بهداشت نيوز نوشت: شايد باور نداشته باشيد؛ ولي افرادي که حتي خفيفترين بيماريهاي رواني را دارند، در کمين مرگ زودرس قرار دارند.
تحقيقات بسياري در ارتباط بيماري رواني با مرگ زودرس صورتگرفته است. تا همين چند سال پيش ريسک مرگهاي زودرس بيشتر افرادي را تهديد ميکرد که بيماريهاي حاد رواني داشتند. در اين مطلب به بيان اختلالات رواني که باعث مرگ ميشود ميپردازيم.
اختلالات رواني که باعث مرگ ميشود
شايد اين تيتر کمي نگرانکننده به نظر برسد؛ ولي هيچ جاي نگراني نيست. چرا که با تشخيص و درمان زودهنگام، تا حد زيادي اين خطرات برطرف خواهد شد و فرد بيمار، به زندگي عادي خود باز خواهد گشت.
اختلال اشتها يا اختلالات خوردن
يکي از اولين اختلالات رواني که باعث ارتباط بيماري رواني با مرگ زودرس ميشود، اختلالات خوردن است. اين مورد يکي از کشندهترين مواردي است که شايد خيلي ساده به نظر برسد. شايد غيرقابلباور باشد؛ ولي در هر ?? دقيقه، يک نفر به همين دليل جان خود را از دست ميدهد. اختلالات خوردن بهشدت سيستمهاي عصبي بدن را مختل ميکند و در نهايت منجر به خطر انداختن عملکردهاي اساسي بدن ميشود.
اختلالات شخصيت مرزي از اختلالات رواني که باعث مرگ ميشود
افرادي که دچار اختلالات شخصيت مرزي هستند، بهشدت در ارتباط با ديگران مشکل دارند و پس از مدتي به خودکشي فکر ميکنند. اختلالات شخصيت مرزي جزو بيماريهايي هست که در ارتباط بيماري رواني با مرگ زودرس نقش دارد.
افسردگي
به دلايل زيادي افراد ممکن است دچار افسردگي شوند. دلايلي مثل زايمان، ازدستدادن يک عزيز و غيره. در چنين مواردي بههيچعنوان فرد افسرده را تنها نبايد گذاشت و به دنبال يک راهحل براي رفع اين اختلال بود.
اين اختلالهاي خفيف رواني باعث مرگ زودرس ميشود
اختلالات دوقطبي از اختلالات رواني که باعث مرگ ميشود
خيلي از افراد اختلال دوقطبي را بهعنوان افسردگي شيدايي نيز ميشناسند. اين افراد دچار نوسانات خلقي شديد هستند و اين نوسانات ممکن است هفتهها يا ماهها طول بکشد. متأسفانه در دنيا از هر ??? نفر، يک نفر از آنها به اختلال دچار هستند. اين اختلالات بعد از سنين نوجواني اتفاق ميافتد و در سنين بالاتر از ?? سال به بالا اين اختلالات غيرمعمول خواهد بود.
اختلال طيف اسکيزوفرني و مرگ زودرس
اسکيزوفرني هم يکي ديگر از اختلالات رواني که باعث مرگ زودرس ميشود است. فردي که دچار اين اختلال شده تفکرات، احساسات و رفتارهاي عجيبوغريبي از خود نشان ميدهد. از جمله علائم ديگر که فرد مبتلا در اين اختلال به آن دچار است عبارتاند از:
هذيانگويي: نقل باورهايي که با واقعيت بسيار در تضاد است.
توهم: بيان ديدهها و شنيدههايي که در واقعيت وجود ندارد.
گفتارهاي بينظم: نقل کلماتي که از قوانين زبان پيروي نميکند و درک اين کلمات براي شنونده غيرممکن باشد.
رفتارهايي کاملاً بينظم يا کاتابوليک: تفکرات گيج، رفتار يا حرکات عجيبوغريب
علائم منفي: ناتواني در شروع برنامهها، صحبتکردن، ابراز احساسات يا احساس لذت
اختلالات طيف اوتيسم
علائم اصلي اين اختلال در طيف کودکي در اشخاص نشان داده ميشود. اين افراد در ايجاد تعامل و ارتباط با ديگران مشکل دارند و افرادي بهشدت منزوي هستند. در مواردي بهخاطر عدم توجه به خطرات ممکن است فرد مبتلا به اين اختلال جان خود را از دست بدهد و باعث مرگ زودرس شود.
اختلال اضطرابي از اختلالات رواني که باعث مرگ ميشود
اين اختلال رواني ممکن است به بالارفتن استرس کمک کند و زندگي فرد را مختل کند و در نهايت دچار آسيب بهسلامت خود کند. اين استرس ميتواند به اندامهاي داخلي بدن آسيب وارد کند و باعث مرگشان شود. اين اختلال در دستهبندي خطرناکترين بيماريهايي است که احتمال ارتباط اختلالات رواني با مرگ زودرس را افزايش ميدهد