احرار: مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: باتوجه به تداوم چرخش ويروس کرونا در کشور، پيشبيني ميشود از بهمن ماه موارد ابتلا در آذربايجانشرقي نيز افزايش يابد
به گزارش احرار به نقل از مهر سيمين خياط زاده در گفتگو يي در خصوص وضعيت موج هشتم ويروس کرونا در آذربايجان شرقي، اظهار کرد: سويه جديد ويروس کرونا اکنون در کل دنيا در حال چرخش بوده و وارد ايران نيز شده است که از زير سويههاي اُميکرون است و انتظار داريم رفتاري چون اُميکرون داشته باشد.
وي ادامه داد: اخباري در فضاهاي مجازي منتشر شد که مواردي از سويه جديد کرونا در آذربايجان شرقي مشاهده شده است، اما افرادي که در سويههاي جديد به کرونا مبتلا ميشوند را از تمامي استانها نمونهبرداري کرده و با تشخيص مثبت بودن ابتلاء به تهران ميفرستيم تا ساب سويه اعلام شود؛ در طي روزهاي اخير باتوجه به افزايش موارد ابتلاء، تعدادي هم در استان ما ديده شد که نمونهها را به تهران فرستادهايم تا تشخيص دهند سويه جديد است يا نه، اما هنوز تأييد نشده است.
وي افزود: چه زير سويههاي جديد چه در کروناي قبلي، در هر حالت راههاي پيشگيري و انتقال يکسان است؛ بنابراين به دنبال آن نباشيم که سويه جديد است يا همان قبلي؛ مهم اين است که بيمار نشويم اينکه بگوييم کرونا نيست و سرماخوردگي است، خودمان را فريب دادهايم.
خياط زاده خاطرنشان کرد: از همان روزهاي آغازين شيوع ويروس کرونا اعلام کرديم تا زماني که پاندمي کرونا تمام نشده، تمام افرادي که علائم سرماخوردگي دارند، به حساب کرونا بگذارند.
وي با بيان اينکه بايد نکات ايمني رعايت شود تا از شيوع و انتقال ويروس پيشگيري شود، در رابطه با علائم سويه جديد نيز گفت: گلودرد، عطسه، سرفه، اشک ريزش، آبريزش بيني، خستگي، بدن درد و حتي درگيري ريوي که منجر به بستري و مراقبت ويژه شود بهويژه در افرادي که بيماري زمينهاي داشته يا مسن هستند، از علائم ويروس کرونا است و ضروري است افراد در صورت مشاهده هرگونه علائم، چهار الي پنج روز در خانه استراحت کرده و مايعات بنوشند و براي بدن درد نيز از مسکن استفاده کنند.
وي همچنين متذکر شد: افراد واکسيناسيون خود را تکميل کنند چراکه وضعيت تثبيت ويروس کرونا بعد از عيد نوروز منوط به همراهي و همکاري مردم بود که توانستيم درصد پوشش واکسيناسيون را در دز اول و دوم به ?? درصد و در دز سوم به حدود ?? درصد برسانيم اما به دليل اينکه وضعيت کرونا نسبتاً ثابت شده و تعداد موارد بالا نبود، مردم از دز چهارم استقبال نکردند.
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير دانشگاه علوم پزشکي تبريز با اشاره به کم بودن آمار تزريق دز چهارم واکسن در استان، اضافه کرد: در گروه سني بالاي 12 سال، دز اول واکسن کرونا براي 89درصد جمعيت و دز دوم 84.5 درصد تزريق شده است همچنين دز سوم در گروه سني بالاي 18 سال، 53 درصد و دز چهارم نيز 3.5درصد در استان ما تزريق شده است.
وي يادآور شد: در طي روزهاي اخير در استان ما موارد ابتلاي چندان زيادي را نداشته و همچنان موج هشتم شروع نشده است چراکه همواره استانهاي غربي بعد از استانهاي جنوبي و مرکزي وارد موج ميشوند، پس بهترين فرصت تزريق دز چهارم واکسن است.
وي ادامه داد: احتمال اينکه زير سويه جديد از اُميکرون بوده و علائم شديدي نداشته باشد، بسيار است البته صرفاً حدس و گمان است که شديد نبوده و موج وخيمي نداشته باشيم اما دليلي بر رعايت نکردن پروتکلهاي بهداشتي نيست.
خياط زاده تاکيد کرد: واکسن به اندازه کافي موجود است، اکنون واکسنهاي اسپايکوژن، برکت، برکت پلاس، سينوفارم و نورا را داريم که تزريق واکسنهاي نو ترکيب را توصيه ميکنيم؛ نورا و اسپايکوژن نو ترکيب بوده و سينوفارم هم براي افراد زير 18 سال و مادران باردار استفاده ميشود.
وي در پايان افزود: با عنايت به آغاز موج هشتم در کشور و ديگر استانها، پيشبيني ميشود هفتهي اول و دوم بهمن ماه اين موج وارد آذربايجان شرقي شده و موارد ابتلاء افزايش يابد که اکنون که در نيمهي دي ماه هستيم، توصيه ميشود براي جلوگيري از درگيري بيشتر، واکسن تزريق شود.
کد خبر 5675246