احرار: مديرکل پزشکي قانوني آذربايجان شرقي گفت: در سال گذشته 64 نفر بر اثر مسموميت با گاز مونواکسيدکربن در استان جان خود را از دست دادند.
دکتر مهرداد ستاره روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از مجموع فوتي هاي ناشي از گازگرفتي در سال گذشته 21 نفر زن و 43 مرد بودند.
وي ادامه داد: 63 نفر نيز در سال 1400 بر اثر استنشاق گاز مونواکسيد کربن در استان جان خود را از دست دادند که از اين تعداد 43 نفر مرد و 20 نفر زن بود.
ستاره گفت: آمار مرگ و مير بر اثر استنشاق گاز مونواکسيد کربن در مقايسه با سال 1400 يک نفر کاهش داشته است.
مديرکل پزشکي قانوني آذربايجان شرقي با اشاره به افزايش آمار فوتي ها در فصول سرد سال، گفت: استفاده از آبگرمکن يا بخاري هاي مستعمل يا داراي نقص فني و فاقد دودکش يا داراي دودکش بدون عملکرد مناسب در منزل بيشترين موارد ابتلا به مسموميت را تشکيل مي دهند.
وي ادامه داد: علايم مسموميت حاد با گاز مونوکسيد کربن شامل سردرد، سرگيجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شکمي و سپس حالت بيهوشي، تشنج و اغما مي باشد که در بيماران مبتلا به ناراحتي هاي قلبي ممکن است تشديد بيماري يک علامت هشدار دهنده باشد.
ستاره ساير علايم مسموميت را سفتي عضلات، افزايش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و گاه تنگي مردمک ها برشمرد و گفت: در مسموميت هاي شديد با گاز مونوکسيد کربن در صورت عدم فوت، فرد ممکن است دچار نواقص عصبي و رواني پيشرفته نظير فلج عضوي يا اختلال قواي مغز شود.
وي توصيه کرد: در برخورد با افراد مسموم شده با گازمنواکسيدکربن ابتدا در و پنجره هاي محيط را باز کنيد، فرد مسموم را از محيط آلوده به هواي آزاد منتقل کنيد، يقه پيراهن و کمربند و لباس هاي تنگ افراد مسموم را باز کنيد، در صورت امکان اکسيژن دهي به فرد مسموم شده انجام شود، بازنگه داشتن راه هاي هوايي و تماس با اورژانس ??? در مراحل بعدي درماني بايد مورد توجه قرارگيرد.