1401/08/24 - 18 : 28
کد خبر: 33278
در ششمين تريبون آزاد دانشجويان دانشگاه تبريز مطرح شد:
نبود ايدئولوژي واحد در بين معترضين
احرار: ششمين تريبون آزاد دانشجويان دانشگاه تبريز با حضور تعدادي از دانشجويان و همچنين مسئولين و اساتيد اين دانشگاه برگزار شد.

ضرورت اتحاد و يک‌صدايي در بيان مطالبات

\در ابتداي اين تريبون که به‌دليل سرد شدن هوا در تالار شهيد شفايي اين دانشگاه برگزار شد، حجت الاسلام دکتر سعيد عليزاده معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه تبريز با بيان اينکه دليل برگزاري تريبون امروز در سالن شهيد شفايي سردشدن هوا بوده و هيچ دليل ديگري ندارد، گفت: ما بايد مطالبات خود را بدون لکنت زبان و با ترويج فرهنگ گفت‌وگو، تحمل نظرات يکديگر و دوري از ادبيات خشن بيان کنيم. تريبون آزاد محلي نيست که شان و منزلت دانشگاه و دانشجو مورد اهانت قرار گيرد.

وي با اشاره به محل برگزاري تريبون آزاد دانشجويان، خاطر نشان کرد: براي ما هيچ فرقي ندارد که تريبون در کجا برگزار شود و ما اصراري بر تشکيل اين جلسات در مکاني خاص نداريم و حتي حاضر هستيم اين جلسات را با استفاده از ظرفيت تالارهاي موجود در دانشکده‌ها نيز برگزار کنيم.

معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه تبريز در بخش ديگري از سخنان خود تاکيد کرد: دانشگاه محل شنيده شدن صداي دانشجو است و ما بايد با کاستن هيجانات و احساسات مطالبات خود را مطرح کنيم. ما هيچ دعوايي با معترضين نداريم چراکه من در اين دانشگاه و در طول ساليان زياد با چپ و راست جنگيده‌ام. من به‌عنوان يکي از مسئولين دانشگاه عرض مي‌کنم که در طول اين سال‌ها بارها و بارها از مطرح کردن مطالبات خود منع شديم که مبادا به يک طيف و گروه خاص بر بخورد و لذا ما نيز به يک تريبون آزاد نياز داريم.

وي با بيان اينکه در کنار جهاد تبيين براي مردم، جهاد تفهيم براي مسئولين نيز ضروري است، يادآور شد: ما بايد مسئوليني را که کار نکرده‌اند، تفهيم کنيم و اين امر ممکن نيست مگر اينکه يک‌صدا باشيم و مطالبات خود را با همراهي نمايندگان تشکل‌ها و دانشجويان معترض، به مسئولين استاني و حتي کشوري منتقل کنيم.

عليزاده همچنين گفت: دانشگاه تبريز با برگزاري جلسات مناظره و تريبون آزاد، در بين دانشگاه‌ها سرآمد شد و بهترين کار فرهنگي، گفت‌وگو با دانشجويان است که برخلاف ساير امور که علي‌رغم هزينه‌هاي زياد هيچ نتيجه‌اي در پي ندارد، با کم‌ترين هزينه بهترين ثمرات را دارد.

وي در خاتمه اظهار کرد: ما اين مسير را که بهترين مسير است، آغاز کرده و ادامه خواهيم داد و يکي از ضروريات تداوم اين فضا مهربان بودن مان با يکديگر است.

نبود ايدئولوژي واحد در بين معترضين

اولين دانشجوي حاضر در اين تريبون با بيان اينکه هيچ نهضت و جنبشي بدون داشتن ايدئولوژي به‌جايي نخواهد رسيد، گفت: سوالي که از معترضين دارم اين است که آيا اصلا ايدئولوژي واحدي براي نهضت خود تعريف کرده‌اند يا خير. چراکه ما در طول برگزاري جلسات مناظره و تريبون آزاد شاهد بوديم که حرف‌هاي متناقضي از سوي معترضين مطرح و همه‌ي اين افراد نيز تشويق مي‌شدند. به نظر من اين حرف‌هاي متناقض نشانگر نبود ايدئولوژي واحد در بين دانشجويان معترض است.

