1401/12/08 - 20 : 17
کد خبر: 35102
جواني جمعيت با ابلاغيه و موعظه محقق نمي‌شود
احرار: عضو هيات علمي گروه علوم تربيتي دانشکده‌ علوم تربيتي و روانشناسي دانشگاه تبريز با تاکيد بر اهميت توجه به موضوع جواني جمعيت گفت: تحقق اين موضوع فقط با قانون، ابلاغيه و نصيحت ميسر نبوده بلکه نيازمند ساختارها و بسترهاي لازم است.

حجت الاسلام اصغر نقدي روز دوشنبه در خصوص ضرورت جوان سازي جمعيت و عواقب پيري جمعيت بر آينده اقتصادي و اجتماعي جامعه، اظهار کرد: جامعه‌ ما در سال‌هاي گذشته شرايط اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي خاص خود را داشت و سن ازدواج نيز متعارف و طبيعي بود اما به ‌مرور زمان اتفاقاتي افتاد که جريانات اجتماعي و فرهنگي دچار تغييرات شد.

وي ادامه داد: در کمال تاسف شعار «فرزند کمتر؛ زندگي بهتر» که در دهه‌هاي قبل مطرح مي‌شد، به‌هيچ عنوان با واقعيت‌ها و جريانات طولي و عرضي تاريخ سنخيتي نداشت؛ به‌طور مثال جمعيت ايران در سال‌هاي مشروطيت يک دهم تعداد جمعيت فعلي بود اما وضعيت اقتصادي جامعه بسيار نامناسب و ضعيف بود. همچنين جمعيت ايران در دهه 1340 حدود 25ميليون نفر بوده اما وضعيت اقتصادي مردم نيز تعريف چنداني نداشت مردم در شرايط سخت زندگي مي‌کردند حتي در ساير کشورهاي دنيا نيز اين‌طور نيست که هميشه کشورهاي پرجمعيت وضعيت اقتصادي نامناسبي داشته باشند.

حجت الاسلام نقدي با بيان اينکه شعار «فرزند کم‌تر؛ زندگي بهتر» قبل‌ از انقلاب آغاز شد اما بعد از انقلاب نمود پيدا کرد، افزود: ما بايد براي مقابله به مثل با يک جريان، خودمان جريان سازي کنيم چون که با انجام کارهاي فردي از سوي چند نفر نمي‌توانيم بحث جواني جمعيت را محقق سازيم و تا زماني‌که ما بسترهاي لازم را فراهم نسازيم، اين موضوع جا افتاده نخواهد شد.

دوره‌ بارداري يکي از مقدس‌ترين دوران براي بانوان است

عضو هيات علمي دانشگاه تبريز دوره‌ بارداري را يکي از مقدس‌ترين دوران براي بانوان عنوان کرد و گفت: براساس تعاليم ديني، اگر يک بانو در دوره‌ بارداري يا در زمان زايمان از دنيا برود، جايگاه و ارزش شهدا را کسب مي‌کند، اما متاسفانه وضعيت اجتماعي و فرهنگي ما آن چنان دچار تغيير و تحول شد که اکنون بانوان نمي‌خواهند فرزندان زيادي داشته باشند و بايد براي اين موضوع فرهنگ‌سازي شود.

حجت الاسلام نقدي خاطرنشان کرد: متاسفانه در طول ساليان اخير بانوان براي‌ اينکه بتوانند در اجتماع جايگاه بالايي داشته باشند، خانه‌داري، تربيت فرزند و تمام کارهايي که يک بانو بايد با آن‌ها آشنا باشد، تخريب و به‌ عنوان يک شغل سطح پايين به جامعه معرفي شود در حالي که تربيت فرزند و تربيت انسان مقدس‌ترين شغل در بين تمام مشاغل است.

وي انقلاب صنعتي اروپا را يکي از عوامل به‌وجود آمدن اين طرز تفکر دانست و گفت: انقلاب صنعتي اروپا منجر به حاشيه رفتن انسان و قرار گرفتن صنعت و تفکر ماشيني در جايگاه بالاتر از انسان شد و آثار اين انقلاب صنعتي بعد از چندين سده در کشوري مثل ايران نمود پيدا کرده و تمايل جوانان براي تبديل شدن به متخصص ماشين‌ بيشتر از تبديل شدن به متخصص تربيت انسان است.

