احرار: رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي با اشاره به تاکيدات مقام معظم رهبري مبني بر ورود مردم به سرمايهگذاريهاي اقتصادي، گفت: حضور مستقيم دولت در اقتصاد مانع اول جلب مشارکتهاي مردمي و بخش خصوصي است و بايد سود و زيان اقتصاد را به مردم واگذار کنيم.
محمد فرشکاران در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: حضور مستقيم دولت در اقتصاد همچنين مانع ايجاد فضاي رقابتي مورد انتظار است؛ قطعا هر قوهاي بخواهد به صورت موردي و برنامهريزي متمرکز در اقتصاد حضور يابد فضا را به نفع خود تغيير خواهد داد.
وي افزود: لازم است قوانين واگذاري مديريت اقتصاد به مردم و بخش خصوصي مثل اصل 44 که يک قانون مترقي است به درستي اجرا شود تا سود و زيان اقتصاد در دست خود مردم باشد.
فرشکاران با بيان اينکه معمولا بخش خصوصي به دنبال حاشيه سود حداکثري و ريسک حداقلي است، ادامه داد: بايد فضاي لازم را براي سرمايهگذاري بخش خصوصي ايجاد کرده و قوانين موضوعه را به نفع مردم تغيير دهيم که اگر موانع قانوني را رفع نکرده و الزامات را ايجاد نکنيم، همچون گذشته شاهد فرار و يا رسوب سرمايههاي مردم خواهيم بود.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجان شرقي، بيان کرد: عوامل مختلف برونزا و درونزا در سرمايهگذاري مردم موثر است؛ اگر مردم حس کنند که آورده آنها منتج به نتيجه نميشود و ارزش ثروت آنها از بين ميرود هرگز وارد عرصه سرمايهگذاري نميشوند.
وي خاطرنشان کرد: بنابراين دستگاههاي حاکميتي که ارزيابي پروژههاي سرمايهگذاري را به عهده دارند بايد بستههاي سرمايهگذاري خود را تعريف، حاشيه سود مردم را تضمين و نرخ بازگشت سرمايه و خروجي سرمايه را مشخص سازند.
فرشکاران تاکيد کرد: مفهوم اقتصاد مردمي اين است که توليد، توزيع و دسترسي به منابع و تسهيلات بين مردم به صورت عادلانه صورت گيرد، اگر مردم به اين امکانات دسترسي داشته باشند، خواهند توانست فعاليتهاي خود را ثمربخش کنند در غير اينصورت انحصار ايجاد خواهد شد.
وي تشريح کرد: آگاهي از قوانين و مقررات، امکان حضور در سرمايهگذاريهاي مشخص به صورت سهام شرکتهاي بزرگ يا با سرمايهگذاري هاي اندک به صورت شرکتهاي هلدينگي مشخص باعث ميشود، مردم بتوانند به تصميمگيريها و سرمايهگذاريها وارد شوند و تاثير آن را در زندگي خود به صورت عملي لمس کنند.
انتهاي پيام