1394/3/19 - 15 : 49
کد خبر: 3384
گزارش
صنايع دستي هنري که خريدار ندارد/ بازاريابي مهمترين چالش
احرارنيوز:صنايع دستي در آذربايجان غربي به جايگاه واقعي خود نرسيده و نقص در سيستم بازاريابي، نبود خريدار و ضعف بسته بندي مهمترين چالش پيش روي اين بخش است.

، به گزارش احرارنيوز به نقل از مهر، صنايع دستي هنر و صنعتي است که بيانگر خصوصيات تاريخي، اجتماعي و فرهنگي هر کشور و منطقه بوده و  در توسعه صنعت گردشگري و صادرات غيرنفتي نقش مهمي دارد و باتوجه به ويژگي ها و شاخصه هاي آن به عنوان يک منبع مهم اقتصادي مطرح مي شود.

در اين ميان آذربايجان غربي همانند ساير استانها از صنايع دستي ارزشمند و بارزي برخوردار است بطوريکه صنايع دستي شهري و روستايي در اين استان به دليل داشتن قوميت ها، ايلات و عشاير و روستاهاي متعدد از گذشته هاي بسيار دور رونق داشته است.

صنايع دستي سود آوري بالايي دارد و امروز بيشتر کشورهاي جهان با حفظ و حراست از توليدات صنايع دستي خود سعي دارند علاوه بر رفع معضل بيکاري در منطقه مورد نظرشان در حفظ و حراست از پيشنه تاريخي و فرهنگي خود نيز کوشا باشند.

اما در ايران و به تبع آن در آذربايجان غربي که توليدات صنايع دستي با تنوع توليد بالايي نسبت به ساير کشورها مواجه است اما هنوز جايگاه واقعي خود را نه در منطقه و نه در دنيا به نحو احسن معرفي و به دست نياورده است و با توجه به فرهنگ غني و تنوع قومي هنوز هم در زمينه صنايع دستي دچار ضعف و کم کاري هاي گسترده است.

نبود بازار، عدم شناسايي بازار متناسب با توليدات، بسته بندي هاي نامناسب، نداشتن برند مشخص، حضور صنايع دستي کپي کاري شده به خصوص توسط چيني ها با قيمت ارزان، ضعف برنامه ريزي و فرهنگ سازي از چالش هاي مهم صنعت کهن صنايع دستي در استان و کشور است.

بازاريابي مهمترين چالش پيش روي هنرمندان صنايع دستي است

يکي از بانوان فعال صنايع دستي اروميه که با سابقه بيش از ?? سال هم اکنون کارگاه منبعت کاري را اداره مي کند در خصوص مسايل و مشکلات پيش روي اين صنعت و هنر هاي سنتي مي گويد: در حال حاضر تنها عشق و علاقه به هنر و کار موجب تداوم فعاليت من و راه اندازي کارگاه آموزشي ام شده است.

زهرا ادامه مي دهد: بيش از ?? سال از بهترين سالهاي زندگي ام را صرف توليد آثار صنايع دستي منحصر به فرد کرده ام اما متاسفانه امروز هيچ حمايت و توجهي به توليدات صنايع دستي در اروميه نمي شود.

وي با گلايه از عدم حمايت مسئولان از اين صنعت در اروميه مي افزايد: صنايع دستي و هنرهاي سنتي آميخته با خون ايرانيان است اما به دليل بي توجهي و غفلت مسئولان بسياري از اين صنايع دستي و هنرهاي سنتي رو به فراموشي است و جوانان ديگر رغبتي به حضور در اين بخش ندارد.

زهرا صديقي نبود بازار مشخص را مهمترين مشکل هنرمندان اين بخش عنوان کرده و مي گويد: تا زماني که يک هنرمند توليدات خود را به فروش و عرضه نرساند نمي تواند انگيزه اي براي خلق آثار ديگر داشته باشد، متاسفانه نبود بازار مناسب يکي از مهمترين مشکلاتي است که من در اين مدت با آن دست و پنجه نرم مي کنم.

عليرضا قاسمي از هنرمندان معرق کار اروميه نيز با گلايه از بي توجهي مسئولان به اين صنعت در گفتگو با خبرنگار مهر مي گويد: هم اکنون مواد اوليه اي که هنرمندان صنايع دستي براي توليد محصولات خود استفاده مي کنند، قيمت بالايي دارد که سبب شده است تا بهاي تمام شده توليدات صنايع دستي نيز بالا باشد که اين مسئله کاهش استقبال از خريد چنين محصولاتي را به دنبال دارد.

وي ادامه مي دهد: هزينه هاي بالاي توليد در صنايع دستي به ويژه در صنايع دستي چوبي از مهم ترين مشکلات اين بخش در اروميه است، بطوري که گراني مواد اوليه و بالا بودن دستمزد کارگر منجر به افزايش قيمت تمام شده صنايع دستي در منطقه مي شود که اين امر هم به خودي خود بازار هاي فروش را تحت تاثير قرار مي دهد.