انتقاد از غيبت دانشجويان معترض در تريبون آزاد امروز

يکي ديگر از دانشجويان نيز با انتقاد از غيبت تعداد زيادي از دانشجويان معترض در اين جلسه، اظهار کرد: به نظر من اين غيبت نشان دهنده‌ي نبود خواست و آرمان معترضين است. چراکه در اين فضاي ايجاد شده مي‌توان مطالبات را مطرح و ارزيابي کرد.

وي افزود: عده‌اي از دانشجويان قبلا با حضور در خيابان‌هاي دانشگاه فحاشي کرده و طبيعتا در آن فضا امکان ارزيابي خواسته‌ها وجود نداشت که سپس با برگزاري تريبون آزاد فضاي گفت‌وگو باز شد؛ هرچند در آن فضا هم عده‌اي با داد و فرياد اجازه‌ي ارزيابي خواسته‌ها را ندادند تا اينکه برگزاري تريبون آزاد به فضايي منظم‌تر منتقل شد اما اکنون شاهد غيبت دانشجويان معترض در اين جلسه هستيم و ظاهرا دوستان تمايلي براي حل مشکلات ندارند.

سردي هوا؛ بهانه‌اي براي انتقال تريبون آزاد به فضاي سربسته

ديگر دانشجوي حاضر در اين تريبون گفت: من واقعا متاسفم که مسئولين دانشگاه سردي هوا را بهانه‌اي براي انتقال جلسات از آمفي تئاتر رو باز دانشگاه به اين تالار قرار داده‌اند. مايي که حرف‌هاي خود را در خيابان‌ها زديم، هراسي از سرما نداريم و من حضور در اين تالار را خيانت به خون کشته شدگان اعتراضات اخير مي‌دانم.

تفکر سرمايه داري مهم‌ترين عامل بدبختي مردم/ مشکل اصلي ما فاصله گرفتن انقلاب از آرمان‌هاي خود است

دانشجوي ديگري که در اين تريبون حاضر شده‌بود، با بيان اينکه مهم‌ترين عامل شکاف طبقاتي و تمامي بدبختي‌هاي مردم، تفکر سرمايه داري در ايران است، گفت: اين جنبش راديکاليزه شده اصلاحات است که مردم آنچه را که از طريق اصلاحات به‌دست نياوردند، مي‌خواهند با سرنگوني، نائل شوند.
وي با اشاره به اختلافات شديد در بين جريان اپوزيسيون، خاطرنشان کرد: تا زماني که آگاهي و انديشه‌ي درستي وجود نداشته باشد، هيچ وقت نمي‌توانيم از اصلاح امور صحبت کنيم.

اين دانشجو با بيان اينکه هژموني آمريکا رو به افول است، افزود: يکي از نشانه‌هاي افول قدرت آمريکا عدم توانايي در تغيير دولت در کشورهاي منطقه است و ما شاهد شکست‌هاي متعدد آمريکا در افغانستان، عراق، ليبي، سوريه و... هستيم. وضعيت مخالفان جمهوري اسلامي به‌گونه‌اي است که در صورت سرنگوني جمهوري اسلامي، هرکدام از اين مخالفان تنها به فکر رسيدن به منافع خود خواهند بود. همانطور که اکنون گروه‌هاي قوم‌گرا که قبلا عليه يکديگر صحبت مي‌کردند، اکنون دم از اتحاد مي‌زنند.

