احرار: معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي گفت: بوته کاري و درختکاري در 3 هزار و 825 هکتار از اراضي حاشيه درياچه اروميه انجام شده است.
ابوالفضل مختاري افزود: با تقويت پوشش گياهي در قالب طرح قرق در حاشيه درياچه اروميه خواهيم توانست با گرد و غبارهاي نمکي و غيرنمکي مقابله کنيم.
وي به اجراي طرح مقابله با بيابان زايي در حاشيه درياچه اروميه و قرق محدوده آن اشاره کرد و گفت: خشک شدن و پسروي آب درياچه اروميه يکي از چالشهاي زيست محيطي ملي کشورمان است و طرح بوته کاري و درختکاري در حاشيه آن يکي از طرحهاي مهم براي پيشگيري و کاهش عواقب زيست محيطي خشک شدن درياچه است.
معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان ادامه داد: براي پيشگيري از خيزش ريزگردهاي نمکي در حاشيه درياچه اروميه 41 کيلومتر بادشکن غيرزنده و 10 کيلومتر هم بادشکن زنده احداث شده است.
مختاري گفت: 32 هزار هکتار از عرصههاي حاشيه درياچه اروميه با اجراي طرح قرق و حفظ پوشش گياهي براي جلوگيري از فرسايش خاک و ايجاد ريزگردها مديريت شده است و همکاران منابع طبيعي به صورت دائمي بر اجراي طرح قرق اين مناطق نظارت ميکنند.
وي افزود: سه ايستگاه پايش اثربخشي اقدامات منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان شرقي در منطقه ايجاد شده و نتايج بررسيهاي اين ايستگاهها نشان ميدهد در مناطقي که پوشش گياهي ايجاد کردهايم، تا حدود زيادي از بروز گرد و غبار و ريزگردها پيشگيري شده است.
معاون فني اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان براي تثبيت ريزگردها 10 کيلومتر بادشکن زنده با کاشت گونههاي آتريپلکس و هالکنمون، ايجاد و 41 کيلومتر ديگر نيز بادشکن غيرزنده توسط سرشاخهها در حوضه درياچه اروميه در قسمت آذربايجان شرقي اجرا شده که جزو برنامههاي ستاد احياي درياچه است.