احرار:رئيس تيم پيوند کبد مرکز آموزشي درماني و تحقيقاتي امام رضا(ع) تبريز از انجام موفقيت آميز پيوند کبد از«اهدا کننده زنده» در اين بيمارستان خبر داد.
دکتر فرزاد کاکايي افزود: از زمان راهاندازي بخش پيوند اعضا در بيمارستان امام رضا(ع) تبريز 10 سال ميگذرد و اولين پيوند کبد از«اهدا کننده زنده» با موفقيت انجام شد و در اين عمل پيوند، يک پدر با اهداي بخشي از کبد خود جان فرزند 9 سالهاش را نجات داد.
وي با بيان اينکه در طي سالهاي اخير و با فرهنگ سازيهاي خوب صورت گرفته و همکاري مردم ايثارگر، اهداي عضو از بيماران مرگ مغزي روندي افزايشي داشته است، گفت: هنوز تعداد زيادي بيمار چشم انتظار اهداي عضو و پيوند کبد از افراد مرگ مغزي هستند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: پيوند تکهاي کبد (پارشيال) به عنوان پيوند بخشي از بدن فرد زنده به بيمار است که در اين نوع پيوند، بخشي از کبد بستگان درجه يک به بيمار پيوند زده ميشود و اين روش پيوند از اهدا کننده زنده اميد تازهاي براي بيماران در صف پيوند ايجاد کرده است.
رئيس تيم پيوند کبد بيمارستان امام رضا(ع) تبريز با بيان اينکه خوشبختانه دهنده و گيرنده کبد در سلامت کامل هستند، ادامه داد: از اول راه اندازي پيوند کبد تعداد 80 مورد پيوند کبد انجام داديم که هفتاد مورد آن مربوط به دو سال اخير است.
وي افزود: در سال جاري انجام پيوند همزمان کبد و پانکرانس و انجام پيوند همزمان کبد و کليه را در بيمارستان امام رضا(ع) تبريز انجام داديم و امروز هم پيوند کبد از اهداکننده زنده را با حضور دکتر نصير فخار، عضو هيات علمي دانشگاه تهران و دکتر علي شريفي و خانم دکترمرجان دهديلاني انجام داديم.
وي ضمن تقدير از خيرين و مديران وقت دانشگاه و تلاشهاي صورت گرفته در راستاي راه اندازي بخش پيوند گفت: حمايتهاي خيرين در توسعه و نوسازي تجهيزات بخش پيوند براي ارائه خدمات مطلوب به بيماران قوت قلب تيم تخصصي است.
کاکايي با بيان اينکه امکان رشد و پيشرفت در حوزه پيوند اعضاي دانشگاه علوم پزشکي تبريز زياد است گفت: فعاليتهاي ما در مسيري است که در آينده نزديک بتوانيم تربيت متخصصين پيوند و تشکيل آي سي يو پيوند را در اين مرکز شاهد باشيم.
دکتر علي شريفي عضو تيم پيوند کبد بيمارستان امام رضا(ع) تبريز نيز گفت: بيمار امروز يک پسر 9 ساله با تومور بدخيم کبدي بود که متاسفانه امکان برداشت نبود.
وي ادامه داد: با توجه به وزن بيمار امکان استفاده از کبد مرگ مغزي هم مقدور نبود تا اينکه پدر بيمار قسمتي از کبد خود را اهدا کرد.
اين متخصص جراح پيوند کبد گفت: اين عمل پيوند جزو يکي از سخت ترين و پيچيدهترين جراحيها محسوب ميشود که اتاق عمل با تجهيزات خاص، بيهوشي خاص و همچنين مهارتهاي خاص جراحي را ميطلبد که خوشبختانه اين عمل در مرکز امام رضا(ع) تبريز با موفقيت انجام شد.
دکتر نصير فخار، عضو هيات علمي دانشگاه تهران نيز گفت: بخش پيوند اين مرکز يکي از بخشهاي قوي پيوند کشور هست و شرايط خوبي براي توسعه دارد.
وي افزود: اين بخش تنها بخش پيوند در شمالغرب کشور است و از نظر تجهيزات و نيروي انساني و توانمنديهاي علمي در سطح خوبي قرار دارد و مي تواند شرايط تربيت نيروي متخصص و فوق تخصصي را فراهم کند.
گفتني است؛ تيم پيوند کبد بيمارستان امام رضا(ع) تبريز تنها تيم حازق پيوند کبد در شمالغرب کشور و يکي از مهمترين تيم هاي پيوند کشور است.