وي با انتقاد از کساني که موضوعاتي مانند حجاب را به‌عنوان مساله‌ي اصلي کشور مطرح مي‌کنند، گفت: مشکل اصلي ما فاصله گرفتن جمهوري اسلامي از مستضعفيني است که رفاه آنان جزو آرمان‌هاي انقلاب بود اما اکنون اين افراد تحت فشار هستند. جمهوري اسلامي بايد همانطوري که از مردم خود در مقابل دشمنان دفاع مي‌کند، در مقابل تفکر سرمايه داري نيز از مردم دفاع کند. چراکه اگر يک روزي نظام تغيير کند، بازهم شاهد ترويج تفکر سرمايه داري اين بار از سوي افراد کت و شلوار پوش خواهيم بود. متاسفانه روند اعتراضات به سمتي حرکت کرده است که مردم و دانشجويان از خواسته‌هاي اصلي خود که مسايل و مشکلات معيشتي است، فاصله گرفته اند.

شعار "زن، زندگي، آزادي" به‌جاي تفسير، تقليل شد

آخرين دانشجوي حاضر در اين تريبون نيز گفت: جامعه‌ي ايراني در حال حاضر در دو قطبي ترين شرايط خود قرار دارد که اين قطب‌ها در وضعيت برابري نبوده و تنها در حال هول دادن ديواري هستند که هر لحظه امکان ريزش آن وجود دارد.

وي ادامه داد: افسردگي موجود در جامعه، افسردگي سياسي است و ما نبايد به‌هيچ عنوان بحث‌هاي فرهنگي را تقليل دهيم. متاسفاته دوستاني که مکررا سوال مي‌کنند که رهبر حکومت جايگزين جمهوري اسلامي چه کسي خواهد بود، هيچ پاسخي به اين سوال که چرا کشور به وضعيت فعلي درآمده، ندارند.

اين دانشجو با بيان اينکه شعار "زن، زندگي، آزادي" به‌جاي تفسير، تقليل شد، يادآور شد: تاکيد ما از زن، به معني موي زن نيست بلکه به معني چرايي نابرابري جايگاه زن و مرد در حقوق و مزايا و ساير امتيازات است. زندگي در اين شعار به مفهوم اختيار مردم در انتخاب سبک زندگي خود است. به‌عنوان مثال حکومت بايد بپذيرد که يک عده از مردم علاقه‌اي به خريد کالاي ايراني ندارند. آيا مردم حق اعتراض به انتخاب سبک زندگي خود را ندارند؟ آزادي نيز برخلاف تصور برخي از دوستان به مفهوم لاابالي نيست.

ايسنا

کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید:
Happy sad wonder fear Hate angri
ارسال نظر
نام:
پست الکترونیک:
نظر :
سوال امنیتی :
? 5 + 5

  آخرین اخبار
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
  پربازدیدترین اخبار
ضرورت رفع موانع گلخانه‌داران منطقه آزاد ارس/توسعه گلخانه‌هاي ارس با تمرکز بر انرژي‌هاي پايدار
نمايش اصلي و کرم در تبريز به روي صحنه رفت
آماده‌سازي 120 مسجد آذربايجان شرقي براي آيين اعتکاف
داوران جشنواره «جاده سبز» اعلام شدند؛ از آناهيتا درگاهي تا رضا رشيدپور و علي ضيا
حقوق اقليت‌هاي ديني به شکلي شايسته‌تر مورد توجه قرار مي گيرد
کارگاه‌هاي تخصصي رسانه و ارتباطات « جشنواره ملي جاده سبز» برگزار مي شود
جشنواره ملي چندرسانه‌اي «جاده سبز» در تبريز؛ تلاشي براي بهبود ايمني جاده‌ها و حمل‌ونقل کشور
آلودگي به هواي تبريز بازگشت
زنوزي: مطمئن باشيد حق با بيرانوند است/ براي VAR از ما پول مي‌خواهند
توسعه هوشمندانه ارس با حفظ منابع طبيعي و تعامل بين بخشي
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب گاه محفوظ است.