احرار : مطالعه جديدي که در مجله Occupational & Environmental Medicine منتشر شده، عنوان ميکند که بودن در طبيعت ميتواند پادزهري در جهت کنترل اضطراب و مديريت فشار خون باشد.
الهه جعفرزاده: بر اساس يک مطالعه جديد، وقت گذراندن در بيرون از منزل و بودن در طبيعت، جنگل، دريا و و هرآنچه که تداعيگر يک طبيعت زنده است، ميتواند نياز به داروهاي اضطراب و ديگر داروها را کاهش دهد.
طبق مطالعهاي که اخيراً در مجله Occupational & Environmental Medicine منتشر شد، محققان دريافتند که بودن در طبيعت تا چهار مرتبه در هفته، نياز به استفاده از داروهاي سلامت روان را تا 33درصد کاهش ميدهد.
اين مطالعه نشان ميدهد که گذراندن وقت در فضاهاي سبز (شامل جنگلها و باغها) و همچنين فضاهاي آبي (شامل درياها و رودخانهها)، احتمال استفاده از قرصهاي فشار خون را تا 36 درصد و داروهاي آسم را تا 26 درصد کم ميکند.
حدود 6000 نفر از افرادي که در شهرهاي بزرگ فنلاند زندگي ميکنند، در اين تحقيق موردبررسي قرار گرفتند و از آنها در مورد دسترسي و استفاده از فضاهاي سبز و آبي (شامل پارک، باغ وحش، رودخانه و درياچه) سؤال شد. همچنين پرسيده شد که از بودن در مناظر طبيعي لذت ميبرند يا خير و [با در نظر گرفتن متغيرهايي نظير آلودگي صوتي و محيطي] آيا در خارج از منزل ورزش ميکنند؟
سپس از پاسخ دهندگان در مورد استفاده آنها از داروهاي ضد اضطراب، آسم، افسردگي، فشار خون بالا و داروهاي مربوط به بيخوابي سؤال شد.
اين مطالعه ميگويد که شش دقيقه ورزش با شدت بالا براي سلامت مغز حياتي است. آن تورونن، محقق ارشد در مؤسسه سلامت فنلاند و يکي از نويسندگان اين مطالعه، گفت: «تصور ميشود زماني که امکانِ بودن مداوم در طبيعت براي افراد فراهم باشد، تأثير مثبت آن به مرور در زندگي مشاهده خواهد شد. بايد در نظر داشت که فعاليت جسمي (تحرک و ورزش) در اين شرايط نيز يک عامل کليدي در ارتقاي فوايد طبيعت در زمينه سلامت است.»
در اين بين شايد برخي از شواهد متناقض به نظر برسند، اما چيزي که به طور کلي در اين بررسي مشخص شد اين است که «بودن در محيطهاي طبيعي براي سلامت انسان مفيد است.»
نتايج کلي اين مطالعه حاکي از اين است که بازديدهاي مکرر از فضاهاي سبزِ طبيعي يا مناظر آبي و دريايي، با استفاده کمتر از داروهاي سلامت روان، ضد فشار خون و آسم در محيطهاي شهري مرتبط است.
منبع: