احرار: معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي تبريز گفت: موارد ابتلا به آنفلوآنزا از شهريور تاکنون در آذربايجان شرقي افزايش يافته، ولي خوشبختانه موارد فوتي و بستري بيمارستاني در استان نداشتيم.
به گزارش احرار به نقل از ايرنا، حسين حقايي روز شنبه در گفت و گويي اظهار کرد: هر چند موارد سرپايي آنفلوآنزا نسبت به ماه قبل افزايشي است، اما تاکنون مورد مثبت از نوع خطرناک آنفلوآنزا، موسوم به «اچ وا. ان وان» در استان مشاهده نشده است.
وي افزود: آنفلوآنزاي شايع در آذربايجان شرقي از انواع «اچ تري. ان تو»، «آ» و «ب» است که مبتلايان به آنها تحت درمان قرار مي گيرند؛ البته افرادي که علامت دار هستند حتما به پزشک مراجعه و حداقل سه روز در منزل استراحت کنند.
وي يادآوري کرد: افراد در معرض خطر شامل سالمندان، داراي بيماران زمينه اي و بالاي پنج سال از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند؛ ضمن اينکه کودکان 2 تا پنج ساله هم مي توانند با تجويز پزشک از واکسن استفاده کنند.
حقايي تاکيد کرد: استفاده از ماسک و رعايت شيوه نامه هاي بهداشتي در مقابله با آنفلوانزا فراموش نشود؛ به خصوص دانش آموزان در مدرسه از ماسک استفاده کنند؛ تهويه مناسب کلاس هاي مدارس نيز براي پيشگيري از بيماري آنفلوآنزا و کرونا لازم است.
وي همچنين با اشاره به وضعيت ابتلا به کرونا در آذربايجان شرقي گفت: همچنان شهرهاي با وضعيت قرمز و نارنجي کرونايي در استان نداريم اما پنج شهرستان آذرشهر، شبستر، مراغه، ملکان، هريس در وضعيت زرد قرار دارند.
معاون بهداشتي علوم پزشکي تبريز ادامه داد: اسکو، اهر، بستان آباد، بناب، تبريز، چاراويماق، خداآفرين، سراب، جلفا، عجب شير، کليبر، مرند، ميانه، هشترود، هوراند و ورزقان در وضعيت آبي کرونايي هستند.
حقايي يادآور شد: درصد واکسن تزريق شده به عنوان دز يادآور (نوبت چهارم) در افراد بالاي 18 سال که 6 ماه از آخرين نوبت واکسيناسيون آنها سپري شده است، 3.43 درصد مي باشد.