احرار: مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس از پايان مراحل ثبت جهاني ژئوپارک ارس خبر داد و گفت: عضويت ژئوپارک ارس در شبکه ژئوپارکهاي جهاني به صورت رسمي از طريق يونسکو اعلام شده است.
مجيد کياني خاطرنشان کرد: ثبت جهاني ژئوپارک ارس، آغازي براي تحول گردشگري در منطقه و آشنايي بيشتر مردم دنيا با جاذبههاي تاريخي و فرهنگي و زمينشناختي ارس است که افزايش ورود گردشگر داخلي و خارجي به منطقه و توسعه زيرساختهاي اين حوزه را درپي خواهد داشت.
مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با اشاره به برنامهريزيهاي صورت گرفته به منظور تبليغات ملي و بينالمللي ثبتجهاني ژئوپارک ارس، گفت: ژئوپارکها منطقهاي را شامل ميشوند که چندين پديده بارز زمينشناختي در آن قرار دارد و ميراث زمين شناختي آن ناحيه، با مديريتي دقيق و مستمر، حفظ و نگهداري ميشود.
وي با بيان اينکه اين محدوده بايد بتواند در توسعه اقتصادي جوامع محلي خود نقش مؤثري ايفا کند، از برگزاري جشن بينالمللي اين رويداد با حضور مسوولان کشوري، استاني و سفراي کشورهاي مختلف در آيندهاي نزديک خبر داد.
بر اساس اين گزارش؛ ژئوپارک ارس در شمال غربي ايران، در استان آذربايجان شرقي و در منتهي اليه شمالي آن در محدوده منطقه آزاد ارس واقع شده و محدوده آن بر گستره شهرستان جلفا منطبق است.
پديده «پرمين ـ ترياس» که گذر ??? ميليون ساله زمين را در يک سنگ نشان ميدهد مهمترين ويژگي ژئوپارک ارس است که جزو آثار کم نظير در جهان است.
قلمرو ژئوپارک ارس با مساحت 1670 کيلومتر مربع، داراي 31 سايت متنوع و اصلي است که در استان آذربايجانشرقي واقع شده و قلمرو آن در محدوده شهرستان جلفا است.
ژئوپارک ارس تنوع عظيمي از چشم اندازهاي زمينشناسي و تنوع ساختارهاي تکتونيکي و پديدههاي زمين شناختي در کنار تنوع سايتهاي مختلف را ارائه ميکند و علاوه بر اين، تنوع اکولوژيکي، باستان شناسي و فرهنگي خاصي دارد.
ثبت و حفظ ژئوپارکها در فهرست يونسکو کاري دشوار و طولاني است و ميتواند باعث رونق مشاغل مرتبط با گردشگري، حفظ طبيعت و ارتقاي فرهنگي و علمي افراد محلي و گردشگران شود.