وي مي افزايد:اين مشکلات زماني بيشتر بروز مي کند که محصولات توليد شده با هزينه بالا بايد با محصولات مشابه خارجي ارزان تر رقابت کنند.

اين استادکار معرق کار مي گويد: فرهنگ استفاده از صنايع دستي در کشور مان نهادينه نشده و تمايل به خريد کالاهاي بي کيفيت چيني به دليل ارزاني قيمت آن، از رونق بازارهاي صنايع و هنر هاي دستي مي کاهد.

نبود بازار فروش مشخص مهمترين چالش هنرمندان صنايع دستي است

معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي در خصوص وضعيت صنايع دستي و مشکلات پيش روي اين بخش مي گويد: در حال حاضر در شاخه صنايع دستي به همراه فرش بيش از ?? هزار هنرمند در سطح استان فعال هستند که اگر صنعت فرش را جدا کنيم نزديک ???? نفر در بخش صنايع دستي استان فعاليت مي کنند.

افسانه رنجبر  با بيان اينکه هنرهاي چوب، منبت، معرق و مشبک چوب، ريزه کاري، خراطي، پيکره تراشي، شيشه حرارتي، گليم بافي، سراجي سنتي، رودزي الحاقي و ... از هنرهاي رايج صنايع دستي و هنرهاس سنتي در آذربايجان غربي است افزود: بسياري از شاغلين اين بخش به صورت انفرادي و بخشي نيز به صورت گروهي فعال هستند.

وي با بيان اينکه متاسفانه بسياري از صنايع دستي و هنرهاي سنتي استان و حتي کشور به دليل مختلف از جمله مشکل بازاريابي و بي توجهي در طول سالهاي گذشته رو به فراموشي بوده است عنوان کرد: در حال حاضر نبود بازار مناسب فروش و عدم رغبت هنرمندان به توليد آثار بيشتر از چالش هاي اصلي اين بخش به شمار مي رود.

رنجبر در خصوص سوال خبرنگار مهر مبني بر اينکه هنرمندان اين عرصه از نبود حمايت هاي دولتي گلايه مند هستند پاسخ داد: برگزاري نمايشگاه هاي صنعتي بدون کمترين هزينه براي هنرمندان، ايجاد خانه صنايع دستي در اروميه، فراهم کردن زمينه حضور رايگان در نمايشگاه هاي ملي و بين المللي جزو حمايت هاي دولتي است که سالهاست از صنايع دستي و شاغلين اين بخش صورت مي گيرد.

وي از ارائه تسهيلات بانکي به هنرمندان صنايع دستي با بهره هاي بانکي کم را از ديگر حمايت هاي دولتي عنوان و مي افزايد: متاسفانه چون بازار مناسبي براي صنايع دستي استان وجود ندارد بيشتر هنرمندان توانايي فروش آثار خود را ندارند بنابراين از مسئولان دولتي گلايه مند هستند.

لزوم راه اندازي و ايجاد بازارچه دايمي صنايع دستي در آذربايجان غربي

رنجبر بر لزوم راه اندازي و ايجاد بازارچه هاي دايمي صنايع دستي در استان تاکيد و مي گويد: خانه صنايع دستي اروميه در بهترين نقطه شهر به صورت رايگان براي توليد، عرضه و فروش در اختيار صاحبان و هنرمندان صنايع دستي استان قرار داده شده و قرار است امسال در شهرستان مهاباد نيز خانه صنايع دستي راه اندازي شود.

وي برگزاري نمايشگاه هاي صنايع دستي در آذربايجان غربي را در معرفي هنرهاي سنتي و صنايع دستي بومي، حمايت از هنرمندان و صنعتگران براي فروش محصولات، اشتغالزايي و همچنين حمايت از ورود کالا و محصولات اين صنايع به سبد کالاي خانواده ها موثر مي دانند.

معاون صنايع دستي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي ادامه مي دهد: ايجاد مراکز بومي و هنرهاي سنتي مانند خانه صنايع دستي و يا خانه هنرمندان در آذربايجان غربي مي تواند نقش بسزايي در احيا و معرفي صنايع دستي بومي اين استان داشته باشد که امسال اين امر در اولويت کاري قرار دارد.

رنجبر در ادامه همچنين با اشاره به اينکه اخذ  ?? نشان ملي مهر اصالت کيفيت براي آثار صنايع دستي هدفگذاري ما در سال جديد مي افزايد: در سال گذشته ?? اثر از هنرمندان صنايع دستي استان موفق به اخذ نشان ملي مهر اصالت کيفيت صنايع دستي شدند که امسال قصد داريم ?? اثر ديگر موفق به دريافت اين نشان شوند.

