احرار: تحقيقات نشان داده است که ويتامين k1 مي تواند به کاهش خطر شکستگي، به ويژه شکستگي لگن، در افراد مسن کمک کند.
اين مطالعه به بررسي رابطه بين بستري شدن ناشي از شکستگي در بيمارستان و دريافت ويتامينk1? در تقريباً 1400 زن مسن استراليايي طي يک دوره 14.5 ساله در زنان سالخورده پرداخت.
مطالعه مؤسسه تحقيقاتي نوآوري تغذيه و سلامت دانشگاه اديت کوان استراليا نشان داد زناني که بيش از 100 ميکروگرم ويتامين K? مصرف کردند (معادل حدود 125 گرم سبزيجات با برگ تيره يا يک تا دو وعده سبزيجات) در مقايسه با شرکت کنندگاني که کمتر از 60 ميکروگرم در روز از اين ويتامين مصرف ميکردند،31 درصد کمتر در معرض خطر شکستگي قرار داشتند. دستورالعمل فعلي مصرف کافي ويتامين K در استراليا براي زنان 60 ميکروگرم در روز است.
نتايج همچنين نشان داد کساني که بيشترين ويتامين k1 را مصرف کردند، خطر بستري شدن شأن در نتيجه با شکستگي استخوان در بيمارستان تقريباً به نصف کاهش يافت (49 درصد).
دکتر «مارک سيم»، سرپرست اين مطالعه، گفت: «نتايج شواهد ديگري از مزاياي ويتامين k1 را در مورد افزايش سلامت قلب و عروق نشان ميدهد.»
سيم در ادامه افزود: «خوردن بيش از ??? ميکروگرم ويتامين K? در روز ايده آل است و خوشبختانه انجام آن چندان دشوار نيست.»
وي گفت: «مصرف روزانه اين مقدار ويتامين k1 را ميتوان به راحتي با مصرف بين 75 تا 150 گرم، معادل يک تا دو وعده، سبزيجاتي مانند اسفناج، کلم پيچ، کلم بروکلي و کلم به دست آورد.»
غذاهاي غني از ويتامين k1
سبزيجات: کلم پيچ، اسفناج، کلم بروکلي، لوبيا سبز
ميوهها: آلو، کيوي، آووکادو