احرار: رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: در 24ساعت گذشته شهرستان سراب با دماي منفي 27درجه سانتي گراد پس از شهر باخرز، براي سومين روز متوالي سردترين شهر کشور شد
محمد اميدفر، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اين بازه زماني شهرهاي باخرز و فريمان هر 2 از استان خراسان رضوي به ترتيب با دماي منفي 28.5 و 26.5درجه سانتي گراد در رتبه هاي اول و سوم سردترين شهرهاي کشور بودند.
وي با بيان اينکه دماي هواي سراب نسبت به روز گذشته تغييري نکرده است، اظهار داشت: در 24ساعت گذشته جلفا با دماي مثبت پنج درجه سانتي گراد به عنوان گرمترين شهر استان ثبت شده است.
رييس گروه پيش بيني اداره کل هواشناسي آذربايجانشرقي گفت: در اين بازه زماني دماي تبريز در سردترين زمان به منفي 9درجه سانتي گراد و در گرمترين زمان به منفي سه درجه زير صفر رسيد و دماي فعلي آن ( ساعت 9 و 20دقيقه) منفي 9 درجه سانتي گراد است.
اميدفر، با اشاره به ادامه برودت هوا تا فردا جمعه در استان، ادامه داد: از اوايل روز شنبه هفته آينده با خروج توده هواي سرد سيبري از جو استان، دماي هوا به صورت نسبي روند صعودي به خود خواهد گرفت و با افزايش حدود پنج درجه اي به دماي نرمال يک هفته گذشته خود بازمي گردد.
وي با بيان اينکه به علت برودت هوا در روزهاي آينده، لغزندگي و اختلال در تردد وسايل نقليه در جاده ها به ويژه مناطق کوهستاني دور از انتظار نيست از رانندگان و مسافران خواست از انجام سفرهاي غيرضروري خودداري کرده و در صورت ضرورت خودرو خود را به تجهيزات زمستاني مجهز کنند و پوشاک زمستاني به همراه داشته باشند.
به گزارش ايرنا، بارش برف طي روزهاي گذشته در اين استان و برودت حاصل از آن موجب بسته شدن راه ارتباطي 10 درصد از روستاهاي واقع در مناطق کوهستاني شهرستانهاي هشترود، بستان آباد، چاراويماق، سراب، مراغه و اهر و تعطيلي يا غيرحضوري شدن مدارس در برخي شهرهاي استان شده بود.
تداوم برودت هوا موجب شد به منظور لزوم مديريت بهينه مصرف انرژي، کليه ادارات آذربايجان شرقي در روز پنجشنبه 22 دي به صورت دورکاري و مراکز آموزشي به صورت غيرحضوري فعاليت کنند و روز شنبه ?? دي نيز فعاليت کليه ادارات و مراکز آموزشي از ساعت ? صبح آغاز شود.
آذربايجان شرقي منطقه اي سردسير و کوهستاني است و از لحاظ تقسيم بندي هاي اقليمي جزو مناطق نيمه خشک به حساب مي آيد.
آب و هواي اين استان به طور کلي سرد و خشک است ولي به علت تنوع توپوگرافيکي از اقليم هاي متفاوتي برخوردار است.
اين استان همواره تحت تأثير باد هاي سرد شمالي و سيبري و بادهاي مرطوب درياي سياه و مديترانه و اقيانوس اطلس همچنين بادهاي محلي متاثر از کوهستان هاي سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربي، رشته کوه هاي قره داغ در شمال، رشته کوه هاي تخت سليمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.