احرار: معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي تبريز اعلام کرد: بيماري تب مالت در آذربايجان شرقي رو به افزايش است و آمارهاي سه ساله گذشته اين موضوع را ثابت مي کند.
حسين حقايي روز پنجشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنيت غذايي آذربايجان شرقي، يادآور شد: در سه سال گذشته ميزان بروز بيماري تب مالت بر اساس مراجعات به مراکز درماني و بيمارستاني آذربايجان شرقي از حدود 36 در يکصد هزار به عدد قابل تامل 55 در يکصد هزار رسيده است.
وي خواستار توجه همه جانبه و جدي به موضوع بيماري تب مالت توسط نهادها و سازمان هاي مختلف آذربايجان شرقي شد و ادامه داد: يکپارچه نبودن مراقبت در حوزه هاي انساني، دامي و حيات وحش، ارتقاي آزمايشگاه مرجع استاني، امکان استفاده از برنامه هاي رسانه هاي گروهي، ملي و استاني براي افزايش آگاهي عموم جامعه از جمله چالش هاي موجود در اين خصوص است.
حقايي با اشاره به تلاش هاي صورت گرفته در راستاي کاهش ميزان بروز بيماري تب مالت، يادآور شد: با توجه به اجراي برنامه هاي مراقبتي ادارات، سازمان ها و نهادهاي مربوطه در خصوص کنترل، مديريت و نظارت بر بيماري تب مالت، همچنان نيازمند افزايش برنامه هاي آموزشي، مراقبتي و واکسيناسيون هستيم.
وي توسعه صنايع دامپروري بدون استفاده از روش هاي علمي و مدرن را از عوامل موثر در افزايش تب مالت در آذربايجان شرقي دانست و گفت: تداوم روش هاي دامپروري سنتي، عادات غذايي سنتي، ناکافي بودن آگاهي در بهداشت فردي و محيطي، جابجايي و حمل و نقل حيوانات، ناکافي بودن پوشش واکسيناسيون بر عليه بيماري از ديگر عوامل اصلي در بروز بيماري تب مالت ات.
بيماري تب مالت يکي از مهمترين بيماريهاي مشترک بين انسان و دام است که به شدت مسري است.
مصرف شير غيرپاستوريزه، گوشت خام يا نيمهخام و تماس نزديک با ترشحات بدن حيوان مبتلا به بيماري از دلايل اصلي انتقال اين بيماري به انسان است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز در اين جلسه بر کنترل، مديريت و نظارت بر بيماري تب مالت تاکيد و اضافه کرد: در اين رابطه نيازمند افزايش برنامه هاي آموزشي هستيم.
دکتر بهمن نقي پور با تقدير از تلاش ها و فعاليت هاي صورت گرفته براي تحقق برنامه هاي کارگروه سلامت و امنيت غدايي، گفت: با توجه به اهميت سلامتي و کنترل بيماري تب مالت که از بيماري هاي مشترک بين انسان و دام است بايد در فعاليت هاي گروه کاري سلامت و امنيت غذايي استان عملکرد هماهنگي داشته باشيم تا بتواتيم تصميمات همسو در راستاي کاهش بار بيماري را عملياتي کنيم.
وي با اعلام اينکه يکي از بزرگترين مولفه هاي امنيت يک جامعه موضوع سلامت و امنيت غذايي آن است و ?? درصد سلامتي به عهده ساير ارگان ها و سازمان ها است، افزود: بايد همکاري هاي بين بخشي روند رو به افزايشي داشته باشد و وظايف سازماني به طور مشخص در اين همکاري ها اعلام شود.
نقي پور ريشه مشکلات را در عدم همکاري هاي بين بخشي دانست و يادآور شد: همکاري بين بخشي حلقه گمشده برنامه هاي عملياتي ما در مديريت جامعه است.
وي با اشاره به موضوع واکسيناسيون دامي و رعايت مسائل بهداشتي در کنترل بيماري تب مالت، ابراز اميدواري کرد اين بيماري با همکاري معاونت بهداشت، غذا و دارو، اداره کل صمت و دامپزشکي آذربايجان شرقي روند کاهشي داشته باشد.