احرار: رييس مرکز بهداشت آذربايجان شرقي گفت: شاخص فرزندآوري در اين استان پايين تر ميانگين کشوري و بسيار نگران کننده است.
حسين حقائي روز چهارشنبه در گفت وگويي کاهش نرخ جمعيت و باروري در آذربايجان شرقي را چالش بزرگ امور بهداشتي و سلامتي و اجتماعي استان خواند و افزود: اگر شرايط به رويه کنوني تداوم يابد، ظرف چند سال آينده هرم جمعيتي استان به سمت پيري مضاعف مي رود و اين موضوع به دليل بروز و ظهور انواع آسيب ها بسيار نگران کننده است.
وي نرخ استاندارد فرزندآوري در شاخص هاي جهاني را 2.1 فرزند به ازاي هر مادر اعلام و اظهار کرد: اين رقم در ايران معادل 1.66 و در آذربايجان شرقي 1.62 است که آماري بسيار هشدار دهنده و به جهت سلامتي عمومي جامعه و نيز مسايل اجتماعي، سياسي و اقتصادي مساله ساز خواهد بود.
وي يادآور شد: چنانچه از هم اکنون اقدامات لازم فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي براي ايجاد دگرگوني در موضوع فرزندآوري زوجين به انجام نرسد، بدون ترديد طي سال هاي آينده و متمادي انواع مشکلات در کشور ايجاد مي شود که رفع آنها هزينه هاي بسيار کلان بهداشتي و فرهنگي را طلب مي کند.
حقائي پيشروي هرم جمعيتي آذربايجان شرقي به سمت پيري را تهديدي اجتماعي برشمرد که بروز انواع ناهنجاري هاي فرهنگي اقتصادي از تبعات چنين موضوعي است.
وي با اشاره به اينکه مفاد و دستورالعمل هاي مربوط قانون جواني حمعيت پارسال به تمامي دستگاه هاي اجرايي و متولي ابلاغ شده است، خواستار اجرايي شدن آن با هدف اصلاح شرايط موجود جمعيتي کشور شد و ادامه داد: اجراي کامل اين قانون نيازمند همکاري و همفکري تمام دستگاه ها و ورود ارکان حاکميتي است.
حقائي نقش رسانه ها در فرهنگ سازي و ايجاد زمينه هاي فکري لازم و کافي در بين زوجين براي فرزندآوري را بسيار مهم و تعيين کننده دانست و افزود: انتشار اخبار و گزارش هاي مفيد و جامع از مزيت هاي قانون جواني جمعيت و هشدارهاي لازم درباره پيري جمعيت مي تواند در روشنگري و بصيرت افزايي خانوارها براي افزايش جمعيت اثربخش باشد.
وي با تاکيد بر اينکه اجراي قانون جواني جمعيت مداخله چندبعدي است که بايد آحاد مردم و دستگاه هاي دولتي وارد آن شوند، اظهار کرد: در اين زمينه رسانه ها بايد مطالبه گري و در خصوص عملکرد و تکاليف هر يک از دستگاه ها سوال کنند.
جمعيت آذربايجان شرقي در حدود چهار ميليون نفر است وتعداد ولادت ها در سال گذشته5.5 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کمتر شده است.