نقدي ادامه داد: اين طرز تفکر به‌جايي رسيد که رشته‌هاي علوم انساني از جمله رشته‌هاي مرتبط با بحث تربيت رفته ‌رفته جايگاه خود را از دست دادند به طوري که در يک برهه‌ زماني جوانان به سمت رشته‌هاي فني و مهندسي رفتند و اکنون نيز خيل عظيمي از جوانان به سمت رشته‌هاي پزشکي سرازير شده‌اند.

جواني جمعيت با ابلاغيه و موعظه محقق نمي‌شود

خانواده‌ها به‌دنبال ماديات خواستگار دخترشان هستند

حجت الاسلام نقدي با بيان اينکه در کمال تاسف امروزه در بسياري از ازدواج‌ها مسايل مادي بر بعد معنوي غلبه پيدا کرده است، گفت: خانواده‌ها به جاي اينکه بر روي شخصيت، انسانيت، رفتار، متانت طرف مقابل توجه کنند، فقط به‌ دنبال ماديات و موضوعات ظاهري هستند و جامعه‌اي که در آن به جاي روح، جسم انسان مورد تاکيد باشد، يک جامعه‌ منحط ناميده مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه تبريز با تاکيد بر اينکه بسياري از مشکلات فعلي ناشي از نادرست بودن نظام تعليم‌ و تربيت است، افزود: فرزندان ما بعد از ?? سال تحصيل، به بلوغ جنسي مي‌رسند اما خبري از بلوغ اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي نيست.

وي افزود: يک دختر يا پسر بدون هيچ گونه تخصص از جمله مهارت‌هاي فني، صنعتي، اقتصادي، خانه‌داري بعد از اخذ ديپلم، چاره‌اي جز ورود به دانشگاه ندارد و در دانشگاه نيز به‌دليل حضور اجباري در کلاس بعضي از دروسي که هيچ فايده‌اي براي آن‌ها نداشته و فقط عمر و زمان دانشجو تلف مي‌شود، بنابراين بعد از اتمام دوره دانشجويي در سن ?? سالگي نيز به بلوغ اقتصادي نمي‌رسند.

ضرورت اصلاح سيستم تعليم و تربيت

استاد دانشگاه تبريز با بيان اينکه ما به جاي جبران مشکلات اساسي، عبارتي بنام «اوقات فراغت جوانان» را به‌وجود آورديم، گفت: اگر سيستم تعليم ‌و تربيت ما درست بود، هرگز چيزي بنام اوقات فراغت معني پيدا نمي‌کرد و جوانان ما در کنار بلوغ جسمي به بلوغ اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي نيز رسيده و صاحب شغل مي‌شدند و ديگر نيازي به اوقات فراغت نداشتند.

وي خاطرنشان کرد: من بارها از مسئولاني که در گذشته با افتخار مي‌گفتند حضور ?? هزار جوان در ورزشگاه و تشويق يک تيم، به معني پرکردن اوقات فراغت اين جوانان است، به شدت انتقاد مي‌کردم و اکنون نيز معتقد هستم بايد به جاي پرکردن اوقات فراغت جوانان به فکر اصلاح سيستم تعليم و تربيت باشيم.

حجت الاسلام نقدي ادامه داد: ما به وسيله‌ سيستم آموزشي نادرست، بين بلوغ جسمي جوانان و بلوغ اقتصادي آن‌ها حداقل ?? سال فاصله انداختيم من بارها به مسئولان مربوطه طرحي را ارائه کردم که در قالب اين طرح مي‌توانيم با حذف دروس زايد در دوران دانش‌آموزي و همچنين دوره‌ دانشجويي، علاوه بر اينکه جوانان در زمان کمتري موفق به فارغ التحصيلي از دانشگاه مي‌شوند، در سن مناسب نيز مي‌توانند صاحب شغل شده، ازدواج کرده و صاحب خانواده شوند.

