دو طرف پيشنهاد شده است.
استقبال کشاورزان آفريقاي از تراکتورهاي ايراني
وحيدزاده با اشاره به تاريخچه طولاني سالهاي گذشته مراودات تجاري مجموعه تحت مديريتش با زيمباوه، اوگاندا و کنيا گفت: خوشبختانه به جهت نگاه مثبت و استقبالي که کشاورزان اين مناطق به تکنولوژي تراکتورهاي تراکتورسازان دارند زمينه حضور موفق در اين کشور و حتي تبديل کردن اين کشور به عنوان هاب و پايگاهي براي صادرات به ساير کشورهاي آفريقايي و همجواره زيمباوه نيز وجود دارد که به اين مزيتها بايد عضويت زيمباوه در اتحاديه اقتصادي شرق آفريقا و نبود تعرفه بين کشورهاي عضو اين اتحاديه را اضافه کرد.
عضو هيات مديره گروه صنعتي تراکتورسازي در پايان و در پاسخ به سوال خبرنگار ما از پيش بيني خود براي منافع اقتصادي حاصل از به وجود آمدن و محقق شدن اين تفاهمنامه گفت: مطمئناً عوايد ارزي حاصل از به وجود آمد مراودت اقتصادي بين ايران و کشورهاي آفريقايي، بخصوص در حوزه صنعت تراکتور که امروز از آن به عنوان سفير صنعت ايران ياد مي شود براي ايران عزيزمان قابل توجه خواهد بود.
وي حتي اذعان بر بيشتر بودن سود و ارزآوري حاصل از صادرات تراکتور به کشورهاي آفريقايي نسبت به ساير کشورهاي دنيا من جمله کشورهاي آسياي و آمريکايي داشت.
گفتني است گروه صنعتي تراکتور سازي ايران در حاصل حاضر به بيش از 25 کشور دنيا صادرات داشته و سال گذشته بيش از 44 ميليون دلار ارز از محل صادرات اين گروه ارز آوري براي کشور صورت گرفته است
انتهاي پيام