وي در ادامه از تداوم ارائه تسهيلات کم بهره براي هنرمندان صنايع دستي در سال جاري خبر داده و مي گويد: با توجه به سياست هاي اداره کل در حمايت از توليدات هنرمندان صنايع دستي استان، در سال گذشته ?? ميليارد و  ??? ميليون ريال براي حمايت از هنرمندان صنايع دستي استان در نظر گرفته شد که ?? ميليارد و ??? ميليون ريال از محل کمک هاي فني و اعتباري،   ? ميليارد و ??? ميليون ريال تسهيلات کم بهره صندوق کارآفريني اميد و  شش  ميليارد و  ??? ميليون ريال نيز مربوط به وام مشاغل خانگي بوده که اين رويه در سال جديد نيز ادامه خواهد داشت.

از هنرمندان و صنعت صنايع دستي استان حمايت مي شود

معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي نيز با تاکيد بر حمايت از صنايع دستي استان معتقد است، فعاليت هنرمندان در اين بخش نشان دهنده زنده بودن روح هنر در جامعه است و بايد اين صنعت ضمن توسعه به نسل هاي بعدي نيز منتقل شود.

هادي بهادري در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اينکه صنايع دستي و آثار فاخر توليد شده در اين بخش علاقمندان خاص خود را دارد مي افزايد: يکي از مشکلات اين بخش شناسايي بازار مناسب و نبود بازار فروش است که در اين راستا بنده پيشنهاد مي کنم اداره کل ميراث فرهنگي، گردشگري وصنايع دستي استان با راه اندازي بازارچه و نمايشگاه دايمي صنايع دستي زمينه فروش بيشتر اين آثار را فراهم و مردم را با اين هنر بيشتر آشنا کنند.

وي مي گويد: يکي از ايرادات اصلي در خصوص معرفي نادرست صنايع دستي و نبود بازار فروش اين محصولات به ادارات و مسئولان برمي گردد بايد برنامه ريزي شود در زمان حضور ميهمانان داخلي و خارجي به جاي تهيه هداياي ويژه مي توانند از صنايع دستي استان استفاده کنند.

بهادري برگزاري نمايشگاه هاي متعدد و حضور هنرمندان اين بخش در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي، به همراه استفاده از تسهيلات بانکي براي توسعه اين صنعت را از جمله حمايت هاي دولت از اين بخش اعلام کرد.

وي همچنين با بيان اينکه مقرر شده در بخشي از خيابان امام خميني (ره) اروميه که با انتقال ارتش بازگشايي شده است قسمتي را براي ايجاد نمايشگاه دايمي فروش و عرضه آثار صنايع دستي استان اختصاص داد افزود: توسعه و تعالي اين رشته نيازمند همکاري و تعامل همگاني است.

گزارش: سکينه اسمي

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 7 + 8

  آخرین اخبار
تحول در اقتصاد روستاهاي خداآفرين با اجراي طرح‌هاي ملي اشتغال و عمران
آذرشهر قطب توليد لپه در سطح خاورميانه و جهان
شتاب صنعت کشور با حرکت چرخ‌هاي تراکتورسازي
برف بهاري شهرهاي شمال شرق آذربايجان‌شرقي را سفيدپوش کرد
محروميت عجيب براي خليل‌زاده و کسر يک امتياز از چادرملو
انتقال شهروندان تبريزي به سالن همايش‌هاي بين‌المللي خاوران با اتوبوسهاي ويژه جشنواره موغام
دعوت سپاه عاشورا به تجمع مردم در مقابل ارک تبريز در اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي
سامانه بارشي از امروز وارد آذربايجان شرقي مي‌شود
هوشيار: بازداشتي از مديران شهردار تبريز نداشته ايم
توسعه با استفاده از ظرفيت‌هاي قانوني و تعامل محقق مي‌شود
  پربازدیدترین اخبار
انتقال شهروندان تبريزي به سالن همايش‌هاي بين‌المللي خاوران با اتوبوسهاي ويژه جشنواره موغام
دعوت سپاه عاشورا به تجمع مردم در مقابل ارک تبريز در اعتراض به جنايات رژيم صهيونيستي
تحول در اقتصاد روستاهاي خداآفرين با اجراي طرح‌هاي ملي اشتغال و عمران
سامانه بارشي از امروز وارد آذربايجان شرقي مي‌شود
هوشيار: بازداشتي از مديران شهردار تبريز نداشته ايم
شکايت باشگاه تراکتور در خصوص اتفاقات ورزشگاه يزد
محروميت عجيب براي خليل‌زاده و کسر يک امتياز از چادرملو
آذرشهر قطب توليد لپه در سطح خاورميانه و جهان
شتاب صنعت کشور با حرکت چرخ‌هاي تراکتورسازي
برف بهاري شهرهاي شمال شرق آذربايجان‌شرقي را سفيدپوش کرد
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.