احرار: وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي با بيان اينکه ايجاد اشتغال اولويت اين وزارتخانه است، گفت: براي ايجاد اشتغال «نميتوانيم» وجود ندارد.
سيد صولت مرتضوي ظهر روز شنبه در جلسه بررسي مسائل استان آذربايجان شرقي که با حضور اعضاي کميسيون امور اجتماعي مجلس شوراي اسلامي و مديران استاني در استانداري آذربايجان شرقي برگزار شد، اظهار کرد: بخشي از وظايف کاري ما در حوزهي درمان بوده که بار درمان جامعه بر دوش پرستاران و پزشکان است و ضمن تبريک ميلاد حضرت زينب کبري (س) از تلاشهاي همکاران در بخش بهداشت و درمان تشکر ميکنم.
وي ادامه داد: متولي حمايت از معلولين وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعي و بهويژه بهزيستي است، از درگاه خداوند رحمان دوام توفيقات افزون براي افراد خدمترسان را دارم که اميدواريم مشکلات جامعه هدف روزبهروز رو به کاهش باشد.
وي گفت: در اين نشستها مشکلات را بررسي و آنها را به برنامه تبديل ميکنيم که در دولت و قوه مجريه هيچ دليلي براي اينکه بگوييم نسبت به ايجاد اشتغال «نميتوانيم» وجود ندارد؛ اولاً مسئوليت و هدايت اشتغال را بايد به دوش بگيريم و تحت تکفل اجتماعي که رسالت حاکميت است، در بياوريم و به آن بيانديشيم.
براي برون رفت در بعضي از حوزهها غفلت شده است
وي همچنين يادآور شد: محدوديت داريم، اگر با اين وضع پيش رويم به رشد منفي هم در حوزه سرمايهگذاري و تأمين ميرسيم اما براي برون رفت در بعضي از حوزهها غفلت شده است؛ در حوزهي معدن به شدت غفلت کردهايم چراکه ميتواند ما را بينياز از صدور نفت کند و اساس توسعه بايد مبتني بر آمايش و توسعهي استاني باشد که اين اصول را براي اطلاع نوشتهاند و بايد دست به دست هم دهيم و اين مشکلات را برطرف کنيم.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي متذکر شد: اگر تاريخ شفاهي پيش از انقلاب اسلامي را روايت کنيم، متوجه ميشويم از کجا به کجا رسيدهايم اما غفلت ما از روايت باعث تشويش اذهان عمومي شده است درحاليکه جمهوري اسلامي منشأ خدمات بسياري بوده است اما بايد اين خدمت رساني بيشتر شود.
بين منابع و مصارف ناترازي داريم
وي اضافه کرد: در اشتغال و تکفل اجتماعي و بخش اقتصاد و دارايي مسئوليت داريم و متناسب با ظرفيتهاي موجود بايد اقدامات خود را انجام دهيم اما بحث ديگر منابع و مصارف است و گزارشها حاکي از آن است که ناترازي داريم.
وي خاطرنشان کرد: بر اين باور هستيم که دوستان ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي بايد اقدامات بايستهاي را انجام دهند؛ عبور از بنگاه داري به سهام داري نمونهاي از آن است که در اين صورت به مؤلفه 25 درصد اقتصاد تعاوني هم دست مييابيم و بايد بخش ديگري از داراييها را به تعاونيها واگذار کنيم و منابع و مصارف را متعادل کنيم.
غفلت يک شرکت دارويي در کاهش معنادار توليد آنتي بيوتيک
مرتضوي گفت: 90 درصد سود شرکتها ميان سهامداران تقسيم شده است. برخي غفلت باعث شده است تا توليد 90 ميليون واحد آنتي بيوتيک در يکي از شرکتهاي داروسازي به24 ميليون واحد برسد.
وي در ادامه بيان کرد: مأمور، معذور و مسئول هستيم، کشور ما ظرفيت دارد بايد از ظرفيت کشور به بهترين نحو استفاده کنيم، بخش خصوصي ما فعال است و بايد هنر بهکارگيري آن را داشته باشيم البته از طرحهاي فاقد توجيه اقتصادي بايد پرهيز کرد و به سمت واجد توجيهات فني و اقتصادي حرکت کرد.
وي گفت: در بسياري از بخشها امکان صادرات وجود دارد و توليدات ما بايد آنچنان مطلوب باشد که در بازارهاي جهاني رقابت کند و از دانشي که وجود دارد، استفاده کرد بهويژه از ظرفيت توريسم درماني بهره برد.
وزير تعاون، کار و رفاه اجتماعي يادآور شد: بايد نقد را به استخدام در بياوريم و برنامهريزي کنيم، تمام طرحهاي نيمه تمام تأمين اعتبار شوند و آستين همت را بالا بزنيم اما مراکز درماني نيمه تمام اولويت يک ما است.
وي در پايان تاکيد کرد: عدالت اين نيست که فقط در مرکز درماني توزيع عادلانه داشته باشيم، خدمات بايد توزيع عادلانه شوند که با منابع موجود بهترين درمان را داشته باشيم.