احرار: کارشناس تغذيه و مديردانشجويي دانشگاه علوم پزشکي هرمزگان با اشاره به زمان امتحانات، عملکرد سيستم مغزي و تقويت حافظه از يک سو و کاهش اضطراب از سوي ديگر گفت: تقسيم وعدههاي غذايي به سه وعده اصلي و دو يا سه ميان وعده است تا بدن فرد به صورت تدريجي مواد غذايي مورد نياز خود را دريافت کند.
رضا سهرابي توجه به وعده صبحانه را بسيار مهم دانست و افزود: صبحانه خوردن، همانند تمام روزهاي سال، اثر قابل ملاحظهاي بر روي حافظه و فراگيري دارد. گنجاندن کربوهيدارت هاي پيچيده نظير نان و غلات به ويژه انواع سبوس دار آنها در وعده صبحانه موجب آزادسازي تدريجي قند خون و ثبات نسبي آن در طول روز ميشود و کارايي سامانه حافظهاي را ارتقاء ميدهد.
سهرابي ادامه داد: ميوهجات و سبزيجات به لحاظ دارا بودن درشت مغذيها و ريز مغذيهاي ضروري براي عملکرد مغزي، بسيار مفيد هستند.
وي با اشاره به مصرف قهوه و نسکافه در دوران امتحانها توصيه کرد: يکي از روشهايي که بيشتر افراد در ايام امتحانها براي افزايش سطح هوشياري به آن روي ميآورند مصرف قهوه و مواد حاوي کافيين است. اين افراد بايد توجه داشته باشند که گرچه مصرف اين مواد در کوتاه مدت سطح هوشياري را بيشتر و خواب آلودگي را کمتر ميکند. اما مصرف مدوام و دراز مدت کافئين اثر معکوسي دارد،يعني بعد از مدتي نه تنها از اضطراب و استرس فرد کم نميکند که باعث افزايش تحريکپذيري ميشود و به مرور از ميزان تمرکز فرد ميکاهد.
وي تاکيدکرد: تغذيه متعادل و متنوع شامل همه گروهها شامل غلات، انواع سبزي، لبنيات، گوشت و ميوههاست که سبب کاهش استرس در دوران امتحانها ميشود.