1401/08/23 - 21 : 31
کد خبر: 33270
رئيس سازمان غذا و دارو:
مشکل کمبود آنتيبيوتيک تا اواخر هفته رفع ميشود
احرار: رئيس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه مشکل کمبود آنتي بيوتيک تا اواخر هفته رفع ميشود و گفت: طي هفتههاي آينده ميزان توليد سرم يک و نيم ميليون عدد افزايش مييابد و تا پايان سال صادرات خواهيم داشت.
حيدر محمدي در حاشيه نشست روز دوشنبه کميسيون بهداشت و درمان مجلس درباره کمبود دارو و سرم، گفت: طي چند هفته گذشته با کمبودهايي در رابطه با آنتي بيوتيکهاي خوراکي مواجه شديم و وضعيت بحراني شد البته مواد اوليه به وفور در کشور داشتيم اما توليد انجام نشد زيرا سيستم رگولاتوري و صنعت پيش بيني افزايش نياز را نميکرد البته در حال حاضر توليد آنتي بيوتيک سه شيفت در حال انجام است.
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: براي رفع کمبودهاي به واردات روي آورديم و در مرحله اول حدود يک ميليون آنتي بيوتيک خوراکي يعني حدود 50 تن و در اواخر هفته نيز 6 ميليون و 800 هزار عدد وارد و مشکل آنتي بيوتيک تا اواخر هفته رفع خواهد شد.
وي ادامه داد: مشکل کمبود شربتهاي سرماخوردگي، استامينوفن، ايبوپروفن و ديفن هيدرامين به عنوان داروهاي حمايتي حل شد و نيازي به واردات ديده نشد البته برخي از شهرها به صورت مقطعي با کمبود مواجه هستند که ستاد رصد تامين به فوريت و 24 ساعته نسبت به ارسال دارو به اين مناطق اقدام خواهد کرد.
توليد سرم به اندازه نياز نيست
محمدي با بيان اينکه توليد سرم به اندازه نياز نيست، تصريح کرد: بعد از کرونا و اواخر سال1400 ميزان نياز سرم از توليد پيشي گرفت و ماهانه حدود يک و نيم تا دو ميليون بيش از توليد نياز داشتيم بر همين اساس از شهريورماه شروع به واردات سرم کرديم و تنها دو تا سه استان مشکل کمبود سرم دارند که در حال رفع مشکل آنها از طريق شرکت هاي پخش هستيم و استان هايي که مازاد سرم دارند جابجايي ها را به استاني هايي که کمبود دارند انجام ميدهند.
رئيس سازمان غذا و دارو در مورد کمبود داروهاي بيهوشي، گفت: چون توليدکننده داخلي نداشتيم واردات را نامحدود کرديم تا مشکل بازار رفع شود؛ طي چند روز اخير بيش از ??? هزار داروي بيهوشي در مراکز درماني سراسر کشور توزيع شد تا اتاقهاي عمل با مشکل مواجه نشوند و ساير اقلامي که کمبودهاي آنها بالا نيست را از طريق جلسات بازخواني در ستاد رصد تامين حل ميکنيم؛ برخي از داروها به دليل زيانده بودن قيمت گذاري شدند البته در رابطه با برخي نيز با مشکل مواد اوليه مواجه بوديم که اجازه واردات مواد اوليه به فوريت از طريق کشورهاي همسايه صادر شد همچنين کمبود برخي داروهايي که مشکل تامين جهاني داشتند بايد از طريق سياست خارجه حل شود.
وي علت کمبود برخي اقلام دارو را تحريم دانست و يادآور شد: البته ساير اقلام وضعيت خوبي دارد و تلاش خواهيم کرد که بخش اساسي کمبودها را يک تا دو هفته آينده رفع و کمبودهايي که بحراني نيست را طي يک تا دو ماه آينده رفع خواهيم کرد تا آرامش به بازار دارويي برگردد.
رئيس سازمان غذا و دارو با بيان اينکه مشکل کمبود سرم به صورت پايدار زماني حل خواهد شد که توليدکنندگان به خط شوند، گفت: ميزان توليد سرم توسط شرکتهاي توليدکننده طي هفتههاي آينده يک و نيم ميليون اضافه خواهد شد و در واقع توليد سرم به 15 و نيم ميليون عدد ميرسد و پس از گذشت يک ماه نيز يک ميليون عدد ديگر افزايش مييابد و طي سه ماه ميتوان واردات را متوقف کرد.
محمدي ادامه داد: شرکت داروسازي در تبريز در حال آماده سازي توليد سرم بوده و چنانچه تستهاي تاييديه آن صادر شود تا دو ماه آينده سرمهاي توليدي به بازار ارائه خواهد شد به گونه اي اگر با وضعيت بحراني در کشور مواجه نشويم تا پايان سال امکان صادرات سرم را خواهيم داشت.
واردات 500 هزار عدد سرم در هفته
رئيس سازمان غذا و دارو افزود: در حال رفع مشکل سرم از طريق واردات هستيم و در هفته 500 هزار براي رفع نياز کشور وارد ميکنيم و پس از آن هم با توليد نيازها را رفع خواهيم کرد.
به حمايت وزارت صمت براي واردات تجهيزات ساخت دارو نياز داريم
محمدي در مورد همکاري وزارت صمت با وزارت بهداشت براي رفع کمبودهاي دارويي، گفت: صنعت دارويي صنعتي حياتي و بسيار با اهميت است و همه دنيا دارو را به عنوان صنعتي امنيتي مي بينند زيرا با امنيت و سلامت مردم مرتبط است؛ در سال 1400 بيش از 98 درصد از داروي مورد نيازمان را توليد کرديم و اميدواريم در سال جاري اين ميزان افزايش يابد؛ به تدريج در حال محدودکردن واردات هستيم و به حمايت وزارت صمت براي واردات تجهيزات ساخت دارو نياز داريم؛ آب سازها و هواسازها را خودمان توليد مي کنيم و به واردات محدود نيستيم البته در مورد دستگاه ها پرس قرص هنوز به توليد انبوه نرسيديم و نياز است از توليدکننده براي تامين اين دستگاه ها حمايت شود.
رئيس سازمان غذا و دارو يادآور شد: بعد از اجراي طرح داروياري با افزايش قيمتها مواجه شديم از اين رو نياز است ساير دستگاهها از جمله بانک مرکزي براي تامين تسهيلات به ما کمک کند همچنين سازمان برنامه و بودجه تامين اعتبارات مورد نياز وزارت بهداشت و سازمانهاي بيمه گر را در دستور کار قرار دهد تا زنجيره بتواند به درستي وظيفه خود را انجام دهد.
انتهاي پيام/
کلیدواژه ها:
احساس خود را نسب به این خبر در قالب یکی از شکلک ها بیان کنید: