رئيس کل سازمان نظام پزشکي ايران، خروج پزشکان از کشور را خسارت بار دانست.
محمد رئيس زاده، با اشاره به موضوع مهاجرت پزشکان، گفت: بحث مهاجرت جامعه پزشکي از قديم وجود داشته و موضوع جديدي نيست و ميزان مهاجرت اين قشر نسبت به ساير اقشار کمتر بوده اما به دليل هزينههاي بالاي تربيت دانشجو، خروج حتي يک پزشک براي کشور خسارت بار است.
وي با يادآوري اينکه شيب مهاجرت پزشکان رو به افزايش و باعث نگراني است، افزود: همه بايد کمک و همکاري کنند که شيب مهاجرت پزشکان به حالت قبل برگردد.
رئيسزاده در مورد اقدامات انجام شده براي جلوگيري از مهاجرت پزشکان و ماندگاري آنها در کشور، گفت: مجلس در ? ارديبهشت ماه قانون تسهيل مجوزهاي کسب و کار را در راستاي تسهيل فضاي کسب و کار و مجوزها تصويب کرد و بحث امتيازات لازم براي اخذ پروانه مطب يکي از مشکلاتي بود که پزشکان و فارغ التحصيلان جوان در اغلب رشتهها با آن مواجه بودند، يعني بسته به محل خدمت بين 2 تا 5 سال طول ميکشيد که فارغ التحصيلان رشته پزشکي امتيازات لازم براي اخذ مجوز مطب را کسب کنند که بر اساس قانون مذکور و پيگيريهاي مداوم سازمان نظام پزشکي و موافقت و همراهي وزارت بهداشت، امتيازات لازم براي اخذ پروانه مطب در کلان شهرهاي اصفهان، مشهد، تبريز و شيراز از 360 امتياز به 250 و همچنين امتياز لازم براي اخذ پروانه مطب در ساير مراکز استانها از 250 امتياز به 170 امتياز کاهش يافته است و اين اقدام گام بسيار بزرگي به منظور تسهيل امتياز اخذ پروانه مطب براي فارغ التحصيلان جوان است که در پيشگيري از مهاجرت پزشکان بسيار مؤثر است.
رئيس کل سازمان نظام پزشکي ايران يادآور شد: وقتي فضاي کسب و کار براي پزشکان مهيا نباشد مجبور به مهاجرت ميشوند و با اين اقدام تا حدودي مهاجرتها مديريت خواهد شد يعني پزشکان در همان زماني که تعهدات ضريب k را بايد انجام دهند عموماً همان امتيازات لازم را ميتوانند کسب و براي اخذ مجوز اقدام کنند.
وي با اشاره به اقدام ديگري که براي جلوگيري از مهاجرتها انجام شد، ادامه داد: پزشکان بالاي ?? سال براي تمديد پروانه مطب نياز به امتيازات بازآموزي لازم داشتند که با هماهنگيهاي صورت گرفته با وزارت بهداشت اخذ اين امتيازها را به نصف کاهش داديم تا همکاران پيش کسوت با توجه به سنشان درگير شرکت در برنامههاي بازآموزي نشوند.
رئيسزاده از مجلس خواستار توجه به تدوين بستههاي تشويقي براي ماندگاري پزشکان جوان در مناطق محروم شد و گفت: ميطلبد مواردي مانند کاهش يا معافيت مالياتي، ارائه تسهيلات مسکن و خريد خودرو يا افزايش ضرايب بيمهاي براي پزشکان فعال در مناطق محروم در دستور کار قرار گيرد و به جاي اقدامات سلبي اقدامات ايجابي انجام شود تا ماندگاري پزشکان در مناطق محروم افزايش يابد.
وي افزود: يکي از دغدغههاي جدي ما سطح دسترسي مردم به پزشکان در مناطق محروم است، بنابراين در کنار اقدامات انجام شده بايد اقدامات ديگري هم انجام شود تا ميزان دسترسي مردم با مشکل مواجه نشود.
انتهاي پيام/