احرا: رئيس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: بيماري فشار خون حدود يک ميليارد و 300 ميليون نفر از افراد 30 تا 79 سال در جهان را تحت تاثير قرار داده است ولي حدود ?? درصد بيماران از بيماري خود مطلع نيستند.
دکتر شايسته شميپور اظهار کرد: بيماري فشارخون بالا، اصليترين عامل خطر قابل تغيير براي ناتواني و مرگ و مير زودرس ناشي از بيماريهاي قلبي، بيماريهاي مزمن کليه و سکته مغزي در جهان و ايران است.
وي افزود: بيماري فشار خون حدود يک ميليارد و 300 ميليون نفر از افراد 30 تا 79سال در جهان را تحت تاثير قرار داده است ولي حدود ?? درصد بيماران از بيماري خود مطلع نيستند؛ در حالي که کمتر از نيمي از اين بيماران (42درصد) شناسايي و درمان شدهاند و يک پنجم اين بيماران (21 درصد) فشارخون با کنترل مطلوب دارند.
شميپور گفت: در همين سال بالغ بر 10.8 ميليون نفر در جهان به علل مرتبط با فشارخون بالا جان خود را از دست دادهاند.
وي بيان کرد: آموزش مداوم بيماران و خانوادههاي آنان، برگزاري بسيجهاي اطلاعرساني، توانمندسازي کارکنان بهداشتي و درماني و توصيههاي اصلاح شيوه زندگي از اقدامات موثر در پيشگيري و کنترل فشارخون بالا است. بديهي است که پزشکان و مراقبين سلامت و بهورزان در سطح يک خدمات بهداشتي و درماني، خط مقدم مديريت اين بيماري و عامل خطر بيولوژيک هستند.
رئيس مرکز بهداشت غرب اهواز افزود: هر ساله ?17 ماه مي مصادف با 27 ارديبهشتماه به عنوان روز جهاني فشارخون، بهانهاي براي اطلاعرساني جهاني در خصوص اهميت بيماري و اندازهگيري مرتب آن به منظور پيشگيري، مراقبت و درمان آن است. هدف از اين مناسبت، ارتقاي آگاهي و درک مفهوم فشارخون بالا در مردم است که امسال با شعار "فشارخون خود را دقيق اندازهگيري کنيد" و پيام آن "با اندازهگيري دقيق فشارخون و کنترل آن، عمر طولانيتري داشته باشيد" است.
بنا بر اعلام مرکز بهداشت غرب اهواز، وي گفت: انتظار ميرود در جهت محقق شدن اهداف اين شعار بر سرفصلهاي افزايش آگاهي مردم، خانوادههاي آنها و کارکنان بهداشتي درماني از روش صحيح اندازهگيري فشارخون، نحوه مراقبت و عوارض عدم کنترل آن و شيوه زندگي سالم و عناوين کاهش اضافه وزن و اندازه دورکمر، برنامه منظم فعاليت بدني، تغذيه سالم، کاهش ميزان نمک (سديم) در رژيم غذايي، اهميت ترک دخانيات، خواب شبانه با کيفيت، مهارت کاهش استرس و پايبندي به درمان تاکيد شود.