احرار: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به تمهيدات خاص دولت سيزدهم در رفع کمبودهاي دارويي گفت: عملکرد يک سال گذشته دولت در زمينه رفع موانع توليددارو در سالهاي پس از انقلاب بي نظيراست.
، بهمن نقي پور اظهار کرد: در ماههاي گذشته دولت براي جبران کمبودهاي دارويي اقدامات بسيار مهم و تأثيرگذاري در توليد انواع دارو، لوازم و تجهيزات پزشکي انجام داده که تلاش براي قطع منافع شخصي و گروهي تعدادي از توليدکنندگان و نيز جلوگيري از کارشکنيها از آن جمله است.
وي هدف اصلي و نهايي دولت سيزدهم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي را رفع مشکلات دارويي کشور بيان و اضافه کرد: بر همين اساس با وجود اينکه کشور در ماههاي گذشته در تعدادي از گروههاي دارويي با کاهش توليد مواجه شد، اما خيلي سريع نسبت به جبران اين کمبودها اقدام شد و اکنون مشکل خاصي در اين زمينه وجود ندارد.
نقي پور با بيان اينکه مشکلات دارويي و کمبودهاي اين بخش در آذربايجان شرقي به حداقل ممکن رسيده است، يادآور شد: در حال حاضر ذخيره دارويي استان در وضع خوب قرار دارد و مردم نبايد نگران تأمين داروهاي بيماران خود باشند.
وي يکي از دلايل اصلي و مهم مشکلات مربوط به دارو در کشور و آذربايجان شرقي را کم کاري و سهل انگاري تعداد قليل از کارخانههاي توليدي اعلام کرد که بر اثر همين اقدامات نابجا در ماههاي شهريور و مهر پارسال کمبودهايي در کشور مشاهده شد، اما با درايت دولت و حمايت از توليدکنندگان اين معضل در سريعترين زمان ممکن برطرف و شرايط به حالت عادي برگشت.
نقي پور ساماندهي اختصاص ارز به توليد کنندگان دارو را يکي از مهمترين برنامههاي دولت براي رفع کمبودهاي دارويي برشمرد و ادامه داد: بر همين اساس طرح دارويار در سراسر کشور به اجرا درآمد تا بدين وسيله بسياري از مشکلات مربوط به قاچاق دارو گرفته شده و از استفاده بي رويه از انواع دارو نيز جلوگيري به عمل آيد.
وي افزايش قيمت انواع دارو را ناشي از سياستهاي درست ارزي و تلاش براي جلوگيري از قاچاق دارو به خارج از کشور بيان کرد.
نقي پور از طرح دارويار به عنوان يکي از راهکارهاي مفيد و اصلي براي ساماندهي بازار دارو در کشور ياد و اضافه کرد: مديريت و نظارت بر تجويز نادرست و غيرمنطقي داروها توسط برخي از همکاران گروه پزشکي و آموزش مداوم نسخه نويسي درست و تشويق افراد ميتواند از ديگر راهکارهاي تأثيرگذار در کاهش تجويز بي رويه دارو باشد.