احرارنيوز:مديرکل مديريت بحران آذربايجان شرقي با بيان اينکه گسل تبريز يکي از خطرناک ترين گسل هاي کشور است، گفت: با پنهان کاري ها در خصوص خطرناک بودن اين گسل مخالف هستم؛ چرا که آگاهي مردم نقطه عطفي در زمان وقوع حادثه است.
به گزارش احرارنيوز، خليل ساعي اظهار کرد: در گذشته تبريز در اثر زلزله هاي شديد بارها با خاک يکسان شده است، ولي اکنون بر اين باور نيستيم که با يک زلزله تمامي بناها از بين مي روند.
وي افزود: با نظارت درست سازمان نظام مهندسي ساختمان و برخورد جدي کميسيون ماده صد شهرداري با متخلفان ساختماني مي توان خسارات ناشي از زلزله را به حدأقل رساند.
وي عمودي بودن لايحه هاي زمين بر روي گسل تبريز را نشان از فعال بودن اين گسل دانست و افزود: بايد در ساخت و سازها به شکل لايه ها و کيفيت خاک توجه ويژه شود.
ساعي با اشاره به عزم جدي دولت تدبير و اميد براي احياي درياچه اروميه، گفت: خشکي درياچه اروميه در طول 19 سال اتفاق افتاد و از اين رو احياي آن نيز در بازه زماني طولاني انجام مي شود که طبق پيش بيني ها در سال 1402 سطح آب اين درياچه به تراز اکولوژيک مي رسد و شرايط براي زيست گونه "آرتميا" فراهم مي شود.
وي با بيان اينکه درياچه اروميه در بهترين شرايطش 32 ميليارد متر مکعب آب داشت، گفت: اکنون تنها 2.6 ميليارد مترمکعب از آب اين درياچه باقي مانده است و اگر حجم آب درياچه اروميه را به 14.5 ميليارد مترمکعب برسانيم، درياچه احيا مي شود.
ساعي با اشاره به راهکارهاي مصوب براي نجات درياچه اروميه، خاطرنشان کرد: 26 راهکار براي احياي اين درياچه مصوب شده است که معتقدم انتقال پساب تصفيه شده شهرهاي تبريز و عجب شير و انتقال آب رود زاب نقش موثري در احياي درياچه ايفا خواهند کرد.
وي افزود: به منظور اجراي برنامه هاي محول شده، سال گذشته 88 ميليارد تومان براي آذربايجان شرقي تصويب شده بود که 43 ميليارد آن تخصيص يافت و در سال 94 در مجموع 2117 ميليارد تومان براي احياي اين درياچه تصويب شده است.
مديرکل ستاد بحران آذربايجان شرقي گفت: در صورت عدم احياي درياچه درياچه اروميه شاهد شيوع انواع سرطان هاي پوستي و ريوي خواهيم بود.
وي در خصوص برگزاري کارگاه آموزشي و تمرين ستاد مديريت بحران غدير، گفت: پيش از اين در سال 89 چنين کارگاه آموزشي برگزار کرده بوديم که باتوجه به کارنامه قابل قبول، بار ديگر برگزاري اين کارگاه آموزشي به استان ما محول شد.
ساعي افزود: اين کارگاه با شرکت شش استان شمال غرب کشور و با هدف تبادل اطلاعات و تجربيات و ارايه راهکار براي واکنش سريع و بلادرنگ در زمان وقوع حوادث غيرمترقبه در حال برگزاري است.
وي ادامه داد: در اين کارگاه چهار روزه از اساتيد دانشگاهي نيز دعوت کرده ايم و معتقديم با بهره گيري از دانش فني مي توان بحران را مديريت کرد و خسارات ناشي از حوادث غير مترقبه را به حداقل رساند.
مديرکل ستاد بحران آذربايجان شرقي، ارايه آموزش به مردم را يکي ديگر از ترفندهاي مهم در کاهش خسارات ناشي از حوادث غيرمترقبه دانست و افزود: به ارايه آموزش در دل جامعه اعتقاد داريم و کشور ژاپن نيز از اين ترفند استفاده کرده و بخاطر همين است که تلفات جاني و مالي زلزله هاي ژاپن بسيار کم است.