احرار: رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي از صدور مجوز فروش اموال مازاد2 دستگاه دولتي در اين استان به ارزش پنج تا 6 هزار ميليارد تومان خبرداد.
به گزارش روابط عمومي سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي، محمد فرشکاران صبح امروز در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: بر اين اساس اموال مازاد سازمان جهاد کشاورزي استان و دانشگاه علوم پزشکي تبريز براي تامين هزينه هاي اتمام طرح هاي نيمه تمام به فروش مي رسد و دانشگاه علوم پزشکي تبريز 3 هزار ميليارد تومان و جهاد کشاورزي بيش از 2 هزار ميليارد تومان از اموال مازاد خود را مي توانند به فروش برسانند.
وي همچنين به تحقق 68 درصد اعتبارات سفر رييس جمهور به استان و تخصيص 3.2 هزار ميليارد تومان از اعتبارات اين سفر اشاره کرد و گفت: از پنج هزار ميليارد توماني که در اين سفر مصوب شد اين ميزان تخصيص يافته و با تلاش دستگاه هاي اجرايي در استان، 2.5 هزار ميليارد تومان آن دريافت شده است.
فرشکاران گفت: اين رقم براي استان و پروژه هاي استاني فرصتي مغتنم است و پروژه هاي بالاي هفتاد درصد پيشرفت فيزيکي به تناسب پيشرفت و اهميت، مد نظر قرار گرفته و اين تخصيص بايد از طريق دستگا ه ها جذب و اجرا شوند.
وي بيان کرد: تکميل پروژه هاي حوزه هاي مختلف با اولويت بندي در دست اجراست و دستگاه ها بايد تلاش کنند تا حداکثر جذب از اعتبارات تخصيصي را به دست بياورند.
فرشکاران به حساسيت استاندار در مورد اتمام طرح هاي نيمه تمام نيز اشاره کرد و گفت: براي سال 1402همين روال اخذ تخصيص را ادامه مي دهيم و دستگاه هاي براي جذب و هزينه اعتبارات سال 1401تا شهريور 1402 فرصت دارند.
وي خاطرنشان کرد: تلاش سازمان مديريت و برنامه ريزي استان و همچنين دستگاه هاي اجرايي بر اين است تا تخصيص و جذب اعتبار را همسان سازي کنند تا همزمان با تخصيص، جذب نيز صورت گيرد و طرح هاي نيمه تمام در حال اجرا، تکميل شوند.
رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي آذربايجان شرقي با بيان اينکه اين اتفاقات خود در حالي در استان رخ مي دهد که در جنگي اقتصادي و ترکيبي قرار گرفته ايم، افزود: جنگ اقتصادي ناملموس با متغيرهاي متفاوت به طور کامل با معيشت مردم در ارتباط است و دشمن قابل رويت نبوده از اين رو کار دشواري پيش رو داريم.
فرشکاران گفت: در اين جنگ که ترکيبي از اقدامات عليه ايران بوده و تفکرات جوانان و مردم در ان هدف اصلي است تمام دشمنان عليه ايران با يکديگر همکاري مي کنند و دليل آن، توانمند شدن ايران اسلامي در بسياري از زمينه هاست و وقتي دشمن با اين همه هزينه موفق نمي شود دچار ياس و ناميدي شده و به جنگ اقتصادي روي مي آورد.
وي اضافه کرد: البته عملکرد استان در دوران فشار و تحريم به سبب حضور بخش خصوصي قوي، قابل قبول و خوب است و به دليل اينکه سبک تجاري منشي بخش خصوصي در استان بالاست و اين بخش به دنبال سرمايه خود و ارزش افزوده بالاست از اين رو به دنبال تطبيق خود با بازار جهاني است و همين امر موجب موفقيت آنها شده است.
فرشکاران گفت: استان جايگاه بخش خصوصي را درک کرده چرا که در اين بخش بهره وري بالاست و کنترل حاشيه سود براي بخش خصوصي حساس و مهم است و به رغم محدوديت ها و تحريم ها، بخش خصوصي با قدرت به فعاليت خود ادامه مي دهد.
وي با بيان اينکه برگشت ارزش افزوده براي استان بسيار مهم است گفت: سرمايه گذاري ثابت روي توليد ناخالص داخلي GDP اثر مي گذارد، در حال حاضر ميانگين سرمايه گذاري در بخش صنعت بالا بوده و در بخش گردشگري نيز سرمايه گذاري در حال صورت گرفتن است.
فرشکاران افزود: کل اعتبارات تملک استاني 2.6 همت است در حاليکه سرمايه گذاري در يک بخش صنعت در استان بالاي 3 همت است و با توجه به اينکه کارهاي خوبي در توليد فولاد آلياژي در استان در دست انجام است لذا بازگشت ارزش افزوده براي استان نيز چند برابر مي شود و به طور مستقيم روي توليد ناخالص داخلي تاثيرگذار است.
وي بيان کرد: براي تحقق رشد هشت درصدي توليد ناخالص داخلي استان، سرمايه گذاري 30 هزار همتي نياز است و در واقع اين ميزان سرمايه گذاري GDP استان را به 7.8درصد مي رساند.
وي همچنين توجه به مقوله دانش بنيان در زمينه صادرات ارز محور را در شرايط تحريمي بسيار مهم ارزيابي کرد و گفت: صادرات ارزي توانمندي ارزي ايجاد مي کند و در اين زمينه شرکت هاي دانش بنيان نقش مهمي دارند چرا که با تحريم، کالاهاي عادي به حاشيه مي روند اما محصولات دانش بنيان در همه حال مشتري خود را دارد.