احرار:داشتن برنامه غذايي مناسب، مي تواند از آسيب ها و زيانهاي آلودگي هوا بکاهد
تنفس هواي آلوده با عارضههاي زيادي همراه است که ميتواند منجر به بروز انواع بيماريهاي خطرناک شود. از همين رو، کارشناسان تغذيه به شهروندان ساکن در کلانشهرها، توصيه ميکنند برنامه غذايي آنها متناسب با کاهش عوارض آلودگي هوا باشد.
- حداقل 400 گرم سبزي و ميوه تازه موجود در فصل سرما در طي روز بايد مصرف شود.
- سبزيها را بيشتر به صورت تازه و خام مصرف کنيد، چون ويتامينهاي آن به خصوص ويتامين C بيشتر حفظ ميشود.
- روزانه از شير و مواد لبني کم چرب مثل ماست و پنير کم چرب به مقدار کافي مصرف کنيد.
- حداقل ? تا ? وعده در هفته ماهي مصرف کنيد.
- پرهيز از مصرف تنقلات کم ارزش مثل چيپس و پفک و نوشابههاي گازدار، زيرا باعث اختلال جذب عناصر مفيد در بدن ميشوند و ميتوانند اثرات سو آلودگي هوا را دوچندان کنند.
- از مصرف غذاهاي کارخانهاي و فرآوري شده نظير سوسيس، کالباس و کنسروها به دليل داشتن مواد شيميايي افزودني و نگهدارنده در شرايط آلودگي هوا پرهيز شود و مصرف مواد غذايي تازه و غيرصنعتي براي حفظ سلامتي افراد در مواجهه با آلايندههاي هوا افزايش يابد.
- آب و مايعات بدن در روز براي حفظ سلامت اندامهاي دفعي و تسهيل دفع سموم و مواد دفعي به ميزان کافي مصرف شود.
- بهتر است از شير و لبنيات کم چرب و انواع ميوه و سبزيهاي فصل سرما نظير انار، خرمالو، به، نارنگي، پرتقال، کيوي، شلغم، سير و پياز و انواع کلم، چغندر پخته و خام در انواع آش، سوپ و خورش و البته آب و چاي کم رنگ نيز بيشتر استفاده شود.
- به طور کلي افزايش مصرف روزانه منابع غذايي؛ آب و مايعات، فيبرها، برخي ويتامينها، املاح و مواد آنتياکسيدان در کاهش اثرات آلودگي هوا بر بدن نقش به سزايي دارد.
- تهيه يک بسته غذايي به عنوان ميان وعده سالم براي کودکان مهد کودکها، پيش دبستاني و سنين مدرسه شامل يک عدد ميوه ترجيحاً سيب يا مرکبات، يک پاکت 200 سيسي شير و يک بسته 50 گرمي از انواع مغزهاي تازه و بي نمک.
اقتصاد آنلاين