احرار:صدا و سيما نوشت: برخي افراد با خوردن موز دچار سنگيني و داغي در سر و بدن ميشوند، کورک و دمل و جوشهايي در سراسر بدنشان ظاهر ميشود، حتي يبوستشان تشديد ميشود و در کل حال خوشي ندارند.
شايد برايتان جالب باشد بدانيد موز در برخي افراد ايجاد حساسيت ميکند. از ديدگاه طب سنتي طعم شيرين و طبع موز مزاج گرم و تر دارد و معمولا مصرف آن براي بيشتر افراد، بدون عارضه و مفيد است. اين ميوه نيروبخش و چاقکننده بوده و ارزش تغذيهاي زيادي دارد و براي تقويت قواي مغزي بهخصوص در کودکان، سالمندان، گياهخواران و کساني که در دوران نقاهت بيماري به سر ميبرند مشابه انجير، انگور و مويز بسيار مناسب است.
موز به دليل مزاج گرم، براي افراد با مزاج سرد به خصوص سرد و خشک که معمولا لاغر و داراي پوست خشک و تيره بوده و استعداد چاقي نداشته و از ناراحتي اعصاب و مشکلات مفصلي رنج ميبرند و همچنين براي افزايش مايعات و ميل جنسي مفيد است، اما همين ميوه به دليل طبع گرم براي برخي مزاجهاي گرم ميتواند سبب بروز علائم و حساسيتهايي شود.
اين ميوه براي گرممزاجان ساکن اقليمهاي گرمسيري بايد بااحتياط مصرف شود، چون به خصوص در افراد با مزاج گرم و خشک ممکن است به افزايش حرارت و داغي بدن، خارش، حالت سنگيني در سر و بدن، بروز جوش هاي پوستي منجر شده و سبب توليد صفرا يا دم شود.
در نتيجه کساني که مزاج گرم دارند احتمال حساسيت به اين ميوه در آنها زياد است يا بايد از خوردن آن پرهيز کنند يا پس از مصرف موز يک خوردني رو به ترش يا ملس همچون شربت سکنجبين يا کمي آبغوره يا آب انار ميل کنند تا اين عوارض به حداقل برسد.
معمولا موزهاي کال و سبز رنگي که بافت سفت دارند و انواعي که با گاز اتيلن زودرس شدهاند در افراد مستعد، سبب بروز يبوست ميشود و براي رفع اين عارضه مصرف ملينهايي مانند خاکشير توصيه ميشود. البته اين افراد بهتر است کمتر موز مصرف کنند.