احرار: مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي آذربايجانشرقي گفت: کاوشهاي باستانشناسي در تپه دوم «اللهقلي» معروف به تپه «چمن» در بخش ليلان ملکان آغاز شد.
احمد حمزهزاده روز يکشنبه در گفتوگويي افزود: سال گذشته تپه نخست «اللهقلي» مورد کاوش قرار گرفت و قديميترين لايههاي تاريخي استان از اين منطقه که به 9 هزار سال قبل بر ميگردد، پيدا شد.
وي با بيان اينکه اين مرحله از کاوش بر اساس تفاهمنامه با دانشگاه هنر تبريز و اخذ مجوز از پژوهشگاه ميراث فرهنگي انجام ميشود، اضافه کرد: در فاز نخست، عرصه و حريم اين تپه تعيين شده و پس از حدود دو هفته لايهنگاري انجام ميشود تا يافتههاي جديد در اختيار عموم قرار گيرد.
به گفته وي طي سال جاري با هدف حفاظت از اين تپه باستاني نيز عمليات حصارکشي با تخصيص اعتبار از محل منابع استاني انجام مي شود.
کارشناسان حوزه ميراث فرهنگي معتقدند که مطالعات در اين تپه به دنبال رسيدن به پاسخ سئوالي مبني بر اينکه «اولين جوامع نوسنگي در آذربايجان در کدام نقطه از استان قرار دارد»، انجام شد و نتايج قابل توجهي هم به دست آمد.
علاقهمندان به مطالعات باستانشناسي اميدوارند طي دو تا سه هفته آينده خبرهاي خوش ديگري از اين تپه که جزو آثار ارزشمند ملي و از محوطههاي بزرگ نوسنگي شمالغرب کشور است، بشنوند.
اما اين سئوال همچنان باقي است که «آيا در نتيجه اين کاوشهاي جديد کشف آثار سکونت در آذربايجان از 9 هزار سال فراتر ميرود؟