وي ادامه داد: اين موضوع چند دوستي در بين پسران و دختران علاوه بر به‌وجود آوردن مشکلات اخلاقي، موجب از بين رفتن عشق نيز شده است؛ جوانان بعد از چند رابطه‌ دوستي، بالاخره تصميم به ازدواج مي‌گيرند که نتيجه‌اي جز طلاق و شکست ندارد.

حجت الاسلام نقدي با بيان اينکه عادي شدن رابطه‌ دختر و پسر با يکديگر عامل ديگر از بين رفتن قداست عشق و در نتيجه کاهش ازدواج و افزايش طلاق شمرده شده است، اظهار کرد: يکي از دلايل طلاق و عدم تمايل به ازدواج عادي شدن روابط بين جوانان و از بين رفتن عشق است اگر عشقي در کار نباشد، جوانان تن به ازدواج و رفتن زير بار مسئوليت و تحمل سختي‌هاي زندگي نمي‌دهند.

عضو هيات علمي دانشگاه تبريز در خصوص اثرات افزايش سن ازدواج و تاثير آن در کاهش فرزند آوري گفت: دختر و پسر در يک بازه‌ سني خاص تمايلات عاطفي بيشتري دارند و اگر در اين ايام ازدواج نکنند، به مجرد بودن عادت کرده و از ازدواج منصرف مي‌شوند.

 قانون «حمايت از خانواده و جواني جمعيت» روز 24 مهر 1400 براساس اصل 85 قانون اساسي به مدت هفت سال به‌صورت آزمايشي از سوي رئيس جمهور به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري و ساير دستگاه دهاي اجرايي ابلاغ شده تا براساس اين قانون تصميم‌گيري‌ها و تصميم‌سازي‌ها به نتيجه‌ مطلوبي برسد.

اعضاي ستاد حمايت از خانواده و جواني جمعيت شامل رئيس جمهوري، وزراي کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فناوري، فرهنگ و ارشاد اسلامي، ارتباطات و فناوري اطلاعات، تعاون، کار و رفاه اجتماعي، راه و شهرسازي، ورزش و جوانان، اطلاعات، امور اقتصادي و دارايي، معاون امور زنان و خانواده‌ي رئيس جمهوري، مدير حوزه‌هاي علميه، دادستان کل کشور، رؤساي سازمان‌هاي صدا و سيما و برنامه و بودجه، تبليغات اسلامي، پزشکي قانوني، دو نماينده مردم در مجلس شوراي اسلامي به‌ عنوان ناظر، رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح و رئيس سازمان بسيج مستضعفان مي‌باشد.

موضوعات مهمي در اين قانون ديده شده است که از جمله‌ مي‌توان به مسائل مربوط به جمعيت، ازدواج، فرزندآوري، اعطاي تسهيلات به خانواده‌ها براي تأمين مسکن، حوزه‌ بهداشت و سلامت، مسائل معيشتي و رفاهي کارکنان و سياست‌هاي تشويقي براي بانوان اشاره کرد.

افزايش کمک هزينه اولاد و حق عائله‌مندي کارکنان، تسهيلات مرخصي زايمان، بيمه‌ مادران خانه‌دار داراي سه فرزند و بيشتر در روستاها، صاحب خودرو شدن مادران بعد تولد فرزند دوم، اعطاء تسهيلات براي کمک به ازدواج و فرزندآوري و اعطاء زمين رايگان به خانواده‌هاي داراي سه فرزند و بيشتر از جمله خدمات در نظر گرفته شده در اين قانون است.

اما فارغ از تمامي اين قوانين، ابلاغيه‌ها، دستورالعمل‌ها و تسهيلات مذکور، به نظر مي‌رسد مسائلي وجود دارد که دست در دست هم داده‌اند تا جوانان ما را از امر مبارک و مقدس ازدواج دور کنند. مسائل مادي بخشي از اين مشکلات است ولي در کنار موضوعات مادي، مسائل فرهنگي و فکري خانواده‌ها نيز شرايط را به گونه اي رقم زده است که جوانان آن طور که بايد ميل و رغبتي به تشکيل خانواده ندارند.

  •  
  •  
  •  

سرخط اخبار استان‌ها

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 4 + 6

  آخرین اخبار
اورژانس بيمارستان امام رضا تبريز تعطيل شد
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
اورژانس بيمارستان امام رضا تبريز تعطيل شد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.