ايسنا نوشت: افت حسي عصبي، شايعترين نوع کم شنوايي است که در اثر آسيب به سلولهاي مويي در حلزون گوش ايجاد ميشود؛اين وضعيت پيشرونده است زيرا در انسان و ساير پستانداران، سلولهاي مويي حلزون پس از از بين رفتن يا آسيبديدگي نميتوانندبازسازي شوند.
، افرادي که اغلب در معرض صداهاي بلند هستند، مانند نوازندگان و کارگران ساختماني، بيشترين خطر ابتلا به کمشنوايي حسي عصبي را دارند اما به مرور زمان ممکن است هر فردي را تحت تاثير قرار دهد.
محققان در يک مطالعه جديد از مرکز پزشکي دانشگاه روچستر آمريکا، در حال کار بر روي شناسايي مکانيسمهايي هستند که ممکناست باعث بازسازي سلولهاي مويي حلزون شوند.
دکتر پاتريشيا وايت گفت: ما از کار قبلي خود ميدانيم که بيان يک ژن رشد فعال به نام ERBB? ميتواند رشد سلولهاي مويي جديد (درپستانداران) را فعال کند اما بهطور کامل دليل آن را درک نکرديم.
اين مطالعه خاص به رهبري دکتر جينگيوان ژانگ، نشان داد که فعال کردن مسير ژن رشد ERBB? باعث ايجاد مجموعهاي از وقايعسلولي آبشاري ميشود که از طريق آن سلولهاي پشتيبان حلزون شروع به تکثير کرده و ايجاد سلولهاي مويي حسي جديد را فعالميکنند.
دکتر وايت گفت: اين مطالعه جديد به ما ميگويد که چگونه اين فعالسازي اتفاق ميافتد و پيشرفتي قابل توجه به سمت هدف نهايي توليدسلولهاي مويي حلزون جديد در پستانداران است.
اين گروه از توالييابي RNA تک سلولي در موش براي تجزيهوتحليل سلولهاي داراي ژن رشد بيش از حد فعال (سيگنالدهي ERBB?) استفاده کردند. نتايج نشان داد که ERBB? رشد سلولي را با تحريک بيان پروتئينهاي متعدد و ترويج ميتوز؛ فرآيندي که طي آن يکسلول به دو سلول تقسيم ميشود، افزايش داد.
نويسنده اول اين مطالعه گفت: زماني که ما اين فرآيند را در موشهاي بالغ بررسي کرديم، توانستيم نشان دهيم که بيان ERBB? باعثبيان پروتئين SPP? ميشود که براي فعال کردن CD?? و رشد سلولهاي مويي جديد ضروري است.
اين کشف روشن کرده است که بازسازي تنها به مراحل اوليه توسعه محدود نميشود. ما معتقديم که ميتوانيم از اين يافتهها براي تحريکبازسازي در بزرگسالان استفاده کنيم.
دکتر وايت گفت: ما قصد داريم اين پديده را بررسي کنيم تا مشخص کنيم که آيا ميتواند عملکرد شنوايي را پس از آسيب در پستاندارانبهبود بخشد يا خير.
اين مطالعه در مجله Frontiers in Cellular Neuroscience منتشر شده است.