1401/12/04 - 14 : 8
کد خبر: 35062
شيوع اعتياد در آذربايجان شرقي پايين تر از ميانگين کشوري است
تبريز- دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي گفت: شيوع اعتياد در اين استان برابر با 1.22 درصد نسبت به کل جمعيت است که اين آمار نسبت به ميانگين کشوري پايين تر است.
امير رنجبر روز پنجشنبه در گفت وگويي اظهار کرد: که مبارزه با مواد مخدر توسط نهادهاي مسئول و انجام فعاليت هاي فرهنگي و اجتماعي در اين زمينه را اجتناب ناپذير و ضروري مي کند.
وي شيوع اعتياد در آذربايجان شرقي را با1.22 درصد نسبت به کل جمعيت اعلام کرد که اين آمار نسبت به متوسط کشوري پايين تر است.
رنجبر با اشاره به اينکه بر اساس آخرين آمارهاي موجود متوسط شيوع اعتياد در کشور برابر با5.4 درصد بين سنين 15تا 64 سال است که اين رقم در آمارهاي جهاني معادل ?.? درصد مي باشد و بسيار نگران کننده به شمار مي رود، افزود: طبق آمارهاي سازمان ملل متحد 92 درصد مردم جهان به نوعي با آسيب ها و ناهنجاري هاي مواد مخدر دست به گريبان هستند.
وي ادامه داد: اکنون مواد مخدر به چهارمين پديده خطرناک در بين کشورهاي جهان تبديل شده و تقاضاي آن در جهان به 26 درصد رسيده که اين موضوع کشورمان را به علت واقع شدن در مسير حمل و نقل از افغانستان در موقعيت ويژه اي قرار داده است.
رنجبر ابلاغ سياستهاي کلي مبارزه با مواد مخدر از سوي رهبر معظم انقلاب در سال 1385 شمسي را نشان از اهميت و حساسيت اين حوزه دانست و گفت: اين سياستها در ?? بند مي باشد که رئيس جمهور به عنوان رييس ستاد کشوري مبارزه با مواد مخدر و در استانها نيز استانداران به عنوان رييس انجام وظيفه کرده و تعداد 21 دستگاه در قالب کميتههاي تخصصي پنج گانه عضو هستند.
وي فعاليت مرکز نگهداري ماده ?? و ?? قانون مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي را مورد اشاره قرار داد و افزود: مراکز درماني موضوع اين ماده در قالب کمپ هاي اقامتي ميان مدت که از آنها به عنوان مراکز نگهداري اجباري معتادان ياد مي شود، در استان فعال است که طبق قانون مدت نگهداري درآنها سه تا 6 ماه است.
رنجبر از راه اندازي مرکز نگهداري ماده ?? زنان در تبريز خبر داد و با اشاره به اينکه کارهاي ساختماني و تجهيزات آن به اتمام رسيده است، گفت: اما به دليل برخي کمبودها اين مرکز به طور رسمي هنوز بهره برداري نشده اما اميدواريم با حمايت نهادهايي همچون شهرداري و سازمان بهزيستي اين هدف محقق شود.
وي يادآور شد: در حال حاضر دو مرکز نگهداري از زنان معتاد در آذربايجان شرقي و شهرهاي تبريز و مراغه فعاليت دارد که ظرفيت هر يک از آنها حدود 60 نفر است.
به گفته رنجبر در اين دو مرکز هم اکنون 50زن معتاد نگهداري مي شود.
دبير شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي يکي از اهداف اصلي و مهم اين شورا را توجه به توانمندسازي گروه هاي اجتماعي و سمن ها بيان کرد و افزود: بر همين اساس اقدامات آموزشي و توجيهي براي اين گروه ها در حال انجام است که برگزاري کارگاه هاي آموزشي منطقه اي سازمان هاي مردم نهاد فعال در حوزه مواد مخدر استان هاي شمال غرب از آن جمله مي باشد.
رنجبر تبديل کارگاه هاي سنتي مواد مخدر به لابراتوارهاي تخصصي و شيوع استفاده از روان گردان ها را يکي از چالش هاي اصلي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان شرقي بيان کرد و از افزايش آمار در اين زمينه خبر داد و گفت: اکنون بالغ بر يکهزار نوع مواد روان گردان وجود دارد.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: